• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Hafta sonu kar geliyor HARİTALI

Hafta sonu kar geliyor HARİTALI
Hafta sonuna soğuk hava koşulları ile başlıyor. Sıcaklıklar pazar günü hissedilir derecede (8–10) azalacak. Trakya ve Batı Karadeniz'e mevsimin ilk karı yağabilir.

Marmara Bölgesinde halen lodostan (güneybatı) orta zaman zaman kuvvetli olarak esmekte olan rüzgârın; gece saatlerinden itibaren fırtına şeklinde eseceği, özellikle Cumartesi günü lodos fırtınasının (80–100 km/s) Marmara'nın tamamında etkili olacağı tahmin edilmektedir. Lodos fırtınasının Pazar günü rüzgârın kuzeye dönmesiyle birlikte etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Cumartesi günü öğle saatlerinde Marmara'nın batısında kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak olan yağışların, akşam saatlerinden itibaren Marmara Bölgesinin tamamında görüleceği ve Pazar günü etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.

Hava sıcaklığı, Cumartesi günü 3–5 derece artacak, Pazar günü ise hissedilir derecede (8–10) azalacak.

HAFTA SONUNDA HAVA DURUMU

Bugün yurdun batısından giriş yapacak yağışlı hava ve fırtına, yarın gece Trakya, Bursa, Zonguldak, Çanakkale, Balıkesir ve Bolu'da kar ve karla karışık yağmura dönüşecek. Hava sıcaklığı 10 derece düşecek, İstanbul 4 dereceyi görecek.

Türkiye'nin batısı bugün öğle saatlerinden itibaren Balkanlar ve Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışlar etkisini yarın gösterecek, gece yarısı Trakya, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de karla karışık yağmur görülecek. Kütahya ve Afyon çevrelerinde de kar yağışı bekleniyor, iç kesimlerde yüksek yerler kar yağışı alacak. Yağışlar Pazar günü şiddetini artıracak, sıcaklık 10 derece düşecek, pazartesi en soğuk gün olacak. İstanbul'da ölçülen en yüksek sıcaklık 4 dereceye düşerken, gece sıcaklığı 0'ın altına inebilir.

Bugün kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de başlayacak sağanak yağışlar, gece ve yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Bolu, Zonguldak ve Düzce çevrelerinde devam edecek. Yağışlar yarın Marmara'nın batısı, Ege, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, gece Trakya'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Rüzgar, bugün akşam saatleri ve yarın Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de güneybatı yönlerden saatte 80-90 kilometre hızla kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

PAZAR GÜNÜ SICAKLIK HIZLA DÜŞECEK

Pazar günü yağışlar şiddetini artırıyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinde etkili olacak yağışlar, Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile sabah ilk saatlerde Trakya'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde düşecek. Hava sıcaklığındaki düşüş 10 dereceyi bulacak, pazarı pazartesiye bağlayan gece çok soğuk geçecek.

Rüzgar, Güney Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da güneybatı yönlerden, Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz'de kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Hafta sonu Türkiye olumsuz hava koşularının etkisine giriyor. Bu gece ve yarın Marmara ve Ege'de lodos yönlü fırtına var, pazar günü ise batıda şiddetli yağışlarla birlikte önemli soğuma bekleniyor, Trakya ve Batı Karadeniz'e yılın ilk karı yağabilir.

İstanbul ve Bursa'da bugün parçalı bulutlu, sıcaklık biraz arttı. Akşama doğru kuvvetlenecek lodos yarın fırtına şeklinde esecek. Cumartesi akşamından itibaren ise kuvvetli yağış var, yarın 18 dereceye çıkacak sıcaklık pazar günü 4 dereceye inecek. Ankara'da hava açık, yarın lodos çok kuvvetli esecek. İzmirliler dikkat, bu akşamdan itibaren fırtına var, pazar günü yağmur da çok kuvvetli yağacak. Adana hafta sonu sağanak yağmurlu. Bugün İstanbul 16, Ankara 13, İzmir 19, Bursa 17, Adana 22 derece.

Marmara Bölgesi'nde bugün hava parçalı bulutlu, sıcaklık biraz arttı ancak lodos akşama doğru kuvvetlenmeye başlıyor. Bu gece ve yarın bölgenin tamamında fırtına var, lodosun hızı saatte 80 kilometreye kadar çıkacak. Özellikle Bursa çevresinde yaşayanlar soba zehirlenmesine karşı tedbirli olmalılar. Cumartesi gecesi ve Pazar günü bölgede çok şiddetli yağış bekleniyor. Bu iki gün yükselecek sıcaklık, Pazar günü 14 derece birden düşerek Trakya ve bölgenin yüksek yerlerinde kara neden olacak. Bugün Edirne 12, Kocaeli 13, Balıkesir 15 derece.

İç Anadolu bugün parçalı bulutlu, sıcaklık biraz arttı. Yarın bu bölgede de lodos kuvvetli, özellikle Konya çevresinde yaşayanlar soba zehirlenmesi karşı dikkatli olmalılar. Pazar günü yağış bu bölgeye de ulaşacak, aynı gece karla karışık yağmur da görülebilecek. Bugün Eskişehir ve Sivas 11, Niğde 12 derece.

Ege Bölgesi'nde yağmur fazla kuvvetli olmasa da Muğla'dan itibaren yine başladı. Yarın da yağmur var ama en kuvvetli yağış pazar günü olacak, hatta Afyon ve Kütahya'da karla karışk yağmur da bekleniyor. Ege'de yaşamı olumsuz etkileyecek bir diğer olay ise rüzgar. Bu gece ve yarın lodos yönünden fırtına bekleniyor, hızı saatte 90 km'ye kadar çıkacak lodos, ağaçların devrilmesi ve çatıların uçmasına neden olabilir, tedbirli olunmalı. Bugün Muğla 17, Kütahya 10 derece.

Akdeniz genelinde hava bulutlu, sadece Girne, Mersin, Hatay ve Gazintep çevresinde yağmur olacak. Hafta sonu ise Antalya'dan itibaren Adana'ya kadar sağanak yağmur var. Pazar günü Antalya'da lodos kuvvetli esecek. Bugün Antalya 20 derece...

Güneydoğu hafta sonu boyunca da sağanak yağmur var, Diyarbakır 16 derece.

Doğu Anadolu'da bugün yağış zayıf. Hafta sonu hızını artıracak yağışlar, yüksek yerler dışında genelde yağmur şeklinde olacak. Bugün Erzurum 7, Malatya 17, Van 9 derece.

Karadeniz'de bu iki gün sıcaklık yükseliyor. Bölgenin doğusu Pazartesi'ye kadar yağışdan etkilenmeyecek ama lodos kuvvetli esecek. Bolu ve Zonguldak çevrelerinde ise Cumartesi akşamı yağmur başlayacak, Pazar günü hızlı soğumanın ardından yükseklerde kar, şehir merkezinde ise karla karışık yağmur bekleniyor. Bugün Trabzon 19, Samsun 20, Bolu 12 derece.

DENİZLERE AİT METEOROLOJİK UYARI
BATI KARADENİZ, MARMARA VE EGE'DE KUVVETLİ FIRTINA BEKLENİYOR


Halen Batı Karadeniz, Ege, Marmara , Batı Akdeniz'de güneyli yönlerden hafif kuvvette esmekte olan rüzgarın, (21.11.2008) gece ilk saatlerden itibaren kuvvetlenerek, güneybatıdan 7 kuvvetinde (60 km/saat) fırtınamsı rüzgara, (22.11.2008) sabah saatlerinden itibaren ise 7-9 kuvvetinde (75-88 km/s) kuvvetli fırtınaya dönüşmesi bekleniyor

Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de (22.11.2008) tarihinde akşam saatlerinden sonra rüzgarın yönünün kuzeybatıya dönmesi bekleniyor.

Fırtına nedeniyle denizcilerin ve ilgililerin, tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

UYARI:

Özellikle Cumartesi günü kuvvetli lodos fırtınası ile kuvvetli yağışın oluşturabileceği olumsuzluklara (ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar, soba zehirlenmeleri, sel, su baskını, yıldırım vb. meydana gelebilecek hasarlar) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141