• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 26 °C
  • Aydın 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

GÜRER’E YILIN EN ÇALIŞKAN MİLLETVEKİLİ OLARAK ALTIN İMZA ÖDÜLÜ VERİLDİ

GÜRER’E YILIN EN ÇALIŞKAN MİLLETVEKİLİ OLARAK ALTIN İMZA ÖDÜLÜ VERİLDİ
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü İstanbul Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti yılın başarılı gazeteci, televizyoncu, sporcu, sanatçı ve siyasetçileri ALTIN İMZA ile ödüllendirdi.

Küçükyalı Elite World Asia balo salonunda gerçekleşen ödül törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, Millettekileri, Belediye Başkanları yanı sıra dernek üyeleri ve çok sayıda basın mensubu ile 500 kadar konuk katıldı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de çalışmaları ile ödüllendirilerek en çalışkan milletvekili ödülü verildi. Gürer’e ödülünü 25.nci dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt verdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından İstanbul Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Işıkdağ basının sorunlarını anlatan bir konuşma yaptı. Ulusal basının yanında yerel basının sorunlarını dile getirerek, basının zor şartlarda mesleğini sürdürdüğüne değindi. Geleneksel Altın İmza ödülleri ile alanında başarılı olanları ödüllendirdiklerini belirten Işıkdağ, Dernek olarak gelişip güçlenerek basının sesini her ortamda dile getirdiklerine değindi.

Köşe ve spor yazarları ile sanatçılara da ödül verilen törende CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’de yılın en çalışkan milletvekili ödüle layık görüldü. Ödülünü alan Ömer Fethi Gürer yaptığı konuşmada basının Demokrasiler için olmazsa olmaz olduğunu belirtti. Gürer- Özgür ve yansız basın doğru bilgilendirmeyi sağlar. Yönetenler basının eleştirilerinden yararlanmalıdır. Basın halkın içinde onların sesidir. Kulağıdır. Başarılı olmak isteyen yöneticiler basını susturmaya değil destek olmaya çalışırlar. Sarı Basın kartından resmi ilanlara kadar bir yığın sorun giderek birikmektedir. Bu sorunlar basının özgürlüğünü engellemek için kullanılmalıdır. Basın özgür olması sorunların aşılmasında önemli etkendir. Özgür ve yansız basın gerçeği yansıtır” dedi.

Gürer- “Ulusal basın yanında yerel basınında düzenli yayınlanabilmek için yoğun uğraşı içinde olduğuna vurgu yaparak; ‘bir gazete hazırlanır, yayınlanır ve o gün tükenir, ertesi gün yeni bir gazete için emek verilir. Çok meşakkatli ve zor bir süreçle gazete hazırlanır. Bir gazete kolaylıkla yayınlanmaz. Onun mutfağından muhabirine emek verenlerin büyük bir çabası vardır. O çaba ile gazete doğar. O nedenle çalışan ve uğraş veren herkesin katkısı değerli ve önemlidir. Basın her anlamda desteklenmeyi ve varlığını sürdürmeyi hak etmektedir” diye konuştu. Gürer ödül verenlere de teşekkür etti. Törende   gazeteci, spor muhabiri, köşe yazarları yanında alanlarında başarılı olan isimlere de ödülleri verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141