• BIST 9540.55
  • Altın 2489.904
  • Dolar 32.5042
  • Euro 34.8156
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

"Hatalardan ve günahlardan temizlenelim"

Hatalardan ve günahlardan temizlenelim
Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak yaptığı açıklamada: "01 Mayıs 2014 Perşembeyi Cuma’ya bağlayan gece Regaib Kandilidir. Bu kandille birlikte dinî literatürümüzde “üç aylar” olarak bilinen feyizli ve bereketli bir maneviyat mevsimine Yüce Allah’ın lütfuy

Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak yaptığı açıklamada: "01 Mayıs 2014 Perşembeyi Cuma’ya bağlayan gece Regaib Kandilidir. Bu kandille birlikte dinî literatürümüzde “üç aylar” olarak bilinen feyizli ve bereketli bir maneviyat mevsimine Yüce Allah’ın lütfuyla girmiş bulunuyoruz"dedi.

 

Üç aylar, dinî duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı bir mevsimdir. İnsanların geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılma fırsatı bulacakları bir dönemdir. Hatalardan ve günahlardan temizlenme, hayırlı ve yararlı işleri daha da fazlalaştırma zamanıdır.

 

Dinî hayatımıza pozitif anlamda yeni bir heyecan, canlılık ve ivme kazandıran üç aylar ve bu aylar içinde yer alan kandiller, yaratılış gayemizi düşünmemiz, yaratan ve yaratılanlarla olan münasebetlerimizi değerlendirmemiz için son derece değerli fırsatlardır. Milletimizin “kandil” olarak adlandırdığı bu geceler, gönül evlerimizi aydınlatan ışıklardır. Üç aylar dediğimiz mübarek aylar içinde kutlanan ilk kandil de Recep Ayının ilk Cuma gecesi olan Regaib Kandilidir.

 

Regaib Kandili, Yüce Allah’ın af ve mağfiretinin istendiği, umut, huzur ve ilahî müjdelerle dolu bir gecedir. Yine bu gece; Miraç, Berat ve bin aydan hayırlı olan Kadir gecesinin müjdecisidir. Bu mübarek gece ve onu izleyen aylar, Yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha bizlere hatırlatmalı, yanlış ve kusurlarımızdan dönmemize vesile olmalıdır. Kandiller, günümüzün yoğun ve karmaşık hayat akışı içinde kaybolup giden ve öze   dönüşünü ihmal eden modern birey için içe dönük bakış ve öz denetim fırsatıdır. İlahi rahmete fazlasıyla mazhar olan bu zaman diliminde, gönül huzuru içerisinde yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha hatırlayalım, yanlış ve kusurlarımızdan dönelim, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açalım, aramızdaki sevgi bağını, dayanışma ruhunu güçlendirelim, kırgın gönülleri barıştıralım, ihtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak duralım, yüce Dinimiz'in bizden istediği kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Regaib Kandilinin aziz milletimizin ve bütün İslâm aleminin birlik ve beraberliğine, insanlık aleminin barış ve huzuruna vesile olmasını diler, başta Muğlalı hemşerilerimizin, Milletimizin ve bütün İslam Aleminin Regaib kandilini tebrik ederim.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141