• BIST 9530.47
  • Altın 2478.065
  • Dolar 32.44
  • Euro 34.7168
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Hesabımız Türkiye'nin geleceği

Hesabımız Türkiyenin geleceği
Genel Başkan Süleyman Soylu'nun katıldığı DP Antalya İl Kongresi eski yeni birçok ismin katılımı ile birlik ve beraberlik şölenine dönüştü. DP Lideri Soylu, coşkulu kongrede yaptığı konuşmada Başbakan'a “ahı gitmiş” diye yüklenirken, ekonomik kriz konusun

KIRAT KALESİNDE KENETLENDİ


Genel Başkan Süleyman Soylu'nun katıldığı DP Antalya İl Kongresi eski yeni birçok ismin katılımı ile birlik ve beraberlik şölenine dönüştü. DP Lideri Soylu, coşkulu kongrede yaptığı konuşmada Başbakan'a “ahı gitmiş” diye yüklenirken, ekonomik kriz konusunda hükümete “AB ve Amerika gibi piyasaya gerekli müdahalede bulunması” çağrısını dile getirdi.

Kırat'ın kalesi Antalya'da Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı ilk kongresi eski ve yeni isimlerin katılımı ile birlik ve beraberlik şölenine dönüştü.

Antalya'da bugün gerçekleştirilen il kongresine Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ceylan, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali Aygören, GİK üyeleri İlhami Özatağ, Yılmaz Menderes, Onur Gözen, Tahir Alan, Erdal Taşkın, Tuncer Başoğlu, MKK üyeleri Şevki Azakoğlu, Okan Tütüncü, eski milletvekilleri Ali Karataş, Hasan Namal, Mehmet Baysarı ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı, İsparta İl Başkanı Ali Koçal katıldı.



Soylu, Anadolu'da aylardır sürdürdüğü mücadelesini kongre konuşmasında “Ülkenin geçmişinde büyük işlere imza atmış ama hesabı Türkiye'nin geleceği olan, milletin geleceği olan, hesabı demokrat bir Türkiye olan, hesabı özgür bir Türkiye olan, hesabı zengin bir Türkiye olan bu büyük misyonu yeniden ayağa kaldırmak için uğraş veriyoruz” sözleriyle özetledi.

GÜL'E:“O KOLTUK YARISINA ERDOĞAN OTURSUN DİYE VERİLMEDİ”

Millet hariç herkesin kendisini öz eleştiriye tutması gerektiğini söyleyen Soylu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de eleştirdi.

Soylu, “Bu millet bu koltuğu tam verdi, Yarısında sen otur yarısına da Tayyip Erdoğan otursun diye vermedi. O koltuğun gereğini yerine getirmeni bekliyoruz” diye Cumhurbaşkanı Gül'e seslendi..

ERDOĞAN'IN AHI GİTMİŞ

Terörle mücadeleye değinerek “Ben bu konuda Başbakanı muhatap almam” diyen ve bunun gerekçesini “başbakanın ahı gitmiş” diye dile getiren DP Lideri Soylu, şöyle konuştu:

“Türkiye'nin önüne takoz koymak için, Türkiye'yi uğraştırmak için bu coğrafyada tezgahlanan oyunun bir parçası olarak ortaya konulan terör hadisesini algılayamayan bir başbakanı neden muhatap alayım.”

Geçen hafta içinde terörle mücadele konusunda Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nda alınan kararlara destek veren Soylu, “İnşallah devam ettirirler doğru bir karardır. Terörle mücadeleyi askeri, sosyolojik, sosyal ve siyasi anlamda kuşatan profesyonel yaklaşımla yürütmek en doğru kararlardan bir tanesidir. Peki 6 yıl neden bekledin Sayın Başbakan” diye Erdoğan'a sordu.

Soylu, Türkiye'nin bir taraftan ekonomik krizle, bir taraftan terör belasıyla, bir taraftan AKP hükümeti ile yüz yüze kaldığı yolsuzlukla ve yoksullukla mücadele ettiğini söyledi.

Soylu, “Bu milletin yarına ait endişelerini, korkularını hortlatmaya ne hakkınız var. Millet yeni, saf, dürüst, temiz, ahlaklı elini kendisine kardeşçe uzatan ciddi bir anlayış bekliyor. O anlayış Kırat'la gelecektir. Demokrat parti ile bizimle şekillenecektir” dedi.


PİYASAYA MÜDAHALE ÇAĞRISI

Soylu, yaşanan ekonomik krizin gelecek yıl Antalya'ya gelecek olan turisti de, Türkiye'nin ihraç ettiği ürünü de etkileyeceğini bildirdi.

AB ve ABD'de krize karşı açıklanan paketlere atıfta bulunan Soylu, “Türkiye'de de devlet hemen ön tedbir almalı AB ve Amerika gibi piyasaya gerekli müdahalede bulunulmalı. Ama bu yetmez, 15-20 günden beri İzmir iktisat kongresini toplayın diye sesleniyorum ama Başbakan tek şey söylüyor “Hamdolsun” hamdolsun demekle olacaksa o zaman hepimiz söyleyelim” dedi.

DEMOKRATLARA ÇAĞRI: SİLKİNİN AYAĞA KALKIN

Partililere “Silkinin ve ayağa kalkın ülkemin yarınlarına demokratlar olarak sahip çıkmalıyız” diye seslenen Soylu, “16-17 Kasım tarihlerinde yapılacak Büyük Kongre'de demokratların gümbürtüsünü, güçlü ve onurlu sesini, Türkiye'nin AKP'ye bırakılmayacak kadar büyük olduğunu tüm Türkiye'ye haykıracağız” dedi.

Soylu, konuşmasının sonunda salonu dolduran partililer tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

BURDUR İL KONGRESİ

Soylu, Antalya'nın ardından Burdur'a geçerek partisinin Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen il kongresine katıldı. Soylu, terörle mücadele konusunda hükümete yüklenerek Kuzey Irak politikalarını eleştirdi. Soylu, ekonomik kriz konusunda uyarılarını da tekrarlarken hükümeti yetersiz kalmakla suçladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141