• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

HEP DESTEK TAM DESTEK

Turgut Emrah ARDIÇOĞLU

            Yazımın başlığından başlarsak destek olalım taşın altına elimizi sokalım destek olamıyorsak köstek hiç olmayalım bu niçin dedim yazımın içinde okuyarak anlayacaksınız.

            Türkiye’nin incisi Marmaris ve Türkiye’nin güzide şehirlerinden biri olan Antalya Marmaris bu şehre yaklaşık 315 km bir mesafede yer alıyor hemen hemen aynı coğrafya ve aynı iklim kuşağı görmekteyiz.

            Ülkemizin bu ikide güzide şehri yaz turizmi bakımında oldukça yoğun, tempolu ve nüfusu artan bölgelerden ikisi peki kışın işler nasıl oluyor. Türkiye’nin incisi dediğimiz Marmaris adeta sessiz ve sakin bir şehir Türkiye’nin güzide şehri Antalya ise adeta spor turizmi başkenti olacak duruma geliyor. Aynı imkânlarbizim şehrimizde sahip değil mi sahip dide neler mi vardı bu şehirde spor bakımından.

            Marmaris spor futbol branşı 2. Lig’deydi. Marmaris spor Voleybol branşı bayan takımı Süper Lig’deydi. Marmaris spor Basketbol branşı erkek takımı 2.Lig’deydi. Marmaris adeta bir spor kenti olmuştu. Kış aylarında hafta sonları sokaklar insan kaynıyordu. Devre aralarında takımlar kampa geliyor, turnuvalar düzenleniyordu. Mustafa Denizli, Rıdvan Dilmen ve Rıza Çalımbay’ın adının verildiği 3 futbol sahası yapılmıştı. Böyle dönemdi Türkiye’nin incisi Marmaris adeta bir kış spor turizmi başkentine dönmüştü.

            Nasıl mı bu duruma düştük. Bayan Voleybol takımını lig ’dençektirildi ‘’Avrupa kupalarına katılmaya yaklaşmışken’’ futbol takımı alt lige düşürüldü lig ’den geçildi basketbol takımı da aynı durumlara maruz kaldı. Salih Uçan İrfan Başaran ve bunu gibi birçok Türk sporuna başarılı sporcu yetiştiren bir şehirdi. Tesisler çürümeye bırakıldı.

            Eski günlerini özleyen Marmaris sevdalısı birkaç yürekli cesur insanlar taşın altına elini koymaya başladı. Geçen hafta muhtarlar arası Kaymakamlık Futbol Turnuvası düzenlendi çok güzel eğlenceli 7’den 70’i genci yaşlısı kadını erkeği çocuğu turnuvadaydı eşini babasını sevgilisi torununu çocuğunu desteklemeye gelen aileler vardı. Marmaris spor futbol takımı süper amatörü ucundan kaçırdı, Marmaris belediye gençlik spor futbol takımı çok güzel bir başlangıç yaptı. Marmaris belediye gençlik spor basketbol takımı gençler sağlam adımlarla ilerliyor. İçmeler futbol sahası bakıma başlanıldı güzel şeyler olmaya başlıyor.

            Hadi Türkiye’nin incisi Marmaris eski spor kenti günlerimize dönelim taşın altına elimizi bizde sokalım HEP DESTEK TAM DESTEK.

            Sağlıklı kalın huzurlu kalın hoş cakalın…..

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141