• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

İDT, "Küçük Prenses" adlı oyunuyla Polonya'ya gidiyor

İDT, Küçük Prenses adlı oyunuyla Polonya'ya gidiyor
İzmir Devlet Tiyatrosu, 16-17 Ocak günlerinde Polonya'nın Rzeszow şehrinde iki temsil verecek

İzmir Devlet Tiyatrosu (İDT) Polonya Rzeszow Maska Kukla Tiyatrosu ile bir değişim projesi kapsamında 16-17 Ocak günlerinde Küçük Prenses adlı oyunla Polonya'nın Rzeszow şehrinde iki temsil verecek.

İDT'den yapılan açıklamaya göre, Müdürlüğü, Polonya'nın Rzeszow kentinde bulunan ve ülkenin, çocuk ve gençlere yönelik sekiz Devlet Tiyatrosu'ndan biri olan Maska Kukla Tiyatrosu'yla özel bir değişim projesi gerçekleştiriyor. Proje, Türkiye-Polonya Dostluk Anlaşmasının 90. Yıl Dönümü ve Polonya ile diplomatik ilişkilerimizin kurulmasının 600. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, iki tiyatro arasında karşılıklı oyun değişimini öngörüyor.

Geçen yıl imzalanan bir protokolle, Polonya Kültür Bakanlığı'ndan destek alan bu projenin Polonya ayağı 2014 yılı ocak ayında, Türkiye ayağı ise nisan ayında gerçekleşecek.

Polonyalı Yönetmen Arkadiusz Klucznik tarafından uyarlanarak her iki tiyatroda iki farklı yorumla sahnelenen, Frances H. Burnett'in dünyaca ünlü romanı "Küçük Prenses" böylece iki ülkenin çocuklarına, farklı kültürlerden seslenme fırsatı bulacak.

Proje kapsamında ilk olarak İzmir Devlet Tiyatrosu 16-17 Ocak 2014 tarihlerinde Polonya'nın Rzeszow şehrinde iki temsil verecek. İzmir Devlet Tiyatrosu ekibi temsillerin ardından 18 Ocak 2014 tarihinde "Geleneksel Türk Tiyatrosu" başlıklı bir seminer ve atölye çalışması da gerçekleştirecek.

- Rzeszow Maska Kukla Tiyatrosu, 23 Nisan'da Türkiye'de

Değişim projesinin ikinci ayağında ise Polonya Rzeszow Maska Kukla Tiyatrosu, 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda Türkiye'de konuk olacak. İzmir'e gelecek olan ekip, "Küçük Prenses" adlı oyunu İzmir Devlet Tiyatrosu'nun sahne tasarımı içinde dört kez sahneleyecek.

Aynı hafta İzmir devlet Tiyatrosu tarafından da sahnelenecek olan oyun, bu kez de iki farklı yorumuyla İzmir seyircisine sunulmuş olacak.

Oyun gösterimlerinden sonra, hem çocuklara hem de profesyonellere yönelik atölye çalışmalarının da gerçekleşeceği bu etkinlik, 24-29 Nisan tarihleri arasında Ankara'da devam edecek.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafında, Ankara Devlet Tiyatrosu ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve bu yıl onuncusu düzenlenmekte olan "Küçük Hanımlar, Küçük Beyler" Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali kapsamında, Polonya Rzeszow Maska Kukla Tiyatrosu'nun "Küçük Prenses" ve "Blee" adlı oyunları izlenebilecek. İzmir Devlet Tiyatrosu da aynı festivalde yine "Küçük Prenses" ile yer alacak.

İki ülkenin tiyatroları arasındaki işbirliği, aynı tiyatro eserinin iki farklı ülkedeki yorumları üzerinden, farklı kültürel kodlara sahip seyircilerden gelecek geri bildirimleri gözlemlemeyi, farklı sahneleme teknikleri hakkında bilgi alışverişinde bulunmayı ve çocuk tiyatrosu alanındaki deneyimleri paylaşmayı amaçlıyor. Değişim projesi oyun temsillerinin yanı sıra gerçekleşecek sergi, seminer ve atölye çalışmalarıyla de zenginleşen bir içeriğe sahip olacak.

Muhabir: Nevbahar Kabaklı
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141