• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Haciz yolda belediyeler şokta!

Haciz yolda belediyeler şokta!
Maliye, alacakları için hareke geçti! Kırkın üzerinde belediye için haciz işlemleri başlatıldı. İşte borçlu belediyeler listesi;

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, kamu kuruluşları ve belediyelerin vergi borçlarının tahsili için “haciz operasyonu” başlattı. Öncelik ise BOTAŞ'a ait. İşte borçlular listesi;

Bazı kamu kuruluşları ile belediyelerin çeşitli uyarılara rağmen vergi borçlarını ödememesi, Gelir İdaresi Başkanlığını yeni arayışlara yöneltti.

Bu çerçevede öncelikle BOTAŞ'ın 700 milyon YTL'lik vergi borcunun tahsili için harekete geçildi. Kamu kuruluşları içinde Maliyenin en fazla vergi alacağı bulunan BOTAŞ, borcunu ödemesi için çeşitli defalar uyarıldı.

Ancak bunlardan bir sonuç alınamayınca da, BOTAŞ'ın doğal gaz verdiği ve alacaklı olduğu Hamitabat Termik, Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ), Ak Enerji ve İzmir Elektrik A.Ş'ye haciz bildiriminde bulunuldu.

Hafta sonunda gönderilen bildirimde, bu kuruluşların, BOTAŞ'a olan borçlarının, BOTAŞ'ın ödemediği vergilerin karşılığı olarak 7 gün içinde yatırılması istendi.

BELEDİYELER DE HACİZ KISKACINDA
Öte yandan Gelir İdaresi Başkanlığı, taşra teşkilatına vergi borcunu ödemeyen belediyeler için de gerekirse haciz uygulamasında bulunulmasını istedi.

Vergi Dairesi Başkanlıkları ile Defterdarlıklardan, devletin vergi alacağı olan belediyelerin tek tek masaya çağrılmasını isteyen Gelir İdaresi, “Yapılacak görüşmelerde ödeme güçlüğü olan belediyelerin vergi borçlarını taksitlendirin. Ancak, buna yanaşmayan ya da taksitini ödemeyen belediyeler için de hemen haciz işlemi başlatın” talimatını verdi.

Borçlu listesinde belediyeler en önde!
Bu arada, Gelir İdaresi Başkanlığının ay başında yayınladığı ve 30 Haziran 2008 itibariyle vergi borcu 850 bin YTL'yi aşan kişi ve kuruluşlar arasında da çok sayıda belediye ile bunlara bağlı işletmelerin ismi yer aldı.

Listede Türkiye'nin en fazla vergi borcu bulunan ilk 1.000 mükellefinin 56'sının belediye, 1'inin de bağlı işletme olduğu görüldü.

Borçlu belediyeler arasında ise İstanbul'un Şişli ve Sarıyer belediyeleri ile Kocaeli ve Adana Büyükşehir Belediyeleri başı çekti.

Listenin 47'inci sırasındaki Şişli Belediyesinin vergi borcu 59 milyon 239 bin YTL'ye ulaşırken, bunu 58 milyon 852 bin YTL ile listede 49'uncu sırada olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi izledi.

Borçlu mükellefler listesinin 93'üncü sırasında bulunan Sarıyer Belediyesinin vergi borcu 31 milyon 829 bin YTL, 96'ıncı sırasında yer alan Adana Büyükşehir Belediyesinin vergi borcu da 30 milyon 681 bin YTL olarak tespit edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı kuruluşlardan İETT Genel Müdürlüğünün de 56 milyon 976 bin YTL'lik vergi borcunu ödemediği belirlenirken, ilk 1000 içinde devletin vergi alacağı bulunan diğer belediyeler de şu şekilde sıralandı:

“Batman, Trabzon, Düzce, Sakarya, Kırıkkale, Bolu, Mardin, Isparta, Zonguldak, Kırşehir, Tekirdağ, Osmaniye, Sinop, Erzincan, Siirt, Yalova, Kırşehir, İstanbul'da Eminönü, Avcılar, Beykoz, Sultanbeyli ve Beylikdüzü-Kıraç, Ankara'da Çankaya, Mamak ve Altındağ, Bafra, Çarşamba, Akçakoca, Reyhanlı, Çerkezköy, Derince, Canik, Alaşehir, Çiğli, Nizip, Nusaybin, İlkadım, Yenişehir, Turhal

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141