• BIST 9705.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Hemofili A için Yeni Bir Gen Tedavisi Geliştirecek

Hemofili A için Yeni Bir Gen Tedavisi Geliştirecek
Anlaşmaya göre, nadir hastalıklar için adeno-ilişkili virüs (AAV) gen tedavisi geliştirilmesi alanında uzman olan şirket Dimension Therapeutics, Bayer tarafından yapılacak 252 milyon dolar tutarındaki katkıyla hemofili A tedavisine yönelik geliştirme ve p
Bayer HealthCare ve Dimension Therapeutics, kalıtsal kanama bozukluğu hastalığı olan hemofili A tedavisine yönelik yeni bir gen tedavisinin geliştirilmesi ve pazarlanması konusunda işbirliği yapmak üzere anlaştı. Anlaşmaya göre, nadir hastalıklar için adeno-ilişkili virüs (AAV) gen tedavisi geliştirilmesi alanında uzman olan şirket Dimension Therapeutics, Bayer tarafından yapılacak 252 milyon dolar tutarındaki katkıyla hemofili A tedavisine yönelik geliştirme ve pazarlama çalışmalarını sürdürecek. 


Bayer HealthCare Yönetim Kurulu Üyesi ve Küresel İlaç Keşfi Başkanı Prof. Dr. Andreas Busch “Bayer olarak Hemofili A tedavisinde dünyada öncü şirketlerden biriyiz. Bu hastalığın tedavisinde yeni ve etkili yöntemler geliştirmek amacıyla gen tedavisinin gücünü birlikte kullanmak üzere Dimension Therapeutics ile işbirliği gerçekleştirecek olmaktan dolayı oldukça mutluyuz.” dedi. 

Gen tedavisinin, hastalıktan sorumlu olan kusurlu genin doğru versiyonunun yerleştirilmesiyle hemofili tedavisinde potansiyel bir dönüşüm sunduğunu kaydeden Dimension Therapeutics İcra Kurulu Başkanı Dr. Thomas R. Beck “Tedavi tablosunu önemli ölçüde değiştirme potansiyeli olan bir tedavi geliştirmek üzere hemofili A tedavisinde bir lider olan Bayer ile işbirliği yapmaktan gurur duyuyoruz.” dedi. 

Dimension Therapeutics, Bayer tarafından finanse edilen klinik öncesi geliştirme faaliyetlerinin tamamı ile Faz I/IIa klinik çalışmadan sorumlu olacak. Faz I/IIa klinik çalışmanın bulgularına bağlı olarak, Bayer doğrulayıcı Faz III çalışmayı yürütecek, ruhsatla ilgili tüm başvuruları yapacak ve hemofili A tedavisine yönelik potansiyel yeni ürünü dünya genelinde pazarlama hakkına sahip olacak. Dimension Therapeutics ürün satışları doğrultusunda aşamalı imtiyaz ödemeleri alacak.

Bayer HealthCare Hakkında 
Bayer Group sağlık, tarım ve yüksek teknoloji ürünü materyal alanlarında uzman olan global bir firmadır. Bayer AG’nin alt gruplarından biri olup, merkezi Leverkusen Almanya’da bulunan Bayer HealthCare 18,9 milyar EUR tutarındaki yıllık satış miktarıyla (2013) sağlık ve tıbbi ürün sektöründe dünyanın önde gelen yenilikçi firmalarından biridir. Firma Hayvan Sağlığı, Tüketici Sağlığı, Diyabet Ürünleri ve İlaç departmanlarının global faaliyetlerini bütünleştirmektedir. Bayer HealthCare'in amacı dünya genelinde insan ve hayvan sağlığını iyileştirecek ürünlerin keşfedilmesi, geliştirilmesi, üretilmesi ve pazarlanmasıdır. Bayer HealthCare’in global iş gücü 56.000 çalışandan (31 Aralık 2013) oluşmakta olup, 100’den fazla ülkede temsil edilmektedir. Daha fazla bilgi için: www.healthcare.bayer.com adresi ziyaret edilebilir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141