• BIST 9524.59
  • Altın 2492.167
  • Dolar 32.5463
  • Euro 34.7257
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İçmeler halkı “Yavuzu’nu” onurlandıracak

İçmeler halkı “Yavuzu’nu” onurlandıracak
Mevcut Belediye Başkanı ve CHP İçmeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Çokberkit'in 5 yıldır yapmış olduğu hizmetlerin karşılığı olarak 29 Martta İçmeler halkı tarafından onurlandırılacağı gözüküyor. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır diyen Başkan Yavuz Ç

Mevcut Belediye Başkanı ve CHP İçmeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Çokberkit'in 5 yıldır yapmış olduğu hizmetlerin karşılığı olarak 29 Martta İçmeler halkı tarafından onurlandırılacağı gözüküyor. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır diyen Başkan Yavuz Çokberkit, “Biz yapmış olduğumuz hizmetleri davul zurna ile duyurmadık biz hizmetlerimizi sessiz sakin bir şekilde yaptık. Biz belediyeyi halkın eviymiş gibi gösterdik ve buna da becerdik. Halkımız evine giriyormuş gibi belediyesine giriyor.

Hiç kimseye ayrıcalık tanımadık, herkese eşit bir şekilde hizmet ettik” dedi
Yavuz Çokberkit, İçmelere ve İçmeler halkına hizmet etmenin asil görevi olduğunu, bunun dışında bir şey yapmadıklarını, sadece görevlerini yerine getirdiklerini söyledi.

On yıldır halkımız bizi onurlandırdı
İçmeler Belediye Başkanı ve CHP İçmeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Çokberkit ile Gazetemizin Haber Müdürü Ahmet Irmak ile yapmış olduğu samimi sohbeti siz değerli okuyucularımızın bir solukta okuyacağını tahmin ediyoruz. 5 yıl Belediye meclis üyesi görevi, 5 yılda Belediye Başkanlık görevinde halkımız beni onurlandırdı. Bir beş yıl daha birlikte halkımızla yapacağımız birçok hizmetleri hayata geçirmek için İçmeler'in geleceği için 29 Mart'ta tekrar beni onurlandırmalarını istiyorum.
Seyir Tepesinden bir bakın yaptıklarımızı göreceksiniz
Göreve geldiğimde yapılması gereken ve yarım kalan projeleri vakit geçirmeden hayata geçirdik. Hiçbir zaman yaptığımız hizmetleri davul ve zurna ile duyurmadık. Belediyenin yapması gereken rutin işler dışında birçok hizmetleri halkımızın hizmetine sunduk. Yaptıklarımız geleceğe dönük halkımıza katkı sağlayacak kalıcı yatırımlar oldu. İçmelere seyir tepesinden bakıldığında yaptıklarımızı göreceksiniz.
İçmeler Koyunu temizledik
Beldemiz Koyunda deniz dibi temizlik çalışması yapıldı.
İçmeler Koyu'nun, Kadırga mevkii ve Liman çevresinde yapılan deniz dibi temizlik çalışması Türkiye Sualtı Federasyonu üyesi olan Türkiye Şampiyonu Milli Takım Sporcusu, öğretmen, doktor, mühendis, üniversite Öğrencisi, subay ve astsubay gibi değişik mesleklere sahip 15 gönüllü dalgıç tarafından yapıldı. Beldemizin büyük geçim kaynağı olan turizm daha elverişli bir şekilde yürütülmesi açısından denizimizin temizlenmesi için deniz deşarj temizliğini yaptırdık. Sahil yolunun bakımını güzelleştirilmesini sağladık.
Limanı yaptık
250 kapasiteli limanı İçmeler Beldemize kazandırdık. 2006 yılı içerisinde yapımını bitirip kullanıma açtığımız yat yanaşma iskelesi ile ilgili birkaç bilgi vermek istiyorum. Yat yanaşma iskelemiz geçtiğimiz yıl gerek yerli gerek yabancı teknelere hizmet vermeye başlamıştır. Tekne sahipleri teknelerin elektrik ihtiyaçlarını daha önceki toplantılarımızda da bahsettiğimiz gibi son sistem olan kartlı sistem ile temin etmişlerdir. İçerisinde bir adet deniz feneri kulesi, tuvaletler, duş yerleri, beş adet ofisten oluşan İdare binası, üç adet marina market, üç adet satış ünitesi, el sanatları sergi alanı, restoran, market, çamaşırhane, yelken kulübü ve kafeterya bulunmaktadır. Bu bölümler önümüzdeki sezona faaliyet göstermeye başlayacaktır.

Otobüs terminali kazandırdık
Yine Beldemiz için önemli projelerden biri olan Otobüs terminalinin yapımına 2006 yılında başlanmış olup, 2007 yılında da bitirerek kullanıma açmış bulunmaktayız. Otogar bünyesinde bir adet büfe, sekiz adet yazıhane ve bir adet Bay- Bayan tuvalet bulunmaktadır. Ve yine bildiğiniz gibi Atatürk caddesinde bulunan eski Agua park meydanını Kültür ve Spor tesis alanı olarak planlamıştık. 2006 yılında alt yapı ve yol çalışmalarını tamamladığımız tesisin 2007 yılında içerisinde bir adet büfe, oturma gurupları, basketbol - voleybol sahaları ve Atatürk heykeli bulunan bir tesis haline getirerek burayı da kullanıma açmış bulunmaktayız.
Kıymetini bilirsek İçmeler dünya markası olur
Mütevazi kişiliği ile de tanınan Başkan Çokberkit, İçmeler'in doğal güzelliği ve 2009 turizm sezonu için ise iddialı sözler sarf etti. İçmeler'in doğasıyla dünyanın eşsiz güzellikteki beldelerinden biri olduğunu belirten Çokberkit, “Şu bir gerçek İçmeler'in dünyada eşi benzeri yok. İçmeler'in güzelliği, herkesi kendine hayran bırakıyor. Buraya her yıl tatile gelen yüz binlerce turist bu güzellik karşısında büyüleniyor, ülkelerinde belediyemizin gönüllü turizm elçiliğini yapıyor, İçmeler'i öve öve bitiremiyor. Bu sebeple İçmeler'de turizm her geçen yıl gelişmesi kadar doğal bir şey olamaz. Çok çok olağan dışı gelişmeler yaşanmadıkça, İçmeler her geçen yıl ileriye doğru adım atıyor. Bir de cennet beldemize sahip çıkar, çevremizi korur, tesislerimizi, hizmetimizi ve ürünümüzü hak ettiği fiyatlara pazarlarsak çok daha iyi şeyler olur. İçmeler, dünyanın markaları haline gelir. Dünya, burada tatil yapmak için adeta kuyruğa girer. Çünkü bilir ki; bu güzelliği dünyanın hiçbir yerinde bulamaz”
Söz verdim yapacağım
2004 yerel seçimlerinde halkına kreş sözü veren Başkan Yavuz Çokberkit, bazı sebeplerden dolayı beş yıl zaman içerisinde yapımı gerçekleştiremediğimiz. Kreşi 2009 yılında yapacağız. Yeri hazır 2009 bütçesinden ödeneği de hazır. Söz verdim kreşi yapıp sözümü yerine getireceğim.
Köprü yol liman bizim işimiz
İçmeler Beldemiz'in imar sorununu çözdük. Herkese eşit bir imar revizyon planı hazırladık. İmar revizyonun yüzde yirmi olmasını sağladık. Marmaris- İçmeler yolunu Avrupai bir şekilde yaptık. Okul, sağlık ve cami gibi kamu kurumlarına bakım ve onarımları için asgari yardımlarda bulunduk. Ve bunu görev bildik.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141