• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

‘Harikalar Diyarı’

 ‘Harikalar Diyarı’
Turizm pazarlarının çeşitlendirilmesi, ziyaretçi sayısının arttırılması, turizm sezonunun uzatılması amacıyla sadece Güney Ege’nin değil,

 

 ‘Harikalar Diyarı’

Turizm pazarlarının çeşitlendirilmesi, ziyaretçi sayısının arttırılması, turizm sezonunun uzatılması amacıyla sadece Güney Ege’nin değil, Türkiye’nin hatta Dünyanın doğa harikası Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinin belediyeleri ortak hareket etme kararı aldı. Bu amaçla kısa, orta ve uzun vadeli bir "eylem planı" oluşturulacak. Güney Ege'yi kapsayan bir markalaşma sürecinin başlatılacak. Faaliyetler ise "konsey" adıyla yürütülecek.

 

Bodrum - Fethiye - Marmaris ilçeleri belediye başkanları, oda başkanları ve konaklama sektörü temsilcilerinin bir araya geldiği 3. toplantı 11 Eylül 2015 tarihinde Bodrum Yalıkavak Palmalife Otel'de gerçekleştirildi. Her 3 belediye başkanı ve diğer kurum temsilcilerinin oluşturulan birlikteliğin devamı yönündeki görüşleri sonucunda mevcut organizasyonun "Bodrum-Fethiye-Marmaris Turizm Konseyi" adı altında faaliyetlerini sürdürmesi kararlaştırılmıştır. Toplantıda alınan kararlar özetle şu şekilde:

TERÖRE KINAMA VE SAĞDUYU ÇAĞRISI

Ülkemizin son haftalarda karşılaştığı terör eylemleri sonucunda yaşanan acı ve derin üzüntü tüm toplumumuzu kedere boğmuştur. Belediyelerimiz, hain terör odaklarının yarattığı bu tablonun düzelmesi ve acıların dindirilmesi için her türlü çabaya bölgesel olarak destek vermeye hazırdır. Yaşadığımız acının yasını hep birlikte tutmaya devam ediyoruz. Her türlü terörü şiddetle kınıyor ve teröre karşı mesaj vermek için toplantı, yürüyüş, eylemleri haklı buluyor, bununla birlikte tepkilerimizi ortaya koyarken ölçülü ve kontrollü olma gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle bu eylemleri terörü besleyecek olan şiddet dolu hareketlere dönüştürmek kimseye yarar sağlamayacağı gibi ülkemize, bölgemize, toplum bütünlüğümüze ve turizmimize geri dönüşü olmayan zararlar verece- ğine inanıyoruz. Halkımızı terörizm karşısında provokatif davranışta bulunanlara hoşgörü göstermemeye ve sağduyuya davet ediyoruz.

GÖÇMEN SORUNU

Suriye başta olmak üzere Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Asya ülkelerinde yaşanan iç savaşların yarattığı göçmen akını, bazı Avrupa ülkelerinin göçmen kabul edeceğine yönelik açıklamaları sonrasında bölgemizi bir geçiş noktası haline getirmiştir. Muğla'nın kıyı bölgelerinin, özellikle Bodrum ilçemizin bu yaz sezonu boyunca sahne olduğu dramatik sonuçlar sorunun geldiği boyutu Dünya'nın gözleri önüne sermiştir. Göçmen sorununun yerel yönetimlerin sahip olduğu çok sınırlı imkânlarla çözülemeyeceği, mevcut gidişatın önümüzdeki aylarda ve yıllarda devam etmesi ihtimali karşısında bölgemizde daha da dramatik sosyal olayların yaşanması kaçınılmazdır. Sorunun çözümü amacıyla Devlet yetkililerimizin düzenleyeceği uluslararası bir toplantıya Bodrum'da evsahipliği yapmaya hazırız. Yaklaşan kış ayları öncesinde göçmen akımının kontrollü bir şekle dönüşmesi ve can kaybının önüne geçilmesi her şeyden önce insanlık borcumuzdur.

TURİZMDE MARKALAŞMA VE BÖLGESEL PAZARLAMA MODELİ

Bölgemizin turizm pazarlarının çeşitlendirilmesi, ziyaretçi sayısının arttırılması, turizm sezonunun uzatılması amacıyla 3 ilçe belediyesi ortak hareket edecektir. Bu amaçla kısa, orta ve uzun vadeli bir "eylem planı" oluşturulacak, ayrıntılı bir çalışma programı hazırlanarak belediye meclislerinin bilgisine sunulacaktır. Çalışmanın ana unsurlarını mevcut pazarların geliştirilerek korunması, yeni pazarlar aranması, yeni tanıtım yöntemlerinin araştırılması, alternatif turizm çalışmalarıyla sezonun uzatılması, sektörün hizmet ve ürün kalitesinin arttırılması, tüm bölgeyi (Güney Ege'yi) kapsayan bir markalaşma sürecinin başlatılması oluşturacaktır.

BİRLİKTE HAREKETİN KURUMSALLAŞMASI

3 turizm merkezinin oluşturduğu birlikteliğin kurumsallaşması ve verimli çalışması amacıyla bir sekretaryanın oluşturulmasına karar verilmiştir. Fethiye Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Mete Atay, Marmaris Belediyesi adına Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt, Bodrum Tanıtma Vakfı adına Özay Kartal'ın görev aldığı sekretarya, konseyin toplantı hazırlıklarını yürütecektir.

4. TOPLANTI MUĞLA'DA

Konseyin girişim ve çalışmalarıyla ilgili olarak 4. toplantının Ekim ayı içerisinde Muğla il merkezinde yapılmasına, toplantıda Muğla Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı'na bilgi sunmak üzere gerekli davetlerin ve hazırlıkların yerine getirilmesine karar verilmiştir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141