• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

hafta başı hava nasıl olacak

hafta başı hava nasıl olacak
Sıcak hava dalgası Türkiye'ye yaz sıcaklarını getirdi. 30 dereceyi aşan sıcaklık değerleri ölçüldü.

Sıcak hava dalgası Türkiye'ye yaz sıcaklarını getirdi. 30 dereceyi aşan sıcaklık değerleri ölçüldü. Yeni haftada batıda sıcaklıklar yeniden inişe geçiyor. Bölge bölge durum:

Sıcak hava dalgası Türkiye'ye yaz sıcaklarını getirdi, bir çok kentte 30 dereceyi aşan sıcaklık değerleri ölçülüyor. Yeni haftada batıda sıcaklık biraz inerken, doğuda çarşambaya kadar artacak, 35 derece ve üzerini görecek.

İstanbul'da sıcaklık yüksek ama bugün hava bulutlanmaya, poyraz sertleşmeye başlıyor. Önümüzdeki hafta rüzgarlı geçecek.

Ankara güneşli, salıya kadar başkentte yaz ortasında ölçülen sıcaklık değerleri var.

İzmir bulutlanıyor, salı akşamı çamur yağışı olabilir, sıcaklık hafta ortası ortalama değerine inecek.

Bugün Adana 35 dereceye çıkıyor.

BÖLGE BÖLGE DURUM

Marmara'da mayıs ayı ortalamasını 9 dereceye kadar aşan sıcaklık, önümüzdeki hafta sert poyrazın etkisiyle biraz düşecek. Günlerdir güneşli olan gökyüzü de bugün bulutlanmaya başladı. Sakarya-Bilecik arasında yağmur geçişi olabilir. Bugün Balıkesir 32, Sakarya 34 derece.

İç Anadolu'da bu 3 gün yaz sıcakları var, pazartesi, salı daha sıcak geçecek. Gece sıcaklığı da 10 derece ve üzerine çıkıyor. Yağmur ise bugünlerde Eskişehir'de ve daha çok akşam saatlerinde olabilir.

Ege'de lodos yazın bile olmadığı kadar zayıf, sadece kıyılarda sert. Bugün Aydın'da sıcaklık 35 dereceyle son yılların en yüksek değerine çıkıyor, sıcaklık rekoru kırılabilir, gökyüzü kıyılardan başlayarak zamanla bulutlanacak, akşam yaz yağmurları olabilir.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Akdeniz'de bugün hava daha nemli, hissedilen sıcaklık 35 dereceye çıkıyor.

Güneydoğu'da sıcaklık hergün 2 derece artarak, çarşamba günü 37 dereceye yaklaşacak, Şanlıurfa'da 39 dereceyi de görebilir.

Doğu Anadolu'da bugün sadece Kars, Ağrı, Van ve Hakkari'de kısa süreli yağmur var, hava güneşli, bugün Malatya 31 derece, bölgede sıcaklık çarşambaya kadar yükselecek.

Karadeniz güneşli ve sıcak, bugün Bolu ve Samsun 30 dereceye çıkıyor. Düzce, Bolu çevresinde yağmur geçişi olabilir. Önümüzdeki hafta poyraz Batı Karadeniz'de sert, açıklarda ise fırtına hızında esecek.

İSTANBUL'DA MEVSİM NORMALLERİNİN 8-10 DERECE ÜZERİNDE SEYREDEN HAVA SICAKLIKLARININ HAFTA BAŞINDAN İTİBAREN KUVVETLİ POYRAZLA BİRLİKTE AZALARAK MEVSİM NORMALLERİNE İNECEK

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte mevsim normallerinin 8-10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren kuvvetli poyrazla (Kuzeydoğu) birlikte azalarak mevsim normallerine ineceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da en yüksek sıcaklığın bugün 30, yarın 25, Salı günü 23, Çarşamba günü de 22 derece dolayında olacağının tahmin edildiğini kaydetti.

Mustafa Yıldırım, ''Mevsim normallerinin 8-10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren kuvvetli poyrazla birlikte azalarak mevsim normallerine ineceği tahmin edilmektedir'' ifadesine de yer verdi.

Bu arada, hafta sonu olması dolayısıyla Sarayburnu'na gelen vatandaşların, sıcak havanın etkisinden kurtulmak için denize girerek serinlemeye çalıştıkları görüldü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141