• BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 8 °C
  • Aydın 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

GÜÇ YARIŞINA HAZIR OLUNUZ!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

 

 

 

 

 

Mahalli seçimler 2019'da yapılacak. Mevcut belediye başkanları tekrar aday yapılacak mı?   

Herkes bu soruyu sormaya başladı.                                                                  Neden mi?                                                                                                          Çünkü Muğla büyükşehir olduktan sonra, başta Bodrum, Fethiye ve Marmaris belediye başkanlarıyla Büyükşehir belediye başkanı Dr. Osman Gürün arasında yetki tartışması çıkmıştı. Başkanlar arasında gerginlik yaşanmıştı.     

Şimdi gözler CHP genel merkezine çevrilmiş durumda. Kılıçdaroğlu başkanların arasındaki kırgınlığı bile çözememişti.                                                                                                                                                 

           2019 yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yapılacağı için tam bir güç yarışına dönecektir. İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla gibi büyükşehirlerin hangi partinin kazanması Cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkileyeceğinden dolayı, 2019 seçimleri çok önemlidir. Partilerin genel merkezleri de bu düşünceyle hareket edecekleri ortadadır.

Partisinin belediye başkanlarıyla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; "Önümüzdeki seçimlerde yani 2019’da sadece 6 Büyükşehir değil, İstanbul’u alacağız, Ankara’yı alacağız, Bursa’yı alacağız, Balıkesir’i alacağız, Antalya’yı alacağız, Mersin’i alacağız, Adana’yı alacağız. Bu belediyeleri alacağız" demişti.   

CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından şunu kestirebiliyorum. 2019 mahalli seçimlerine mevcut başkanlarla gideceğini. Ama Muğla 2014 mahalli seçimlerinden sonra CHP'li belediyelerin 'yetki ve sorumluluk' tartışmalarına sıkça şahit oldum. Sayın Kılıçdaroğlu, Bodrum ve Marmaris belediye başkanlarıyla sorun yaşayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ün 'Bu başkanlarla çalışmak istemiyorum" dediği iddia ediliyor. Eğer Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar aday yapılmasa, Marmaris'te yerel iktidar değişebilir.

Marmaris Belediye Başkanı sayın Ali Acar 2019 mahalli seçimlerinde CHP genel merkezi tarafından 'aday' gösterilmese, başka bir partiden aday olur.   

Ve...                                                                                                              MHP Beldibi belediye başkanlığı kazandığı gibi Marmaris'i de kazanır. Bu hayal değildir. Herşey CHP'nin Marmaris Belediye başkan adayına bağlıdır.                                                                                                                         

Bu konuyu önümüzdeki günlerde detaylarıyla tekrar gündeme getirebilirim.

İktidar Partisi Ak Parti Marmaris'te üçe dörtte bölünmüş durumda. Ne yapacakları belli bile değil. Muğla da ise, "sen adamsın, ben adamım" tartışmaları içinde olan Ak Parti yönetimi.                                                         

Şuan yazılacak bir durumları söz konusu bile değil.  

Özlü Sözlerim;  "En büyük cahillik başkasının cahil olduğunu düşünmektir". (16.11.2017)     

'Allah'a Emanet olunuz'                                                            

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141