• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

HALKIN DESTEĞİNİ ALMAYAN ADAY OLMASIN

HALKIN DESTEĞİNİ ALMAYAN ADAY OLMASIN
Yerelin koşullarını dikkate alacağız, yerel ittifaklara önem vereceğiz ve buna uygun adaylar bulacağız diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Halkın desteğini almayan aday olacağım diye yola çıkmasın' dedi.
UYGUN ADAYLAR BELİRLENDİ
Yerel seçim stratejisini belirlemek için toplanan Abant kampından ‘uygun aday’ formülü çıktı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu açılış konuşmasında “Yerelin koşulları dikkate alacağız, yerel ittifaklara önem vereceğiz ve buna uygun adaylar bulacağız” diyerek sürecin nasıl ilerleyeceğine dair de ipuçlarını verdi. Sahada başlayan çalışmanın sonuçlarını çok kısa süre içerisinde görmeye başlayacağız.
CHP’li milletvekillerinin yerel seçim siyasetini belirlemek için Abant’ta yaptığı toplantıda genel merkeze 'önseçim' baskısı yapıldığı öğrenildi. Yönetiminse 2019 Mart'ta yapılması planlanan yerel seçimler için zaman sıkışıklığını göstererek öneriye sıcak bakmadığı belirtildi. Parti yönetiminin, adaylarını en geç kasım-aralık ayıları içerisinde açıklamak istediği ifade ediliyor.
kemal-kilicdaroglu-1920x1080.jpg
ÖN SEÇİM YAPILMAYACAK
Yerel seçim için adaylığını açıklayan isimlerin önemli bölümü ise önseçim çağrısında bulunuyor. 7 Haziran öncesinde olduğu gibi seçim kurullarının denetlediği önseçim tarih sıkışıklığı nedeniyle mümkün gözükmüyor. CHP yönetimi adaylarını en geç kasım-aralık ayıları içerisinde açıklamak istiyor. Seçim kurullarıyla yapılacak önseçim, aday belirleme sürecini  uzatıyor. Parti yönetimi bu nedenle önseçime sıcak bakmıyor. Parti içerisinde ise yönetimin tarih sıkışıklığını bir mazeret olarak öne sürdüğünü düşünenlerin sayısı az değil. Örgüt içinde gerçekleşecek bir önseçimin yapılması halinde sorunun aşılabileceğini söyleyen partililer, il-ilçe örgütleri üzerinden Genel Merkez’e baskı yapmaya hazırlanıyor. Aldığımız bilgilere göre tabandan gelen bu taleplere yönetim sıcak bakmıyor. 
 
HALK DESTEĞİ ŞARTI
Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Abant Kampı'nda milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, 'Yerelin koşullarını dikkate alacağız. İttifaklara özel önem vereceğiz. Parti disiplinine aykırı davranışları olan, il-ilçe yönetimiyle kavgalı olan ve halkın desteğini arkasına almayan aday adayları ile yola çıkmayacağız. 
Öte yandan Genel Merkezimizin ilçeler bazında yaptırdığı anketleri de parti meclisimiz tarafından değerlendirmesinin ardından nihai karar verilmiş olacak' dediği öğrenildi.
CHP Kaynaklarından edinilen bilgilere göre Marmaris belediye başkan adayının ekim ayı sonu-kasım ayı başlarına kadar açıklanması bekleniyor. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141