• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Hamza Hamzaoğlu'dan yeni bir başlangıç

Hamza Hamzaoğlu'dan yeni bir başlangıç
A Milli Futbol Takımı Antrenörü Hamzaoğlu:- "Dünya Kupası'na gitme şansımız az da olsa ben onu da başaracağımızı düşünüyorum

ALİ KORKMAZ - A Milli Futbol Takımı'nda Fatih Terim'in yardımcılığını yapacak Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Dünya Kupası'na gitme şansımız az da olsa ben onu da başaracağımızı düşünüyorum" dedi.

Hamzaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Takım'da kendisine bu onurlu görevi layık görenlere teşekkür ederek, bu göreve seçilmenin kendisini gururlandırdığını söyledi. Yeni görevinde elinden gelenin en iyisini yapıp kendisine güvenenlere mahcup olmak istemediğini kaydeden Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"Dünya Kupası'na gitme şansımız az da olsa ben onu da başaracağımızı düşünüyorum. Başaramasak da Türkiye'de kötü giden şeyleri iyiye çevirmeye çalışacağız. Aynı şeyleri diğer antrenör arkadaşlarımız da yapmaya çalıştı. Herkes Türk futbolu için çabaladı. Biz de Türk futbolu adına olumlu işler yapmaya çalışacağız, inşallah Türk futbolu adına olumlu bir kaç adım atarsak kendimizi mutlu sayarız."

- Hamzaoğlu'nun kariyeri

Futbol hayatına İzmirspor altyapısında başlayan Hamzaoğlu daha sonra Galatasaray'a transfer oldu. İstanbulspor, Siirt Jet-Pa, Alanyaspor, Yozgatspor, Konyaspor takımlarında forma giyen Hamza Hamzaoğlu Beylerbeyispor takımında futbolu bıraktı.

Futbolculuk kariyerinde 1 kez A Milli, 5 kez Ümit Milli, 4 kez de Olimpik Milli formayı giyen Hamzaoğlu, futbolu bıraktıktan sonra bir süre Saffet Susiç'in yardımcılığını yaptı. Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Ankaraspor'da yardımcı antrenör olarak çalışan Hamzaoğlu, ilk teknik direktörlük deneyimini 2008-2009'da Malatyaspor'da 12 haftalık süreçte yaptı.

Bir sezon sonra TFF 2. Lig 2. Grup ekibi Eyüpspor'la anlaşan Hamza Hamzaoğlu, 2 puanla aldığı takımı play-off finaline kadar taşımayı başardı. Play-off finalinde TKİ Tavşanlı Linyitspor'a mağlup olan Eyüpspor, PTT 1. Lig'e çıkma şansını kaybetti.

2010-2011 sezonuna Denizlispor'da başlayan ve PTT 1. Lig'de ilk yarıyı lider tamamlayan Hamza Hamzaoğlu, ikinci devrede 2 maç ardından görevini bıraktı. Sezon bitime 10 hafta kala Akhisar Belediyespor'un başına geçen genç teknik adam, Ege temsilcisinin o sezon ligde kalmasını sağladı. 2011-2012 sezonunda lig bitiminde Akhisar Belediyespor'u Süper Lig'e taşıyan ilk isim olan Hamza Hamzaoğlu'nun ekibi, geçen sezon da mütevazı kadrosu ve oynadığı güzel futbolla takımın ligde kalmasını sağladı.

Bugüne kadar takımlarının başında 144 lig maçına çıkan Hamza Hamzaoğlu, bu müsabakalarda 63 galibiyet, 37 beraberlik ve 44 yenilgi aldı. Türkiye Kupası'nda ise 13 maçta mücadele eden Hamzaoğlu'nun ekipleri 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 8 mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

Muhabir: Ali Korkmaz
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141