• BIST 9703.81
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

“Hataların Üstünü Örtmeye Çalışmayan, Hasta Ve Çalışan Odaklı Yapılar Tercih Edilmeli”

“Hataların Üstünü Örtmeye Çalışmayan, Hasta Ve Çalışan Odaklı Yapılar Tercih Edilmeli”
MAG Business’a verdiği röportajında Acıbadem Hastanesi’nin anne-çocuk sağlığı ile ilgili çalışmalarından profesyonel yaşamın dinamiklerinden, iş hayatında kadının yerinden ve spora kadar uzanan başarı öyküsünü anlatan A. Nihan Karaçam Salkaya “Kariyer de,

2020 yılında da Acıbadem Ankara Hastanesi’nin yeni fikir ve oluşumlarla büyümeye devam edeceğini anlatan Salkaya “Daha önceki planlamalarımız çerçevesinde kurduğumuz ve devreye aldığımız özellikli merkezlerimizin ardından yenileri de gelecek.

 

Ayrıca bu yılı Acıbadem Sağlık Grubu olarak “Kadın ve Çocuk Yılı” olarak belirledik, bu alanda farklı uygulamalarımız olacak. Bölgemiz ve dahi ülkemiz için yapacaklarımız şimdiden beni heyecanlandırıyor. Yine pek çok hastalığın; kişisel sağlık bilincinin gelişmesi, doğru beslenme ve düzenli bir yaşam ile önlenebilmekte olduğunu düşünüyoruz. Bu bilincin yaygınlaşması için Acıbadem Ankara Hastanesi olarak Ankara ve çevre illerde, kamu ve özel kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları ile beraber çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“Sağlık hizmetleri bir ülkenin hem ekonomik hem sosyal yaşantısına etkisi büyük olan bir alandır” açıklamasında bulunan Salkaya sözlerine şunları ekledi: Dolayısıyla tüm ülkelerin politika yapıcı ve karar verici makamlarının öncelikleri arasında yer alır ve ülkemizde de sektörü topyekûn ele aldığımızda stratejik öneme sahip dev bir endüstri haline geldiğini görmemiz gerekir. Cumhuriyetin ilanından beri yapılan dönüşüm ve reformlar sistemimizde önemli gelişmelere damga vurmuştur. Kayıt dahi tutulamaz; sadece savaş yaraları sarılmaya çalışılırken, koruyucu sağlık hizmetleri, GSS dönüşümleri, bilgi sistem altyapıları gibi büyük adımlar atılmış, geldiğimiz noktada Ar-Ge yatırımları, inovasyonlar, yabancı hastaların ülkemizi çarpıcı olarak tercihi gibi gurur duyulası noktalara erişmiştir. Bir iki örnek vermek gerekirse Türkiye ilaç pazarı geçen yıl %16,5 büyüdü ve 20,7 milyar liralık büyüklüğe ulaştı, yine Türkiye tıbbi cihaz pazarının değeri 2,3 milyar dolara erişti ve baktığımızda hala sektörün yapacağı çok iş, geliştireceği potansiyeli var. Ki bu ülke tüm sektör paydaşları ile bunu rahatlıkla gerçekleştirebilecek noktadadır. Bu büyüklükler içerisinde kaliteli ve güvenli bir hizmete erişmek için ise sistemleri kabul görmüş,şeffaf olan, belgelerle çalışan, etik ilkelere önem veren, kurallara uyan, ‘’biz her şeyi yaparız’’ şeklinde üstünkörü yaklaşımları olmayan, hataların üstünü örtmeye çalışmayan, hasta ve çalışan odaklı yapılar tercih edilmeli. Bilinmelidir ki, bu iş bir bütündür ve bütünü değerlendirmek en doğrusudur.”

 

1585304763_mag_business.jpg

 

Ulusal ve uluslararası sivil havacılık görevlerini yerine getiren, “Zaman Değerlidir” anlayışıyla güven ve kaliteyi bir arada sunan Ziver Havacılık Genel Müdürü Seval Aral’ın kapak olduğu MAG Business, 17. Sayısında Acıbadem Ankara Hastanesi Direktörü Nihan Karaçam Salkaya, Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Ercan, Sports International Genel Müdürü Hakan Öztürk, Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan ve Pizza Il Forno Marka Yaratıcısı Şef Utku Özer gibi alanında başarılı birçok ismi ağırlıyor.

 

MAG Business, www.magdergi.com.tr , Turkcell Dergilik, Google Play, Apple Store, Issue, Türk Telekom ve seçkin kitapçılarda sizlerle buluşuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141