• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

HALUK AHMET GÜMÜŞ CHP'NİN ÇEVRE ÇALIŞTAYINDA VATANDAŞI UYARDI

HALUK AHMET GÜMÜŞ CHPNİN ÇEVRE ÇALIŞTAYINDA VATANDAŞI UYARDI
7-8-9 KASIM 2014 tarihlerini kapsayan ve Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen Balıkesir-Çanakkale Çevre Düzeni Planı Çalıştayı'nın ilk gününde Manyas, Bandırma ve Erdek ziyaretlerinde konuşmalar yapan Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ, hük

GÜMÜŞ HÜKÜMETE YÜKLENDİ:  "HALKIN HİZMETKARI OLACAĞIZ DİYE GELDİLER PATRON KESİLDİLER"

 

AKP hükümetinin seçimle işbaşına gelen bir hükümet olarak emanetçi olması ve halka hizmete yoğunlaşması gerekirken özellikle çevre sorunlarında halkın önceliklerini umursamayan bir patron gibi davrandığını dile getiren GÜMÜŞ, basına yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Bizler milletvekilleriyiz. Seçilerek işbaşına geliyoruz. Seçilirken milletin bize verdiği desteği alıyor ve millete hizmet için çalışıyoruz. İktidar partisi de aynı şekilde hareket etmesi gerekirken, "ben nasılsa seçildim istediğimi yaparım" yanılgısına düşüyor. Özellikle çevre konularında bizler Balıkesirliler olarak bunu çok sık görüyoruz."

 

"İKTİDARIN YAPMASI GEREKEN HİZMETİ MUHALEFET YAPIYOR"

 

Startı verilen çalıştayın çok önemli bir çalışma olduğunu vurgulayan Haluk Ahmet GÜMÜŞ, onaylanan Çevre Düzeni Planı'nın Balıkesir ve Çanakkale illerinin önündeki 25 seneyi planladığını dile getirdi. Rapor yazılırken bölgede yaşayan insanların, sivil toplum örgütlerinin, yerel belediyelerin, çevre duyarlılığı olan bütün kurumların fikirlerinin alınması gerektiğini ancak bunun yapılmadığını ekledi. İktidarın planı yapmadan gelip buradaki kurumları ve kişileri dinlemesi gerektiğini, ancak yapılmadığı için bunun CHP tarafından yapıldığını anlattı.

 

PLANDA BALIKESİR VE ÇANAKKALE'NİN İHTİYAÇLARINA VE ÖNCELİKLERİNE AYKIRILIKLAR VAR

 

Yatırımların Balıkesir'in ve Çanakkalen'in ihtiyaçlarının çok uzağında olduğunu ifade eden GÜMÜŞ, Bandırmalıların çok büyük kaygıları olduğunu söyledi. Bandırma'da çok büyük boyutta bir sanayi bölgesinden bahsedildiğini ekleyen Balıkesir Milletvekili şunları dillendirdi: "Sanayimiz gelişsin büyüsün ancak bu doğaya çevreye zarar vermeden olsun. Nasıl olur bu; her şeyden önce bu konuda Bandırmayı tanıyanlar bilenlerle çalışarak olur. Şimdi, 48 kilometre karelik bir sanayi bölgesinden bahsediyoruz. Planda öngörülenin kimya sanayi olduğu belirtiliyor. Ben burada sormak isterim, bir iç denizin kıyısına Türkiye'nin en büyük sanayi yatırımı yapılır mı?"

 

"BANDIRMA, ERDEK VE MANYAS'IN İHTİYAÇLARINI BİLMEDEN PLAN HAZIRLAMIŞLAR"

 

Bandırma'da kurulması öngörülen sanayi bölgesinde hükümete yakın siyasi çevrelerin arsa spekülatörlüğü yaparak plandan evvel bu yerleri satın aldığının da iddia edildiği toplantıda sanayi bölgesi yaratayım derken denizi ve kıyıları kirletmeye kimsenin hakkı olmadığını ifade eden GÜMÜŞ,  konunun Erdek üzerinden tüm Marmara Denizi, Ege Denizi ve Akdeniz'deki doğal hayatı ilgilendirdiğini ifade etti. GÜMÜŞ şunları kaydetti: "Erdek, deniz canlılarının üreme alanı. Yani burayı kirletir ve bozarsanız tüm denizlerimizdeki hayatı tehlikeye atarsınız. Bakın Dilovası ve Gebze o kadar güzel bir doğaya sahipti, kimya sanayi geldi şimdi bütün güzellikler gittiği gibi kanser oranları muazzam arttı. Hem Bandırma beyaz et üretiminde lider konumda. Şimdi beyaz et üretimini güçleştirecek unsurlar planda öngörülüyor. Bunları benimsememiz mümkün değildir. Manyas'ta Kuş Gölü bünyesinde Kuş cennetimiz var. Her yıl pek çok değişik türde kuş burayı göç yolu olarak kullanıyor. Gölün su rejimi hayati önemde iken geçtiğimiz aylarda sorumsuzluklar sonucu burada toplu balık ölümleri dahi yaşandı. Şimdi Manyaslılar çevre konularında söz sahibi olmak istiyor."

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141