• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

İÇMELER Kayabal Caddesi’ne bisiklet yollarıyla yeni yüz

İÇMELER Kayabal Caddesi’ne bisiklet yollarıyla yeni yüz
Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, önümüzdeki çalışma döneminde İçmeler’de yapılacak projeleri anlatmak ve fikir alışverişinde bulunmak için İçmeler yaşayanlarıyla buluştu.

Başkan Acar, Kayabal Caddesi ve Kenan Evren Bulvarını kapsayacak yeni projeyi anlattı. Öte yandan deniz kenarında yer alacak çay bahçesinin de müjdesini verdi. Başkan Acar’ın sık sık alkışlarla kesildiği konuşmasında şu başlıklar öne çıktı.

Kayabal Caddesi’ne bisiklet yollarıyla yeni yüz

2014 yılında çıkartılan büyükşehir yasasından sonra İçmeler Belediyesi’nin tüzel kişiliği sona erdi ve İçmeler de diğer mahalleler gibi Marmaris merkeze mahalle statüsü ile bağlandı. Bizler geride bıraktığımız bu 3.5 yılık süre içerisinde sizlerden gelen taleplere elimizden geldiğince cevap vermeye çalıştık. Ama bu kış döneminde İçmeler’in çehresini değiştirecek çalışmalara imza atacağız. En önemli çalışma Kayabal Caddesi’nde yapılacak alt yapı ve üst yapı yenileme çalışması. Caddenin girişinden Deniz Kapısı adlı işletmeye kadar olan tamamını kapsayacak yaklaşık 1150 metre uzunluğundaki yol ve bağlantı yolu olan Kenan Evren Bulvarı, bu da yaklaşık 500 metre, toplamda 1650 metre uzunluğunda, 40 bin metrekarelik alanda iyileştirme ve düzenleme çalışması yapacağız. Marmaris’te hayata geçirdiğimiz bisiklet yollarının benzerini İçmeler’de yapacağımız düzenlemede de uygulayacağız. Yapılacak bisiklet yolları eski Belediye yönetimi zamanında deniz kenarında yapılan bisiklet yollarına bağlanacak ve bir bütünlük arz edecek. Bundan sonraki tüm çalışmalarımızda eğer yol genişliği 12 metrenin üzerindeyse, yani yapısal olarak uygunsa bisiklet yolu da yapacağız. Çalışmalar kapsamında yeşil bantlar revize edilecek, aydınlatmalar yenilenecek, park cepleri yapılacak. Ayrıca Le’tolite otelin karşısına da yeni bir meydan düzenlemesi yapacağız.

thumbnail_haber2-(15)-006.jpg

 

Seranın yerine Çok Amaçlı Salon ve Pazaryeri

Spor alanlarıyla ilgili bir çok talep alıyoruz. Köyler de dahil bu istekler geliyor. Biz de imkanlarımız ve yasalar dahilinde bu konuda çalışma yapıyoruz. Spor tesis alanlarıyla ilgili bir vaadimiz vardı. Bugün eski pazaryeri diye bildiğimiz ve kısmen kullanılan bölge Milli Parklara ait bir bölge. Burası imar planında spor tesis alanı olarak geçmekte. Milli parklardan bu amaca uygun olarak kullanmak üzere tahsisini talep ettik. Ama ret edildi. Kimin yaptığı veya yapacağı önemli değil. Ama en azından bu bölgeye uygun bir proje yapılabilir. Ama bilin istedim, bizim bugüne kadar burada bir planlama yapamamamızın nedeni budur. Mevcut pazaryerinin de yasal zemine oturmadığını seçim sonrası bize ulaşan yazıyla öğrenmiş olduk. Pazaryeriyle ilgili şu anda bir çalışmamız var. Bu projeyi birkaç köyde olduğu gibi çok amaçlı salon şeklinde düşünüyoruz. Hem pazaryeri ihtiyacını karşılayacak, hem de vatandaşlarımızın geleneksel olarak düşün, nişan, yemek gibi kutlamalar yapmasına imkan sağlayacak. Geri planda olan seranın olduğu yer imarlı ve belediyemize ait bir yerdir. Bu bütüncül plan talebinde oranın da açık pazaryerine plan tadilatı olarak değiştirilmesiyle ilgili bir talebimiz oldu.

Kültür ve Sanatevi

İçmeler’in girişinde bulunan Kültür ve Sanatevi’ni daha aktif hale getireceğiz. Yapısal birkaç sorunu var. Onları en kısa zamanda halledeceğiz. Plan tadilatı için başvurduğumuz bir bölge daha var. İçmeler Bilim ve Eğitim Parkı’nın karşısında yer alan oyun alanı. Burada da rekreasyon alanı tanımıyla bir değişiklik başvurusunda bulunduk. Bu başvurumuz kabul edildiği zaman bir tema park, çocuklar için oyun alanları gibi projeleri yine hep birlikte değerlendirip hayata geçireceğiz. Böylece İçmeler’e canlılık kazandıracağız.

İçmeler plajına özel sarı kum

Geçen yaz sezonunda Marmaris halk plajında kullandığımız sarı kum çok beğeni kazandı. Alttaki kumu iyileştirdikten sonra üzerine söz konusu bu Çine kumundan serdik ve plajımızı iyileştirdik. Aynı uygulamayı önümüzdeki yaz sezonunda burada da yapacağız. İşletmecilerle de sezon

öncesi görüşerek aynı malzemeyi onlar da uygun görürlerse kullanmaları şekliyle plajı daha cazip hale getireceğiz.

thumbnail_haber2-(3)-001.jpg

İçmeler’e çay bahçesi

Sizlerden gelen bir talep de Marmaris’te saman iskelesinde olduğu gibi uygun fiyatlı bir çay bahçesi. Bu konuda da Gölmar Otel’in önünde Belediyemize ait bir yerimiz var. Burası için iki defa ihaleye çıkıldı ama alan olmadı. İhale dosyamızı tekrar hazırlıyoruz. Hizmet vermek isteyen bir arkadaşımız olursa, burayı işletir. Bizim hazırlayacağımız güzel bir çay bahçesi ve içerisinde bir büfesiyle kiraya vereceğiz. Tabi uygun fiyatlı olması için de gerekli kontrolleri yapacağız.

thumbnail_haber2-(4).jpg

Eski Belediye Binası yerine Sanat Akademisi

Birkaç yıldır üzerinde çalıştığımız bir konu var. Eski Belediye binası. Bir çok talep alıyoruz. Ama gönlümüz buranın ilçenin ihtiyacı olan, Avrupa birliği fonlarıyla destek alabileceğimiz bir kültür sanat akademisi gerçekleştirmek. Bu konuda üniversitelerin akademik kadrolarıyla, konunun uzmanlarıyla görüşme halindeyiz. Epey bir yol kat ettik. Görüşme halinde olduğumuz bir üniversite ve onların kadrosuyla proje üzerinde çalışıyoruz. Bu projenin sunumu gerekli mercilere yapıldı ve onlardan haber bekliyoruz. Umarız inşallah bunu en kısa sürede gerçekleştireceğiz ve bu konuda büyük bir eksikliği gidereceğiz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141