• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

İdiz Ve Soylu Adliye'ye Sevk Edildi

İdiz Ve Soylu Adliyeye Sevk Edildi
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve oyuncu Nurseli İdiz ile menajer Seyhan Soylu'nun da aralarında bulunduğu 12 kişi adliyeye sevk edildi

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutulan 2'si kadın 12 kişinin işlemleri tamamlandı.

Oyuncu Nurseli İdiz ile menajer Seyhan Soylu'nun da bulunduğu bu kişiler, daha sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan avukat Levent Temiz adliyeye sevk edildi.
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan Temiz'in işlemleri tamamlanarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.

Polislerin arasında adliye binasına alınan Temiz, daha sonra savcılık katına çıkartıldı.

Bu arada İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden daha önce Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Nurseli İdiz ve menajer Seyhan Soylu'nun da aralarında bulunduğu diğer 12 kişinin ise hastanede sağlık kontrollerinin yapıldığı ve bu işlemin ardından adliyeye ulaştırılacakları öğrenildi.

* * *

ERGENEKON terör örgütüne yönelik yapılan 7. dalga operasyonunda askerden transeksüele, Ülkü Ocakları başkanından Hizbul Tahrir örgütüne kadar değişik kesimlerden gözaltına alınan 18 kişinin örgütle bağlantısının şifresi çözülüyor. Tutuklanan muvazzaf askerler ile askeri öğrencinin, Ergenekon terör örgütünün tutuklu sanığı emekli maliye müfettişi Kemal Aydın ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan kızkardeşi Neriman Aydın'a bağlı Ankara Hücresi olarak görev yapan 'Teğmenler' gurubuna mensup oldukları iddia edildi. star tutuklanan şahısların neyle suçlandıklarını öğrendi.

ANKARALI TEĞMENLER GRUBU
TEĞMEN M.A.Ç.: Ankara'da görevli, komutanları ile ilgili topladığı istihbarat bilgilerini Kemal ve Neriman Aydın'a iletiyor. Darbe planları yaparak, TSK'nın alt kadro subayları arasında 'Yakında darbe olacak' diyerek darbe zemini oluşturmaya çalışıyor.

TEĞMEN N.Ç.: Kırklareli'nde görevli, komutanlarla ilgili olarak topladığı her türlü istihbarat bilgilerini Kemal ve Neriman Aydın'a iletiyor.

TEĞMEN E.M.: Hakkari'de görevli, Kemal ve Neriman Aydın ile birlikte oluşturdukları karargah evlerinde toplantılar düzenliyorlar.

TEĞMEN H.H.U.: Ankara'da görevli, Kemal ve Neriman Aydın ile toplantı düzenliyor. Karargah evlerini koordine ediyor.

TEĞMEN Ö.K.: Elazığ'da görevli, Kemal ve Neriman Aydın'ın Harp Okulu Öğrencileri için oluşturduğu karargah evlerinde ders veriyor. Örgütün propogandasını yaparak örgüte eleman temin ediyor.

 

TEĞMEN-HİZBUL TAHRİR BAĞI
ASKERİ ÖĞRENCİ Y. T.: Ankara Kara Harp Okulu Öğrencisi, Kemal ve Neriman Aydın ile sıklıkla görüşüyor. Onların düzenlediği toplantılara katılarak, kendi arkadaşlarının psikolojik ve siyasi yapılarıyla ilgili örgüte bilgi aktarıyor

K.B.: Teğmen M.A.Ç. grubu ile ilişkili ve bu birimde faaliyet gösteriyor. Hizbul Tahrir örgütü içerisinde sürekli olarak sohbetler düzenleyip, toplantılara katılıyor. Hizbul Tahrir örgütü ile Teğmenler grubu arasında iletişimi sağlıyor.

S.S.: K.B. ile birlikte aynı hücrede görev yapıyor. Bektaş'ın yardımcısı konumunda

D.Y.: K.B. grubunda onunla beraber çalışıyor.

H.D.: Kemal Aydın'ın Ankara'da ki bazı arsa işlerini takip ediyor. Bazı kişilerin fişlenmesi için istihbarat çalışmaları yapıyor. Teğmenler gurubundan.

ÖRGÜTE SIZMA MI?
R.D.: Ankara'da Hizbul Tahrir örgütü içerisinde faaliyet gösteriyor. Piknik ve toplantılar düzenleyerek örgütsel faaliyetlerde bulunuyor. S.S. ve K.B. ile görüşüyor

R.Y.: Hizbul Tahrir Örgütü içerisinde örgütsel faaliyetlerde bulunuyor.

M.O.K.: Ankara'da Cihat Bölgeleriyle irtibatlı S.S.'nin eniştesi

M.O.: Topladığı arkadaş grubunu ve bazı kişileri Hizbul Tahrir gurubuna sokarak, örgütün tabanının güçlenmesini sağlıyor. İSTANBUL

İrticacılar ile cihada hazırlık!
TEĞMEN M.A. Ç.'nin liderliğini yaptığı belirlenen Ankara'daki 'Teğmenler Grubu'nun' Hizbul Tahrir terör örgütü ile de yakın ilişki kurarak darbe zemini oluşturmak için sansasyonel bir eylem için hazırlandıkları ortaya çıktı. Hatta bu grubun Ankara'da özel 'Cihat Bölgeleri' oluşturmalarına yardımcı oldukları belirlendi.

Terör örgütü üyeliğinden tutuklandılar
Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan 5 teğmen ile 1 askeri öğrenci Beşiktaşta'ki İstanbul Adliyesi'nde Savcı Zekeriya Öz tarafından sorgulandı. Teğmenlerden Ö.K. serbest bırakılırken, teğmen E.M, M.A.Ç, N.Ç, H.H.U, askeri öğrenci Y.T. tutuklanmaları istemiyle İstanbul nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkeme 4 teğmen ile 1 askeri öğrenciyi 'terör örgütü üyeliği'nden tutukladı. Tutuklular, Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderildi.

Şantajla istihbarat ekibi
Sisi ve sevgilisi Sarıoğlu önemli kişilerin görüntülerini çekip şantajla bilgi almak, İdiz ise Sisi'yle birlikte hareket etmekle suçlanıyorlar

SEYHAN SOYLU: Sisi lakaplı Seyhan Soylu, örgüt adına, istihbarat toplamak, örgüt çıkarları için bazı siyasi, işadamı ve bürokratları kadın ve içki alemlerine çağırarak onların çıplak görüntülerini çekmek ve şantaj yapmak. Yeni bir Fadime Şahin provakasyonu hazırlığında olmak.

TOLGA SARIOĞLU: Ünlü travesti Seyhan Soylu'nun hem sevgilisi hem de kara kutusu olmak. Sarıoğlu, Seyhan Soylu'nun örgüt adına elde ettiği tüm belge bilgi ve verileri muhafaza ederek gizliyor.

LEVENT TEMİZ: Ergenekon örgütünün siyasi ayağını oluşturuyor. Örgüt, Temiz sayesinde ilk önce MHP'yi ele geçirerek, bu partiyi Ergenekon lehinde kullanmayı planladı. Levent Temiz de örgüt için 'Kızılelma' oluşumuna katılarak, ülkücülerle İşçi Partilileri bir çatı altında toplamayı planladı. Ancak MHP'den gerekli desteği görmeyince bu plan bozuldu. Daha sonra Prof. Dr. Ümit Özdağ ile MHP genel başkanlığını almaya çalıştılar ancak bunda da başarılı olamadılar.

Yeni Fadime'yi sahaya süremedi
SİSİ lakaplı transeksüel Seyhan Soylu ile sinema sanatçısı Nurseli İdiz'in 28 Şubat'ın ilham kaynağı Fadime Şahin provakasyonunun benzerini sahnelemeye hazırlanırken gözaltına alındıkları ortaya çıktı. Provakasyon tezgahı için Fatih'in Çarşamba semtini mesken tutan Sisi ve İdiz'in, bazı cemaatlerin içine sızan Ergenekon üyeleriyle birlikte harekete geçmeye hazırlanandığı tespit edilince operasyon için düğmeye basıldığı öğrenildi. Sisi 28 Şubat sürecinde Fadime Şahin-Müslüm Gündüz provakasyonunu organize ettiğini açıklamıştı.

Aydın kardeşlerin evi buluşma yeri
1 Temmuz 2008 günü Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'la birlikte gözaltına alınan Kemal Aydın ile kardeşi Neriman Aydın, Karargahevleri vasıtasıyla Ergenekon adına genç subaylarla irtibat kurmakla suçlanmıştı. Kemal Aydın ifadesinde 'Benim ordu içerisinde ayrı bir örgütlenme amacım yok. N.Ç.'den önce Harp Akademisi'nde tanıdığım hiçbir öğrenci yoktu. Benim tuttuğum notlar fişleme amacıyla değildir, tarihe not düşmek adınadır. Perinçek'in karargah evleri ile benim harp okulu öğrencileri ile geçtiğim diyaloğumun bir ilgisi yoktur' demişti.

OKUL SONRASI DA İLGİLENMİŞ
KEMAL Aydın'ın kardeşi olan ve teğmenlerle irtibatı olduğu belirtilen Neriman Aydın ise ifadesinde, evlerinde yaşanan yoğun misafir hareketinin misafirperverliğin dışında bir açıklaması olmadığını söylemişti. Aydın ifadesinde ayrıca, insani dürtülerle harp okulu öğrencilerinin mezuniyet sonrası da problemleriyle ilgilendiğini söylemişti. Kemal Aydın tutuklanarak cezaevine konulurken, Neriman Aydın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İddianamedeki 'genç subaylar'
ERGENEKON iddianamesinde örgüt yöneticilerinden Sevgi Erenerol ile Orhan adlı kişi arasında 2 Ocak 2008'de yapılan telefon konuşmasında genç subayların faaliyetleri anlatılıyor. Erenerol 'Geçen gün Erol Bilbilik SKY televizyonunda programdaydı onu izleyenler genç subaylar olarak 180 kişilik bir grup mail göndermiş. Demek ki bazı şeyler şeyi yapıyor yani faaliyete geçildi. (...) Öyle görünüyor ama birileri demek ki bir şekilde bazı şeylerin farkında ama demek zaman gelmedi daha...'' diyor.

SAVCI ÖZ'ÜN DEĞERLENDİRMESİ
ERGENEKON Savcısı Zekeriya Öz, Erenerol'un bu sözleriyle ilgili şu değerlendirmeye yer verdi: Görüşmeden şüpheli Sevgi Erenerol'un Ergenekon terör örgütünün amaçları içinde yer alan darbe yapmak için yapılan çalışmaları çok iyi bildiği ve yapılacak darbenin henüz zamanı gelmediğini ancak genç subayların bu konuda bazı çalışmalar içinde olduğunu bildirdiği anlaşılmaktadır.

Hem sevgilisi hem kara kutusuymuş
EMNİYET ve savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre gözaltına alınanlar arasında en önemli isimlerin başında Tolga Sarıoğlu geliyor. Sisi'nin sevgilisi hem de 'Kara Kutusu' olan Sarıoğlu'nun üzerinde dikkat kesilen polis, Sisi'nin çektiği çıplak görüntüler ve şantaj yaptıkları çok önemli kişilerin isim ve kasetlerin onda olduğunu belirledi. Sarıoğlu'nun kasetlerin yerini söylemesinin örgütün deşifre edilmesi için büyük önem taşıdığı belirtiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141