• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASINA MTO İNDİRİMİ

GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASINA MTO İNDİRİMİ
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koronavirüs salgını sebebiyle hayata geçirilen “Güvenli Turizm Sertifikası” projesine başvurmak isteyen otel ve restoran kafe işletmelerine MTO’dan destek geldi.

Sertifika vermeye yetkili TÜV Austria Turk ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) firmaları ile anlaşma sağlayan MTO, Oda üyesi işletmelere yüzde 25 indirim yapılması için protokol imzaladı.

 

Salgın sebebiyle hijyen kuralları ve alınacak tedbirlerin ilgili bakanlıklar tarafından açıklanmasıyla birlikte, Marmaris’te bulunan otel ve restoran-kafe işletmeleri açılış hazırlıklarını yapmaya başladı. Yeni koronavirüs salgını sonrası, Bakanlık tarafından uygulamaya koyulan proje ile, yurt içi ve yurt dışı pazarda işletmeye güven duyulmasını sağlayacak olan sertifikaya Marmaris’ten de başvurular hızlanıyor. Bakanlık ve Belediye belgeli konaklama tesisi işletmeleri, restoran ve kafe işletmeleri  için görüşmeler yürüten Marmaris Ticaret Odası (MTO) Başkanı S. Mutlu Ayhan, belge vermeye yetkili iki kurumla da görüşerek üye işletmeler için indirim protokolü imzaladı.

 

YÜZDE 25 İNDİRİM UYGULANACAK

 

MTO Başkanı Ayhan; “Otelde bulunan yatak sayısına göre ve restoran-kafe işletmelerinin metrekare büyüklüğüne fiyatlandırma yapan yetkili kurumlar, yapılacak belgelendirme işlemlerinde MTO üyelerine yüzde 25 indirim uygulayacak. Böyle bir dönemde üyelerimiz için yapılabilecek tüm destekleri inceleyerek görüşmeler yürütüyoruz. Salgın sebebiyle en çok zarar gören sektörler arasında yer alan turizm, Marmaris’in en büyük geçim kaynağı. İlçemizde faaliyet gösteren işletmelerin tamamına yakını turizm ile uğraşıyor. Üye işletmelerimizin bu süreçte özellikle yurt dışı destinasyonunda tercih edilebilirliğini artırması için Güvenli Turizm Sertifikası projesine başvurmaları önemli. Hem denetimler hem de güvenilirlik açısından bunu belgelemek inanıyorum ki yerli ve yabancı misafirlerimizde güven tesis edecektir. Bu nedenle sertifika vermeye yetkili her iki kurumla da görüşerek protokol imzaladık. İşletmelerin başvuru sırasında sadece Odamız üyesi olduklarını belirtmeleri yeterli. Firmalar fiyatlandırmada belirlediğimiz indirim oranını uygulayacak. Başvuru yapan üyelerimizi ayrı ayrı kriterler çerçevesinde uluslararası standartlarda denetleyerek, Güvenli Turizm Sertifikasını vermeye yetkili olan akreditasyon firmaları hijyen ve sağlık denetimi ve uygunluk değerlendirmesi yaparak bunlara ilişkin raporlar düzenleyecek ve düzenli olarak denetçi gönderip kriterlere uygun hizmet verilip verilmediğini denetleyecek. Ayrıca, belgeyi alan tesislerin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı web sitesinden de duyurusu yapılıyor. Güvenli Turizm Belgesi logosunu alan üye işletmelerimiz logoyu işletmelerinin görünen noktalarına mutlaka asmalılar. Müşteriler belge üzerindeki kare kod sayesinde tesis ile ilgili tüm denetleme bilgilerine ulaşabilecekler, bu sayede tüm süreç şeffaflık kazanmış olacak” şeklinde konuştu.

 

MTO ÜYESİ OLDUĞUNU BELİRTMEK YETERLİ

 

TÜV Austria Turk firması Yönetim Kurulu Danışmanı Mustafa Şirin ve Ege Bölge Satış Pazarlama Müdürü Aslı Abay katılımıyla imzalanan protokol ile indirimden yararlanmak için işletmelerin başvuru sırasında MTO üyesi olduğunu belirtmeleri yeterli. Böylelikle konaklama işletmelerinin yatak sayısına göre (0-40 yatak arası işletmeler dahil), restoran ve kafe işletmelerinin metrekare büyüklüğüne göre firmanın web sitesinde belirtilen fiyat çizelgesinde yer alan tüm fiyatlandırmalardan yüzde 25 oranında indirim uygulanacak. TSE Ege Bölge Koordinatörü Kürşat Yılmaz ve İzmir İthalat Direktörlüğü Müdürü Hakan Ozan katılımıyla yapılan görüşmede de sadece konaklama tesisleri için yine firmanın web sitesinde yer alan fiyatlandırma üstünden (0-40 yatak arası işletmeler hariç) yüzde 25 indirim anlaşması yapıldı. Sertifika programına indirimli fiyatlardan başvuru yapmak isteyen otel ve restoran-kafe işletme sahipleri, MTO web sitesinden başvuru detayları ve iletişim bilgilerini öğrenebilirler.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141