• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Güreş Paşa'yı da zehirlemişler

Güreş Paşayı da zehirlemişler
Eski PKK'lı, 2 PKK'lının paşanın yanına kadar nasıl sızdığını ayrıntılarına kadar anlattı. Bu PKK'lılar paşaları da zehirlemiş!

Kendisinin o dönemde PKK saflarında olduğunu söyleyen Çürükkaya, suikastın örgütün onayı olmadan İstanbul sorumluları ve görevli iki asker tarafından organize edildiğini ileri sürdü. Kanal 7'de İskele Sancak programına katılan Selim Çürükkaya, zehirleme hadisesine karışan kişilerin suikasttan sonra ortadan kaldırıldığını vurguladı.

4 Kasım 1992'de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Doğan Güreş, Kara Kuvvetleri Komutanı Muhittin Fisunoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hikmet Köksal, İstanbul Hasdal'daki 26'ncı Zırhlı Tugay'ı denetlerken PKK'nın zehirleme girişimine maruz kaldı. Yemekten sonra ikram edilen kahvelere zehir konulmuştu. Dönemin GATA Komutanı Ömer Şarlak, yıllar sonra 'Kışladan Kampüse' adlı kitabında olayı şöyle anlattı: "Erlerle birlikte yenen yemekten sonra komutanlar kahve istedi. Güreş Paşa bir yudum aldı. Fisunoğlu, kokusunu beğenmedi, 'içmeyin' dedi. Karadayı Paşa, aldığı yudumu tükürdü. Tuğgeneral Habil Küçük, bir yudum içti, boğazında yanma hissetti. Kahveleri pişiren iki asker, firar etti."

PKK karargaha kadar sızmış!

Tarihe PKK'nın suikast girişimi olarak geçen zehirleme hadisesi önceki akşam yeniden tartışmaya açıldı. İskele Sancak'a katılan Selim Çürükkaya, yeni bir iddia ortaya attı. Olayda Ergenekon terör örgütünün parmağı olduğunu ileri süren eski PKK yöneticisi, şu ifadeleri kullandı: "Bu olayı gerçekleştiren iki asker PKK sempatizanıydı. Biri albayın odacısı, diğeri mutfaktaydı. Odacı asker, komutanların ne zaman birliğe geleceğini öğreniyor. O dönemde PKK'nın İstanbul'da iki sorumlusu vardı. Onlara bildiriyorlar. İstanbul sorumluları 'örgüte söyleyelim' diyor. PKK 'kesinlikle olmaz' diyor. Ama bunlar artık kimden emir alıyorlarsa, bu da bizi Ergenekon'a götürüyor. İstanbul sorumlularından biri bu askerlere fare zehiri veriyor. Bu olay olduktan sonraki 4 ay içerisinde o iki asker de, PKK'nın iki İstanbul sorumlusu da öldürüldü."

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Yalçın Küçük'ün PKK ile ilişki kurduğunu anlatan Çürükkaya, Küçük'ün yönlendirici konumunda olduğunu belirtti. Eski PKK'lı, "İkisi de görevli olarak gelmişlerdir. Küçük ile Öcalan aynı örgütün elemanıdır."dedi. Çürükkaya, Perinçek'in Bekaa'da Öcalan'a gül verirken çekilen fotoğrafları kendisine gösterdiğini ifade etti.

Hasdal'daki komutanın Ergenekon bağlantısı

26'ncı Zırhlı Tugay'ın o dönemdeki komutanı Tuğgeneral Habil Küçük, suikast girişiminden sonra emekli edildi. Küçük, bundan 5 yıl sonra ilginç bir olayla gündeme geldi. Küçük, 1997'de Taksim Sıraselviler'deki bürosuna düzenlenen operasyonda, çok sayıda silah ve 'Sahte Yeşil' isimli Osman Gürbüz'le birlikte yakalandı. Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Gürbüz, Habil Küçük'le ortaklığını doğrularken Küçük, bu durumu yalanladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141