• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Havva'ya niyet Burak'a kısmet

Havva'ya niyet Burak'a kısmet
Beyin ölümü gerçekleşen 12 yaşındaki çocuğun kalbi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde önce 10 yaşındaki Havva Şahin'e takılacakken uyumsuzluk nedeniyle, 15 gün önce acil kalp nakli listesine yazılan 8 yaşındaki Burak'a nakledildi-

RAMAZAN ERCAN - Beyin ölümü gerçekleşen 12 yaşındaki çocuğun kalbi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 10 yaşındaki Havva Şahin'e takılacakken, uyumsuzluk nedeniyle 15 gün önce acil kalp nakli listesine yazılan 8 yaşındaki Burak'a nakledildi.

Karaman'da elma toplamak için çıktığı ağaçtan düşen ve hastanedeki 15 günlük yaşam mücadelesini önceki gün kaybeden 12 yaşındaki Muhammet Düzgüner'in bağışlanan kalbi sevinç ve hüznü bir arada yaşattı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Servisi'nde acil kalp nakli bekleyen 10 yaşındaki Havva Şahin'e nakledilmek üzere hazırlanan kalp, uyumsuzluk nedeniyle acil organ nakli listesine 15 gün önce kaydolan 8 yaşındaki Burak Karatop'a takıldı.

Doğuştan kalp yetmezliği çeken Burak Karatop'un annesi Gülay Karatop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yıldır çeşitli hastanelerde çocuğuna şifa aradıklarını en son kalp naklinin gerekmesi üzerine Muğla'dan İzmir'e geldiklerini ve oğlunun yaklaşık 1 aydır Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördüğünü anlattı.

- Muhammet'in kalbi Burak'ta yaşıyor

Kurban Bayramı öncesinde çocuğunun acil kalp nakli bekleyenlerin yer aldığı listeye kaydolduğunu ifade eden Karatop, şöyle konuştu:

"Dün akşam birden bir olay gerçekleşti. Karşı odamızda 10 yaşındaki Havva Şahin'in kalp nakli olacağı bildirildi. Hep birlikte sevindik. 3 çocuk nakil bekliyordu. İsmail Hakkı diye bir çocuk daha vardı ve o bayağı bir süredir nakil bekliyordu, ona da olmayınca üzüldü. Bize sıra geleceği aklımızdan geçmiyordu. En az 7-8 ay bekleriz diyorduk. Onlara kalp uymayınca bize çıktı. Bir anda şaşırdım. Hüznü ve sevinci yaşadım. Organını bağışlayan aileye de üzüldüm. Kendim için sevindim, canıma can kattılar. Allah bin kere razı olsun. Çok değişik bir duygu. Onlara da baş sağlığı diliyorum. İzin verirlerse onlarla tanışmak istiyoruz. Onların evlatları artık bizim evladımız. Burak'ın kalbi sonuçta Muhammet'e ait. Onların evlatlarının kalbi Burak'ta yaşıyor."

Baba Salih Karatop ise 8 yıldır çocuklarının tedavisine çözüm aradıklarını ancak bunu gerçekleştiremediklerini, en son kalp naklinin gerekmesi üzerine Ege Üniversitesi'ne geldiklerini dile getirdi. Karaman'dan gelen haberle mutluluk yaşadıklarını söyleyen Karatop, "Başımıza gelene kadar organ naklinin, bağışının ne kadar önemli olduğunu bilmiyorduk. Bu konuda ailelerin duyarlı olmasını istiyorum. Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Diğer tarafta cenaze kalkıyor. Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin. Organ nakli herkesin başına gelebilir. Herkesi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Kalp nakil operasyonunu gerçekleştiren ekipte yer alan EÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yağdı da donörün kilosuna, kan grubuna, boyuna göre listedeki alıcılar arasında araştırma yaptıklarını ve 8 yaşındaki Burak'ın uygun bulunduğunu kaydetti.

Burak'ın doğuştan kalp kaslarındaki yetersizlik olduğunu dile getiren Yağdı, "Artık sıkıntılı bir döneme girmişti. O nedenle kendisi ve ailesi için büyük bir şans oldu. Biz de bunu değerlendirdik" dedi.

Muhabir: Ramazan Ercan
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141