• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Haşim Kılıç'ı üzen koltuk değişimi

Haşim Kılıçı üzen koltuk değişimi
Devir teslim sırasındaki yeni protokol düzeni Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı arka sıraya attı.

G.Başkanlığı'nda önceki gün düzenlenen devir teslim sırasındaki yeni protokol düzeni Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı arka sıraya attı.

RAHATSIZLIĞI YÜZÜNDEN OKUNUYORDU
Genelkurmay Başkanlığı'nda önceki günkü devir teslim törenine KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve eşinin yanısıra Rauf Denktaş ve NATO'nun Askeri Komite Başkanı Amiral Pauola da katılınca konukların sayısında artış oldu. Bu nedenle iki yıl önce Hilmi Özkök'ün Yaşar Büyükanıt'a görevi devrettiği törende uygulanan oturma düzeninden farklı bir oturma düzeni uygulandı.

KONUK SAYISI ARTTI
Genelkurmay karargahındaki tören salonundaki koltuklar üç bloktan oluşuyor. Üst düzey protokola ayrılan orta blokta iki yıl önceki törende sağdan sola doğru en başta görevi devreden Genelkurmay Başkanı ve eşi, Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanı'nın eşi ve Cumhurbaşkanı, konuk Cumhurbaşkanı'nın eşi ve konuk Cumhurbaşkanı, Başbakan ve anamuhalefet partisi genel başkanı oturdu.

En sağdaki bloğun üst düzey protokol tarafındaki koltuklara ise görevi devralan Genelkurmay Başkanı ve eşi ile Anayasa Mahkemesi Başkanı oturdu.

Ancak bu yıl önceki gün yapılan törene Cumhurbaşkanı eşsiz, Meclis Başkanı ise eşiyle katıldı. NATO'nun Askeri Komite Başkanı, iki yıl önce anamuhalefet partisi genel başkanına ayrılan yere oturtuldu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ise Başbuğ çiftinin yanında, iki yıl önceki törende Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın oturduğu koltuk ayrıldı. Ancak Baykal törene geç kaldığı için salona giremeyince koltuk boş kaldı.

En soldaki koltuk blokunun üst düzey protokol tarafına eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral Hilmi Özkök ve eşi oturtuldu. Aynı blokta sağdan sola doğru eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve eşi ile eski Meclis Başkanı ve geçmişte Afganistan'da NATO'nun sivil koordinatörü olarak görev yapan Hikmet Çetin ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a koltuk verildi.

Oturma düzenindeki bu değişiklik nedeniyle devlet protokolunun dördüncü sırasındaki Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, en kenara ve devlet protokolunun en uzak noktasına oturmuş oldu.

Kılıç, kendisine ayrılan koltuğu beğenmediğini görevli subaylara bildirdi. Ancak, yer planlamasının önceden yapılmış olması nedeniyle bir değişiklik yapılamadı. Kılıç'ın yüzünün asıldığı görüldü.

Anayasa Mahkemesi Başkanı, devlet protokolünde Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve başbakanın ardından dördüncü sırada yer alıyor.

KILIÇ EMEKLİLERLE BİRLİKTE OTURDU
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, koltuğunun Baykal için ayrılması nedeniyle bir arka sıranın en soluna oturmak zorunda kaldı. Kılıç'ın yanında ise Hikmet Kılıç, Rauf Denktaş ve Hilmi Özkök oturuyordu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141