• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Halide Edip’li Minikler Cumhuriyet Kutlamalarına Damgasını Vurdu

Halide Edip’li Minikler Cumhuriyet Kutlamalarına Damgasını Vurdu
Antalya’nın eğitimdeki gururu, Türkiye birincisi Halide Edip Adıvar Anaokulu’nun mini mini öğrencileri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91’inci Yıldönümü Kutlamalarına damgasını vurdu.

 Antalya’daki anaokullarını temsilen tören yürüyüşünün en önünde yer alan Halide Edip Adıvar Anaokulu’ndan 5 yaşındaki Ayla Nur Aydın’ın ‘Bayrak’ adlı şiiri protokol ve vatandaşlardan büyük alkış aldı. Tören geçidi ardından Halide Edipli minikler Cumhuriyet coşkusunu okullarının bahçesinde düzenledikleri özel etkinlikler de kutladılar.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91’inci Yıldönümünü Halide Edip Adıvar Anaokulu öğrencileri doyasıya kutladı. Antalya Valiliğince Cumhuriyet Caddesi üzerinde gerçekleşen tören geçidinde Antalya’daki anaokulları temsilen Halide Edip Adıvar Anaokulu ve onun mini mini öğrencileri katıldı. Tören geçidinin en önünde yer alan Halide Edipli minikler Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can başta olmak üzere törene katılan protokol ve vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

‘Bayrak’ Şiiri Duygulandırdı…

Halide Edip Anaokulu’nun 5 yaşındaki öğrencisi Ayla Nur Aydın’ın günün anlam ve önemine vurgu yapan ‘Bayrak’ adlı şiir protokol ve töreni izlemeye gelen vatandaşlarca büyük alkış aldı. Tören geçinde ellerinde bayraklar, Cumhuriyetin kazanımları ve okul öncesi eğitimin önemini vurgulayan dövizlerle halkı selamlayan Halide Edip Adıvar Anaokulu’nun Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Antalya Valiliğince tertiplenen Cumhuriyet Caddesindeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama programıyla sınırlı kalmadı.

Kırmızı- Beyaz Bayram

Halide Edip Adıvar’ın minik öğrencileri 29 Ekim’i kırmızı beyaz kutladılar. Öğrenciler uzun bir haftalar boyunca çalıştıkları özel etkinliklerini bu kez okullarının bahçesinde de sürdürdüler. Hem sabah hem de öğleden sonra yapılan etkinliklerde çeşitli etkinliklerle eğlenen öğrenciler, kendilerini izlemeye gelen velilerine unutulmaz bir bayram yaştı.

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın öneminin ve anlamının işlendiği bir dizi etkinlikler yaptıklarını belirten Okul Müdiresi Tuba Özkır, “Cumhuriyet, bize Atatürk’ten en büyük ve en çok sahip çıkmamız gereken değer. Bu değerin önemini ve anlamını küçük yaşlardan öğrencilerimize aktarmak ise bizlerin en büyük sorumluluğu. Bu duygularla Cumhuriyetimizin 91’inci yılı kutlamalarına hazırlandık. Antalya Valiliğimizce gerçekleşen 29 Ekim resmigeçit töreninde Antalya’daki anaokulları temsilen minik öğrencilerimiz en önde yürüdü. Bunun gururu tarif edilemez. Çocuklarımızın hepsiyle, öğretmelerimle iftihar ediyorum. Geçit töreni ile yetinmeyip okulumuzda da etkinlikler düzenlemek istedik. Hem sabah hem de öğleden sonra bahçemizde velilerimizin katılımıyla çok güzel bir etkinlik düzenledik. Cumhuriyet Bayramını çocuklarımızın sayesinde 3 kez doya doya kutladık. Emeği geçen başta öğrenci, öğretmen ve katılım gösteren tüm velilerime teşekkür ediyorum.”

Halide Edip Anaokulu’nun bahçesinde sabah ve öğleden sonra gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde coşkulu bir bayram yaşayan minikler, öğretmenleri ile birlikte tasarladıkları bayrak ve 29 Ekim temalı çeşitli oyunlar, dans, rond ve müzik aktiviteleri boyunca keyifli anlar yaşadılar.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141