• BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Halikarnas Balıkçısı anıldı

Halikarnas Balıkçısı anıldı
Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 45. yıl dönümünde Bodrum Cevat Şakir Mahallesi'nde bulunan mezarı başında anıldı.
Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 45. yıl dönümünde Bodrum Cevat Şakir Mahallesi'nde bulunan mezarı başında anıldı.
Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen törene, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı eski müsteşarı Mukadder Sezgin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Halikarnas Balıkçısı Forumu Üyeleri ile Hüseyin Boyacı İlkokulu ve Turgutreis Uğur Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.
halikarnas-balikcisi-anildi--(1).jpg
Başkan Yardımcısı Taner Uslu’nun Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın mezarına çiçek bırakmasından sonra Bodrum Anadolu Lisesi öğrencisi Şirin Filiz’in keman dinletisinin ardından konuşmalar yapıldı.
Başkan Yardımcısı Taner Uslu, törene katılanlara Belediye Başkanı Mehmet Kocadon adına Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın engin hoşgörüsü ile "Merhaba" diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:  "Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı kaybetmemizin üzerinden 45 yıl geçmiş. Bugün burada onun 45. ölüm yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında toplanmış bulunuyoruz. Mavi yolculuğun piri Cevat Şakir Kabaağaçlı namı diğer Halikarnas Balıkçısı, Bodrumumuza çok şeyler katmıştır. Bugün bu okaliptüslerin gölgesinde durup dinlenebiliyorsak, sahilde ayaklarımızı uzatıp çaylarımızı yudumlayabiliyorsak, rahat rahat gezebiliyorsak Cevat Şakir'in Bodrum'a katmış olduğu, bizlere öğretmiş olduğu değerlerdendir. Halikarnas Balıkçısı Bodrum'a sürgüne geldi aslında. Biz balıkçıyı tanıyarak neler yapmış olduğunu, daha doğrusu Bodrumun nasıl bir süreçten geçtiğini anlamış da oluyoruz. Halikarnas Balıkçısı Bodrum’a geldiğinde Bodrum sürgün kasabasıydı. Sürgüne diye gönderilen bir yer. Ama şu anda geldiğimiz nokta insanların ödüllendirilip buraya gönderildiği bir yer. Cevat Şakir yaptıklarıyla Bodrum’un dünya turizminde cazibe merkezi olmasında katkı sağlamıştır. Bodrumumuzun dünya markası olmasında onun da emeği ve katkısı vardır. En önemli katkılarından bir tanesi de mavi yolculuk. Mavi yolculuğu arkadaşlarıyla beraber ilk başlatan kişi olmasıdır. Bu da bugün deniz turizminde hem acentelerimizin hem de yatlarımızın en büyük kazanç kapısıdır. Bunun da yaşatılması gerektiğini kendisi hem yazılarında hem makalelerinde anlatmıştır. Balıkçı buraya sürgüne geldiğinde komutan ona izin veriyor, kendisi de Bodrum Belediyemize bahçıvan olarak katkı sağlıyor. Bugün bu begonviller varsa, okaliptüsler, ılgın ağaçları varsa onun yurt dışından buraya getirmiş olduğu tohumlar sayesindedir. Biz Cevat Şakir’in bize yüklediği görevin hem bilincinde hem farkındayız ve bizden sonraki kuşaklara da onu öğreterek ilelebet onu anmaya, ilkelerini yaşatmaya devam edeceğiz. Bodrum Belediyesi olarak Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon adına burada söz aldım. Biz olduğumuz sürece Halikarnas Balıkçısını, Bodrum'a yaptığı katkıları, getirdiği değerleri anmaya, anlatmaya ve Halikarnas Balıkçısını yaşatmaya devam edeceğiz. Bodrum Belediyesi olarak burada olmaktan çok mutluyuz, katkı koymaktan çok mutluyuz. Sizlere de katıldığınız için Belediye Başkanım Mehmet Kocadon adına teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum."
halikarnas-balikcisi-anildi--(4).jpg
Törene katılanlar Cevat Şakir Kabaağaçlı ile ilgili anıları ve hikayeleri anlatarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Ardından Hüseyin Boyacı İlkokulu öğrencileri Halikarnas Balıkçısı ile ilgili kısa bir tiyatral sahne sergiledi. Tören konuklara aşure dağıtılmasıyla sona erdi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141