• BIST 9524.59
  • Altın 2496.239
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.7285
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

Hamileler İçin Özel

Hamileler İçin Özel
Bebek ve çocuk malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren “BeSafe” isimli firma, ülkemizde her yıl meydana gelen trafik kazalarında yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı için yüzlerce çocuk ağır yaralanmasına ve hayatını kaybetmesini önleyecek, uluslar aras

BeSafe'le bebek ve çocuklarınızı koryun

Bebek ve çocuk malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren “BeSafe” isimli firma, ülkemizde her yıl meydana gelen trafik kazalarında yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı için yüzlerce çocuk ağır yaralanmasına ve hayatını kaybetmesini önleyecek, uluslar arası kuruluşlarca onaylanan ürünleri, piyasaya sürdü.

 


İç hacim genişliği, kemer sistemiyle yan ve ön darbelerde, yaralanma riskini minimum seviyeye indirdiği, ve bebeklerin konforunu sağlayan, “BeSafe iZi Sleep” adlı aparat, Avrupa Tüketici Birliği'nce “ISOfix Grup 0+” 2008 test birincisi seçildi.

Bebeğin anakucağında uzun süreli bulunmaması gerektiğini vurgulayan, Avrupalı uzmanlar, “BeSafe iZi Sleep “in benzersiz tam yatma sistemi ile uzun süreli kullanıma uygun olduğuna dikkat çekti.

Firma yatkilileri, güvenlik test şampiyonu puset şasesine ve ISOfix aparatı ile otomobillere kolayca, monte güvenli şekildE takılabildiği, 12. aydan itibaren özel puset aparatı ile 2 pozisyonlu, çift yönlü kullanılabilen pusete dönüşebildiğini kaydederek, Hafif alüminyum şasesi ile de kolay taşınabiliyor. Bebeğiniz BeSafe iZi Travel ile güvende ve rahat yolculuğun tadına varır” dedi.

Trafik kazalarında en çok çocukların risk taşıdığını vurgulayan yetkililer, şöyle konuştu: “Ülkemizde her yıl meydana gelen trafik kazalarında yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı için yüzlerce çocuk ağır yaralanmakta ve hayatını kaybetmektedir.

Trafik kazalarında en fazla riski çocuklar taşımaktadırlar. Çünkü bedenleri henüz tam gelişmemiştir. Çocukların kafaları bedenlerinin %25ini oluşturur. Yetişkinlerde ise bu oran %6dır. Bu nedenle, yetişkinler için çok tehlikeli olmayan darbeler, bebekler ve çocuklar için ölümcül sonuçlar doğurabilmektedir. İşte burada her yaşa ve kiloya uygun çocuk oto güvenlik koltuğu seçimi hayati önem kazanır.”



Sadece çocuk oto güvenlik koltuğu almak da tek başına yeterli olmadığını, yaşa ve kiloya göre yüksek kalitede, doğru koltuk seçimi ve seçilen koltuğun doğru bağlanması da son derece önemli olduğunun altını çizen BeSafe yetkilileri sözlerini şöyle sürdürdü:



Çocuklar oto güvenlik koltuğuna nasıl oturtulmalıdır?
Bebeklerin başları vücutlarına oranla büyük olduğundan ve vücut yapıları da henüz tam olarak gelişmediğinden; önden darbeli kazalarda, eğer bebek; yüzü sürüş istikametine doğru oturtulmuşsa, boyundan ciddi derecede darbe alacaktır. Çünkü boyun önce öne doğru gidecek, sonra geriye ve tekrar öne gideceğinden, henüz tam gelişmemiş boyun omuru zedelenecektir. Bu darbe, bebeğin sırtı arabanın gidiş yönünün tersine bağlanırsa %89 oranında azalacaktır. Ters bağlama pozisyonunda seçeceğiniz “tüm yüzeyi özel siyah köpükle” kaplı çocuk oto güvenlik koltuğu darbeyi çocuğun vücuduna eşit dağıtacak, bebeğin tüm vücudunu koruyacaktır. Ayrıca çocukların büyümesi sonucunda küçük kalan koltuklar herhangi bir kaza anında yaralanma riskini daha da arttıracaktır. Çocuğun boyuna ve kilosuna göre koltuk seçimi burada önemini göstermektedir


Hangi yaşa hangi koltuk?
Çocuk oto güvenlik koltuğunu mutlaka çocuğunuzun yaşına ve kilosuna göre seçmek zorundasınız. Aksi halde, koltuk çocuğunuzu darbelere karşı koruyamayacaktır.

Grup 0+
0-13 kg arası (0-12ay) bebekler için; BESAFE İZİSLEEP

Bebek anatomisine uygun olarak özel tasarlanmış anakucakları, İsoFix sistemi ile arka koltuğa sabitlenerek hatalı bağlama ihtimalini ortadan kaldırır, bebeğiniz için tam güvenlik sağlar. Anakucakları; bebeğinizin yüzü, sürüş istikametinin tersi yönüne bakacak şekilde yerleştirilmelidir. Bebeğin omuzlarından ve omuz altlarından geçen emniyet kemerleri dikkatlice bağlanmalıdır.

Grup 1
9-18 kg arası (9ay – 4 yaş) çocuklar için; Bu grup için tasarlanmış 2 tip koltuk bulunmaktadır.

Birinci tip: BESAFE İZİ COMFORT ISOFIX
9-18kg arası (9ay-4yaş)
2 yaşından büyük çocuklar genellikle öndeki koltuk sırtlığına çarparak kafa ve yüzlerinden yaralanmaktadırlar. Kazaların %40'ında, çocuk oto güvenlik koltuğu otomobilin emniyet kemeri ile doğru bağlanmadığından ciddi yaralanmalar meydana gelmektedir. Bunu önlemek için IsoFix sistemi ile sabitlenen çocuk oto güvenlik koltukları kullanılmalıdır. IsoFix, koltuk tabanı ile sırtının birleşme noktasına takılan 2 adet tokadan oluşmaktadır. Tabanda 2 kilit ve koltuk üstünde ise kilit uyarı işareti bulunmaktadır. Böylece kemer hızlı ve güvenli bir şekilde bağlanmaktadır.

Plastik dış yüzey ile koltuk kumaş kılıfı arasında, darbe emici özel siyah köpük bulunur. Dikkat edilmesi gereken nokta; çocuk oto güvenlik koltuklarının bir çoğunda mevcut olan bu köpüğün “tüm yüzeyi” kaplamasıdır. Bu koltuk modelinde çocuklar yüzleri sürüş istikametine doğru oturtulur.”

Hamileler İçin Özel
BeSafe yetkilileri, hamilelere özel geliştirilen emniyet kemerlerinin de firmalarının güvencesiyle piyasaya sürüldüğünü kaydetti. Hamile kemerlerinin, ana karnındaki bebeğin, olası trafik kazalarında zarar görmesini önlediği bildirildi.


   

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141