• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

İbrahim Üzülmez forma bekliyor

İbrahim Üzülmez forma bekliyor
Eski kaptan, Ertuğrul Sağlam'dan forma beklediğini söyledi.

Beşiktaş'ın kadrosundaki en tecrübeli futbolcu olan İbrahim Üzülmez, hazırlık kampı döneminde yaşadığı kavga olayından sonra yeniden takıma dönmüştü.

Ancak yeni sezonun başlaması ile birlikte Siyah-beyazlı takım beş resmi maç oynarken, takımın eski kaptanı Üzülmez bu karşılaşmaların hiçbirinde forma giyemedi. Son olarak Trabzonspor ile deplasmanda oynanan mücadelinin 18 kişilik kadrosuna teknik direktör Ertuğrul Sağlam tarafından dahil edilmeyen tecrübeli oyuncu, Sağlam'ın kararına saygı duyduğunu ve yeniden formasına kavuşmak için sabırlı bir şekilde çalıştığını ifade etti.

Takım içinde Siyah-beyazlı forma ile şampiyonluk gören tek futbulcu olan Üzülmez, ayrıca kendisini oynayabilecek düzeyde hissetiğini, ama bu sezon henüz forma giyememesini dert etmediğini söyledi. Üzülmez, şöyle konuştu:
¨Hocamızın kararlarına her zaman saygı duydum. Son olarak Trabzonspor maçı kadrosuna beni dahil etmemesi kendi tercihidir ve yine saygı duyarım. Sabırla ve daha çok çalışarak yeniden forma giyeceğim günü bekliyorum. Kendimi oynayabilicek düzeyde hissediyorum. Ama son sekiz yıldır bu takımda sürekli oynayan bir futbolcu olarak bu yıl henüz forma giymediğim için takıma ve teknik heyetime küsecek değilim. Ben bu kadroya tecrübelerim ile destek olmaya çalışıyorum. Benim tecrübemde bir futbolcu da oynamadığı için takımına veya teknik heyetine küsmez. Ama ben bu takımda oynayabileceğimi düşünüyorum.¨

İbrahim Üzülmez, Beşiktaş'ın bu sezon sistemi olan 4-2-3-1'in zaman zaman değişebileceğini belirtirken, böyle bir oyun dizilişinde hücum oyuncularının yalnız kalabileceğini söyledi. Üzülmez, ¨Bu sezon uyguladığımız sistem kontrollü ve rakiplerimize az pozisyon vereceğimiz bir sistem. Böyle bir oyun dizilişinde defans oyuncuları daha az hata yapar ve iyi performanslar ortaya koyarlar. Ancak hucüm oyuncuları yeteri kadar destek alamazlarsa ilerde yalnız kalır ve etkili olamazlar. Bu sistemde özellikle kanat savunmacıları hücuma destek vermek için her fırsatı kullanmalılar. Beşiktaş bu sezon şampiyon olmak zorunda ve bu hedef için gol atmak gerekiyor. Bence teknik direktörümüz ilerleyen haftalarda gol bulamadığımız dönemlerde iki forvetli sisteme dönebilir. Ayrıca geçen sezon sürekli defans hattımız eleştiriliyordu. Ancak bu yıl ilk beş maç sonrası daha çok hücum hattının eleştirildiğini görüyorum. Bu durum yeni sistemin getirdiği bir sonuçtur. İlerleyen haftalarda bu sorunu çözeceğimize inanıyorum¨ şeklinde konuştu. Üzülmez, ayrıca bu yıl sol bek görevini yapan Tello'nun, hücum hattında daha iyi işler yapabiliceğini belirtti ve şunları söyledi:

¨Ben Tello ile geçen sezon beraber oynadım ve neler yapabileceğini biliyorum. Bu yıl hocamız onu defansın solunda oynatıyor. Bence Tello hücum hattında daha iyi işler yapabilecek bir futbolcu. Ama bu konuda yorum yapmak bana düşmez. Hocamız bu konuda doğru kararı veren isimdir.¨

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141