• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Halka anlatılmaz, halk anlaşılmaya çalışılır

Halka anlatılmaz, halk anlaşılmaya çalışılır
Yazar kadromuz, Demokratik Sol Parti Armutalan Belediye Başkan Adayı Ahmet Hür'le gazetemizin ofisinde bir araya geldi. Ahmet Hür büyük bir özenle seçtiklerini söylediği ekip arkadaşlarıyla birlikte Klasik belediye anlayışının dışında, halkın yaşam düzeyi

Derleyen : Oya Ustabaş
Ahmet Hür Armutalan'da yalnızca seçim zamanı değil dört yıl boyunca daha iyi bir Armutalan için çalıştıklarını belirtti ve “Dört yıl önce Armutalan'ın iyi yönetilmediği kaygısıyla yola çıkarak, yapıcı muhalefet olarak çalışmalarımıza başladık. Hatta bununla ilgili bir almanak hazırladık.

YEREL YÖNETİMDE İKTİDAR DESTEĞİ ŞART DEĞİL
Yerel yönetimde iktidarın desteğini almadan neler yapılabileceğini bizzat Eskişehir, Ordu ve Dikili Belediyelerine giderek inceleyip, araştırdım.
Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen'le bir araya gelerek, kendisinden çalışmaları konusunda bilgiler aldık. Bozulmayan yollar yapıldığını gördük. Yol yapılan malzemeleri üreten şirkete Belediye ortak olmuş, bir de taşaron şirket kurmuş. Elektrik, telefon, su ne varsa yolun altına almış. Yolu yaparken, yapılan iş telefonla ilgiliyse faturasını telefon idaresine göndermiş. Böyle bir çalışma sistemi kurmuş ve başarılı olmuşlar. Ardından Ordu Belediyesine giderek incelemeler yaptık. Ağustos'ta İzmir Dikili'ye gittik. Dikili'de fırıncılar ekmeğe zam isteyince, Belediye fırın açmış ve ekmeği 25 kuruşa satmış. Bundan elde ettiği kazançla toplu taşımayı ücretsiz yapmış. Görülüyor ki başarılı belediyelerin hepsi kendi şirketlerini kurmuş. Bizim Belediyelerimiz de çöp işini Ortem'e vereceklerine şirketini kursalardı kar bile ederlerdi” dedi.


ARMUTALANI TÜRKİYE'NİN EN GÖZDE BELDESİ YAPACAĞIZ
DSP'li Belediyelerin çalışmalarından esinlendiklerini ve projelerini bu ışıkta hazırladıklarına dikkat çekerek Armutalan'ı yukarıya çekecek projelerini şu şekilde sıraladı :“Bu çalışmalardan örnek çıkarılacak şeyler olduğunu gördük. Biz de sezon sonu ve sezon başı Armutalan'da incelemeler yaptık. Tüm esnafı dolaştık, belli aralıklarla sorunlarını tespit ettik. Tüm bu incelemelerimiz sonucunda kendimize bir hedef koyduk ve üç yıl içinde Armutalan'ı Türkiye'nin en gözde beldesi yapmak için projeler hazırladık. Armutalan'da ilk proje çalışmalarını biz yaptık ve açıkladık.
Armutalan'da göreve geldiğimizde uygulamaya koyacağımız öncelikli 10 projemiz var.

BEKÇİLERİMİZİ GERİ GETİRECEĞİZ
1- Birinci projemiz güvenlikle ilgili. Diyoruz ki Armutalan'da hırsızlık olmayacak. Güvenli ve huzur dolu bir yaşam herkesin hakkıdır. Belediyeler, güvenlik polisin işidir diyerek, suçların çoğalmasına kayıtsız kalamaz. Belediyelerimize bağlı olarak bekçilerimiz geri gelecek. Çevresel aydınlatma hırsızlık suçlarını önlemede çok önemli bir ayrıntıdır. Kışları Armutalan'ı ölü şehir havasından çıkaracağız. Herşey huzurlu ve güvenli bir Armutalan için.

BEYAZ MİNİBÜS HALKIN SORUNLARINI YERİNDE ÇÖZECEK
2- İkinci projemiz Beyaz Minibüs projesi. Belediyenin halkın belediyesi olduğu anlayışından yola çıkarak, beyaz minibüs projesini geliştirdik. Beyaz minibüs ile hizmeti halkın ayağına götüreceğiz. Sokak sokak dolaşacak, sorunlara anında müdahale edilmesi sağlanacak.

KADIN SIĞINMA EVLERİ YAPACAĞIZ
3- Üçüncü projemiz ortak yaşam alanları oluşturmak olacak. Herkes birbiriyle komşu olacak. Sokaklardan başlayarak Armutalan halkının bir araya gelebileceği “Yaşam Alanları” oluşturulacak. Bu alanlar Sokak ve Mahalle Meclislerinin altyapısı olarak hizmet verecektir. Bu alanlar kadınlarımız için de oluşturulacak, kadın evde yaptığı işi toplumsallaştıracak. Ev hanımlarının evde yapmak zorunda kaldıkları, çamaşır, bulaşık, ütü, yemek gibi işler toplumsallaştırılacak. Mahallelerde oluşturulacak yaşam alanlarında, ortak çamaşırhane, kreş, yemekhane, sohbethane gibi mekanlar yer alacak.
Kadın sığınma evleri oluşturularak, kadınlarımıza gerektiğinde her türlü hukuki destek sağlanacaktır. Belediyemizde oluşturulacak Kadın Masası yılda bir kez Kadın Meclisini toplayacak ve Belediyemiz Kadın Meclisinde alınan kararları dikkate alacaktır.
4- Dördüncü projemiz, Sağlıklı Kent Projesidir. Bu amaçla spor alanlarını çoğaltacağız. Spor yapılan park ve alanlara uzman çalıştırıcılar görevlendireceğiz. “Dünya babalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık” özdeyişini benimseyerek, Armutalan beldesinde kültürel, tarihsel ve doğal dokuları koruyacağız. Gençlerimiz için spor, kültür-sanat mekanları yapılacak ve gençlerin sorunlarına çözüm getirilecektir. Belediyemizde Gençlik Masası oluşturulacak, yılda bir kez Gençlik Meclisi toplanacak, alınan kararları Belediyemiz dikkate alacaktır.
Burada değinmeden geçemeyeceğim, dinamik bir gençlik örgütümüz var. Geçen sezon sonu Pineta Otel'de bir Çözüm Masası oluşturduk. İstedik ki Odalar, Sivil Toplum Örgütleri gelsin çözüm önerilerini sunsun. Sanki çözülecek sorunumuz yokmuş gibi kimse gelip de çözüm önerisini sunmadı.

ESNAFLARIMIZLA BİRLİKTE ARMUTALAN UCUZLUK MAĞAZASINI KURACAĞIZ
5- Beşinci projemiz Armutalan'da Yaşam Ucuz, İnsanlar Varlıklı Olacak. Armutalan artık bir köy olmadığına göre, halkımızın yaşam düzeyini yükseltecek projeler zorunluluktur. Armutalan'da faaliyet gösteren manavlar ve üreticiler ile her mahalleye semt pazarları yapacağız. Semt pazarlarında sadece yaş sebze ve meyve satılacak. Armutalan'daki Perşembe pazarını kaldıracak, bakkallarımız ile birlikte Armutalan Ucuzluk mağazasını kuracağız.
6- Altıncı Projemiz Armutalan Sanat Atölyesi (ASA) oluşturacağız. Armutalan Kültür ve Sanatın merkezi olacak. Belediye tiyatrosunu kuracak ve 2010 yılı Mayıs ayında çok amaçlı Armutalan Kültür ve Sanat Merkezini açacağız. Bu bünyede bir “Sanat Avlusu” olacak, burada yazın açık havada konserler verilecek, tiyatro gösterileri sunulacak ve açık hava sineması gösterileri yapılabilecek, kermesler, şenlikler, düğünler düzenlenebilecek.

ARMUTALAN BİSİKLET KENTİ OLACAK
7- Yedinci Projemiz Halkın Parasını Çarçur etmemek olacak. Yollar bir kere yapılacak, halkın parası halkta kalacak. Yollarda yapılacak düzenlemeler ile Armutalan Bisiklet kenti olacak. Zabıtalarımız denetimlerini bisiklet ile yapabilecek.
8- Sekizinci Projemiz olarak Belediyelerin Ticarethane değildir. Belediyeleri ticarethane olarak gören zihniyeti ortadan kaldıracağız. Aşamalı çalışmalarla belediye hizmetlerini ücretsiz hale getireceğiz.
9- Dokuzuncu projemiz Sadaka Değil, İş Olanağı Yaratacağız. Bizim iktidarımızda Armutalan'da işsiz kalmayacak. Yaptığımız her projede Armutalan yaşayanına iş olanağı sağlamayı öncelikli olarak kabul ediyoruz.

ENGELLİLERİMİZ İŞ YAŞAMINA DAHİL OLACAK
10- Onuncu Projemiz ise Mimari Engelleri Kaldırmaktır. DSP'nin Belediyecilik anlayışında engelliler dışlanmaz, ötelenmez, aynı zamanda engellilere acıma duygusuyla da bakılmaz. Engellilerin iş yaşamına dahil olabilmesi için gerekli düzenlemeleri yapacağız.
Tanıtıma önem vereceğiz. Yerinde Tanıtım Önceliğimiz olacaktır. Üniversite öğrencilerine burs yerine Armutalan tanıtım görevlisi ücreti vereceğiz.
Projelerimiz kapsamında acil olarak tamamlanacak eksiklikler öncelikle giderilecektir. İtfaiye teşkilatımız her açıdan yenilecek, her yıl deprem tatbikatı yapılacak, başta ihtiyacı olanlar olmak üzere, Belediye personeli ve tam gün eğitim veren okullarımızın öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için aşevi kurulacak ve ücretsiz yemek servisi vereceğiz.
Belediyemizin web sitesini zenginleştireceğiz. Armutalan'da bulunan hayvanların envanteri çıkarılacak ve hayvan parkı en kısa zamanda faaliyete geçecek.

HALKA ANLATILMAZ HALK ANLAŞILMAYA ÇALIŞILIR
Görüntü kirliliği yaratan ilan amaçlı pankartlar yerine elektronik bilboard uygulamasına geçeceğiz. Bar barlığını, restaurant restaurantlığını bilecek, kalite de böyle gelecek”
DSP Armutalan Belediye Başkan Adayı Ahmet Hür, göreve geldikten sonra tüm projelerini 3 yıl içinde gerçekleştirerek, üç yıl sonra halkın önüne sandık koyup referandum yapacağını belirterek “ Eğer yüzde 50 nin üzerinde insan bizi istemezse istifa ederim. CHP'den istifa edip DSP'ye geçtikten sonra aydın ukalalığımdan vazgeçtim. Ecevit'in şu sözünden yola çıktım “Halka anlatılmaz, halk anlaşılmaya çalışılır”. Tüm çalışmalarımda bu sözü benimsemiş olarak hareket ediyorum” dedi.
Seçim çalışmalarına da hummalı bir çalışma ile devam ettiklerini ifade eden Hür “ Seçim döneminde girilmemiş ev, sıkılmamış el bırakmayacağız. Almanağımız ve projelerimizin yer aldığı kitapçık her eve yapılan ziyaretlerle halkımıza ulaştırılıyor. Bizim büyük bir seçime hazırlık bütçemiz yok. Bu yüzden de büyük yemekler verip, büyük organizasyonlar yapamıyoruz, ama halkımızla her an el ele olmak için büyük yemekler tertilemeye gerek yok. Biz her an halkımızla birlikteyiz” diyerek, halka yakın bir başkan olduğunu ifade etti.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141