• BIST 9566.18
  • Altın 2479.165
  • Dolar 32.4759
  • Euro 34.5634
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 28 °C
  • Aydın 30 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Hedefimiz Marmaris’in 1 numarası olmak

Hedefimiz Marmaris’in 1 numarası olmak
Marmaris’e ve bölge turizminin kalitesine kalite katan, oldukça ‘şık’ bir farklılık kazandıran Sentido Orka Lotus Beach’in Genel Müdürü Murat Sak, “Hedefimiz, ürün ve hizmet kalitesinden ödün vermeden Marmaris’in 1 numarası olabilmek” dedi.

Hedefimiz Marmaris’in 1 numarası olmak

 

Marmaris’e ve bölge turizminin kalitesine kalite katan, oldukça ‘şık’ bir farklılık kazandıran Sentido Orka Lotus Beach’in Genel Müdürü Murat Sak, “Hedefimiz, ürün ve hizmet kalitesinden ödün vermeden Marmaris’in 1 numarası olabilmek” dedi.

 

 

Mutfak ürünleri pazarlama, turizm, emlak ve inşaat alanlarının yanısıra Fethiye ve İstanbul’da otelcilik sektöründe önemli yatırımları bulunan Edelstaal/Orka Şirketler Gurubu,

Marmaris turizm sektörüne hızlı bir giriş yaptı. İlçe turizmine de damgasını vuran grup önce İçmeler’de yıllardır atıl kalan denize sıfır araziyi, üzerine eşi benzeri olmayan bir tesis inşa ederek turizme kazandırdı. ‘Sentido Orka Lotus Beach’ adı verilen 5 yıldızlı otel, kısa sürede ilçenin gözdesi haline gelirken, Grup, bu arada Siteler Mahallesi’ndeki Nergis Beach ve Nergis Select otellerini de kiraladı. Üç gözde otelin başına genel müdür olarak, turizm sektöründe çeyrek yüzyıllık tecrübeye sahip Murat Sak getirildi. 2014-2015 sezonuyla birlikte ‘Orka’ markasıyla hizmet vermeye başlayan 3 otelin yöneticisi Murat Sak, gazetemizin sorularını yanıtlarken şimdiye dek herşeyin planları ve beklentileri doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi. Dünyanın dev tur operatörü firmalarından Thomas Cook’un ‘Sentido’ markasıyla el sıkıştıklarını vurgulayan Sak, “Bu işbirliğimiz Avrupa pazarını da kapsıyor. Turizm sektörüne daha kaliteli hizmet verebilmek, Marmaris turizm sektörüne yepyeni bir çehre kazandırmak istiyoruz. Grubumuzun İstanbul ve Fethiye’deki tesisleri sektörün en seçkinleri arasında yer alıyor.  Şimdi, Marmaris turizm sektörüne de önemli oranda hareketlilik kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda çıktığımız yolda, herşey planladığımız, beklentilerimiz doğrultusunda gidiyor. Hedefimiz, ürün ve hizmet kalitesinden ödün vermeden Marmaris’in de 1 numarası olabilmek” dedi.

 

9-003.jpg

ÇEVRE DOSTU ORKA

Murat Sak, muhabir arkadaşlarımıza 57 dönüm arazi üzerine kurulu, önünde 650 metrelik sahil şeridi bulunan Sentido Orka Lotus Beach’i de gezdirdi. Orijinal mimarisiyle dikkat çeken otelde ilk göze çarpan durumlardan birisi, çevreye gösterilen duyarlılık. Öyle ki, çok sayıda zümrüt yeşili kızılçam ağacı adeta otelin içinden geçiyor. Tesis daha planlama halindeyken bile ‘yeşil’ korunmaya alınmış, projeler  ‘çevre dostu’ olacak şekilde hazırlanmış. Dev ağaçların gövdeleri, koridorlardan, balkonlardan arasından yükseliyor.  Murat Sak, bu durum hakkındaki görüşlerini şu sözlerle getirdi: “Sürdürülebilir turizm için çevre ve doğanın korunmasının şart olduğunu düşünüyoruz. Otelimizde bu anlayış çerçevesinde, büyük özen gösterilerek, doğaya zarar vermeden inşa edildi. Bu hassasiyetimizi hep koruyacağız”

AKTİVİTE ALANI ÇOK

Otelde, 7’den 77’ye tüm misafirlerinin  eğlenceli vakit geçireceği çok sayıda aktivite alanı sayısı da bir hayli fazla. Biri kapalı olmak üzere 3 de yüzme havuzu bulunan tesiste bir restoran da 24 saat boyunca hizmet veriyor. Bin 200 yatak kapasiteli Orka Lotus Beach’in 425 çalışanı misafirlerine en iyi hizmeti sunmak için çabalarken, mutfakta hijyene olağan üstü özen gösteriliyor. Yemekler, gaz ateşiyle değil özel bir sistemle pişiriliyor. Açılışının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen Marmaris’in en seçkin, en gözde tesislerinden biri haline gelen otelin, söz konusu kalite ve konforundan yararlanan misafirlerinin, Thomas Cook2la yapılan anlaşma sonucu yüzde 50-60’sını İngilizler oluşturuyor., ardından Ruslar ve Türkler geliyor.

 

dscf8116.jpg

NERGİS 12 AY AÇIK OLACAK

Murat Sak, Marmaris turizmine hareket ve katkın kazandırma amaçları doğrultusunda Uzunyalı’daki Orka Nergis Beach Otel ile tesisin önündeki “O’Yes” adlı restoranın 12 ay boyunca açık kalacağını da kaydetti. Belediye’nin gerçekleştirdiği iyileştirme çalışmalarının Uzunyalı’ya değer ve hareket kazandırdığı yönündeki görüşlere katıldığını belirten Sak, “Umuyor ve inanıyoruz ki, bu değere bu hareketliliğe katkımız olacak” diye konuştu. (Ahmet IRMAK)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141