• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Hasta alt bezleri eczanelerden faturasız alınabilecek

Hasta alt bezleri eczanelerden faturasız alınabilecek
Hasta alt bezi, beslenme sondaları ve diyaliz sıvılarının kullanımı için gerekli olan bazı sıhhi malzemeler, artık eczanelerden faturasız alınabilecek.

Hasta alt bezi, beslenme sondaları ve diyaliz sıvılarının kullanımı için gerekli olan bazı sıhhi malzemeler, artık eczanelerden faturasız alınabilecek. 

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Başkanı Erdoğan Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Eylül Perşembe günü Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile imzalanan ek protokolün vatandaşlara önemli avantajlar sağladığını müjdeledi.

Protokolle, SGK kapsamında olan vatandaşların, sözleşmeli eczanelerden ilaç temin etmelerinin koşullarının belirlendiğini ifade eden Çolak, birçok konuda mevcut uygulamadaki maddelerin revize edildiğini ve yenilikler getirildiğini söyledi.

Çolak, hastaneye giriş yapan vatandaşlar için istenen tetkik röntgen çekimi süresinde geçen zaman farkı nedeniyle, hasta reçetesinde giriş tarihi ile reçete yazılış tarihlerinin farklı olduğuna dikkati çekerek, "Bu tarih farkı nedeniyle mağduriyetler yaşanmaktaydı. Bu sorun protokole gerekli hüküm konmak suretiyle giderildi" dedi.

E-reçete sahiplerinden medula sisteminde doğrulama bilgileri istenecek

E-reçetelerin, e-imza ile kapatılmadığını dile getiren Çolak, "Sağlık Bakanlığının uygulamayı başlatması ile birlikte e-reçete ve raporlar güvenli elektronik imza ile yazılmış olacaklar" diye konuştu.

Çolak, e-reçete sahiplerinden mevcut uygulamada, ilaçları eczaneden alırken sadece TC numaralarının istendiğini hatırlatarak, bu durumun zaman zaman sıkıntı yaratabildiğini dile getirdi. Artık protokol sonrasında medula aile sıra numarası, cilt numarası gibi diğer diğer ek doğrulama bilgilerinin de isteneceğini anlatan Çolak, bu şekilde usulsüzlüklerin önüne geçilebileceğini söyledi.

Yurt dışı sigortalılar, hemen ilaçlarını alabilecek

Yurt dışı sigortalılarının reçetelerinin ayrı işleme tabi tutulduğuna işaret eden Çolak, şunları kaydetti:

"Bu durumda olan vatandaşlar, kimi zaman sıkıntı yaşayabiliyordu. İşlemler, uzun sürebiliyordu. Ek protokol sonrasında artık söz konusu sigortalılardan TC kimlik numarası ile medulaya girilebilecek olanlar, sorunsuz olarak ilaçlarına ulaşabilecekler. Bundan sonra eczane eczane dolaşmak zorunda kalmayacaklar."

Piyasada bulunmayan ilaçlarda fiyat farkı ödenmeyecek

Çolak, eşdeğer ilaçların piyasada bulunmayanlarının TEB tarafından SGK'ya bildirimi yapılacak ilaçların medula sisteminden pasif hale getirilmesinde öncelik verileceğini belirtti. 

Bu uygulamanın vatandaşa önemli avantaj sağlayacağının altını çizen Çolak, "Bu şekilde vatandaşlar, piyasada bulunmayan ilaçlar nedeniyle fiyat farkı ödemek zorunda kalmayacaklar" diye konuştu.

Hasta alt bezi, diyaliz sondaları gibi sıhhi malzemeler faturasız alınabilecek

Çolak, özellikle yatalak hastalar için sık kullanılan ürünlerden biri olan hasta alt bezlerinin ücretlerinin fatura edildikten sonra SGK'dan alınabildiğini anımsattı.

Protokolle, bunun da çözümlendiğini müjdeleyen Çolak, "Hasta altı bezi, beslenme sondaları, diyaliz sıvılarının kullanımı için gerekli ürünlerden oluşan bazı sıhhi malzemeler de artık tıpkı ilaç alır gibi eczanelerden faturasız alınacak. Böylelikle vatandaşlarımızın SGK il müdürlüklerinde kuyruğa girmeleri önlenmiş olacak" bilgisini verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141