• BIST 9458.27
  • Altın 2495.11
  • Dolar 32.5919
  • Euro 34.8036
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Gül, 'Kötü Şeyler Olacak' mı Deseydi?

Gül, Kötü Şeyler Olacak mı Deseydi?
Erdoğan, Gül'ün Kürt Sorununa İlişkin Sözlerini, "İyi Niyet Göstergesi" Olarak Yorumladı.

Gül, 'Kötü Şeyler Olacak' mı Deseydi?

Erdoğan, Gül'ün Kürt Sorununa İlişkin Sözlerini, "İyi Niyet Göstergesi" Olarak Yorumladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kürt sorununa ilişkin sözlerini, "İyi niyet göstergesi" olarak yorumladı. Erdoğan, "Tabi sorunun muhatabı sayın Cumhurbaşkanımızdır. Burada bir iyi niyet göstergesi ve iyi niyet temennisini ortaya koymuş. Kötü şeyler olacağını mı söyleseydi? İyi şeyler olacağını söylüyor." dedi.
Başbakan Erdoğan, Bakü'ye hareketinden önce yaptığı basın toplantısının ardından soruları cevapladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kürt sorununa yönelik açıklamalarına yönelik soruyu Erdoğan, "Tabi sorunun muhatabı sayın Cumhurbaşkanımızdır. Burada bir iyi niyet göstergesi ve iyi niyet temennisini ortaya koymuş. Kötü şeyler olacağını mı söyleseydi? İyi şeyler olacağını söylüyor. Herkes de iyi şeyler yapma gayreti içinde olursa iyi şeyler olur. Ben de iyi niyetle iyi şeylerin olmasını temenni ediyorum. Eğer krizi fırsata dönüştürürseniz başarılı olursunuz. Bu krizi fırsata çevirmenin çabası içindeyiz. Sosyal bir krizdir, siyasi bir krize çevirme gayretleri var. Buna fırsat vermeyeceğiz. Sadece iktidara değil muhalefete de görev düşüyor. Herkes oradan kuru sıkı atacağına 'ben ne yapıyorum ne yapacağım' onları söylesin." şeklinde cevapladı.

1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun'u ziyareti sorulan Erdoğan, "1. Ordu Komutanımı ziyaret, gecikmiş bir ziyarettir. Bir İstanbullu olarak ziyaret edeceğimi söylemiştim. Farklı bir beklenti içinde olmaya gerek yok, nezaket ziyaretidir. Bu ziyarette ülkemizin birçok sorunlarını da görüşme fırsatım oldu. İstanbul'un sorunlarının yanı sıra Türkiye'nin sorunlarını da karşılıklı olarak görüşme fırsatımız olmuştur." diye konuştu.

Türkiye'nin Nabucco konusunda taviz verip geri adım attığı yönünde batı basınında yer alan yorumların hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Nabucoo konusunda Türkiye işin başında nerede ise bugün de oradadır. Türkiye tedarikçi bir ülke değildir. Türkiye transit bir ülkedir. Tüketici bir ülkeyiz. Biz tedarik eder ve tüketiriz. Bu noktada tedarik ettiğimiz ülkeler; Rusya, Azerbaycan, İran ve Cezayir'dir Buralardan doğalgaz ihtiyacını karşılıyoruz. Kapasite fazlası olan durumlarda - işte Yunanistan'a verdik- başka ülkelere veriyoruz. İtalya'nın talebi var ama şu anda İtalya'ya gaz verebilecek durumda değiliz. İtalya farklı yerlerden tedarikte bulunabilirse o zaman biz mevcut hatlarımız yeterli olmayacaktır. İkinci bir hat döşemek suretiyle doğalgazın nakline imkan tanırız ve bu noktada yardımcı oluruz. Bu noktada en uygun ülke Türkiye'dir.

Türkiye'nin doğalgaz konusunda indirim talebinin olup olmadığı yönünde soruyu Erdoğan, "O konuda aramızda görüşülen bazı konular vardı. Azerbaycan'la bu konuda görüşmeler yapacağız." şeklide cevapladı.

Erdoğan, Ergenekon soruşturmasına yönelik soruyu, "Bunların hepsi yargı sürecinde olan şeyler. Yargı sürecinde olan konularla ilgili açıklama yapmam doğru olmaz." diye cevapladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141