• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

GRAN FONDO SONA ERDİ

GRAN FONDO SONA ERDİ
Marmaris’te düzenlenen "Gran Fondo" uluslararası amatör bisiklet yarışması sona erdi.

Yarışmaya bireysel olarak katılan Evren'in kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği tahmin edildiği, kesin ölüm sebebinin otopsi sonucu belirleneceği öğrenildi

Bu yıl ikincisi düzenlenen Salcano Gran Fondo Marmaris amatör bisiklet yarışı başladı. Yarışta yerli ve yabancı 500 amatör bisikletçi pedal bastı. Bu yıl ikincisi düzenlenen organizasyonun startı Türkmenistan Parkı önünde Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay tarafından verildi.

Organizasyonda, 97 kilometrelik uzun ve 65 kilometrelik kısa parkur yarışları yapıldı. Yarışlarda, yurt içinden katılan sporcuların yanı sıra İngiltere, Kanada,  İsviçre, İran, Belçika, Fransa,  Rusya, Sri Lanka, Azerbaycan ve Amerika Birleşik Devletleri'nden sporcular yarıştı. 97 kilometrelik uzun parkurda erkeklerde Gökhan Uzuntaş, 3.00.31'lik derecesiyle birinci, Agit Salman 3.03.18 ile ikinci, Ali Gülcan da 3.13.42 ile üçüncü oldu. Kadınlarda Esin Yılmaz 3.38.24 ile birinci oldu. 65 kilometrelik kısa parkuru ise erkeklerde Furkan Abdullah Pamukçu 2.05.10,7'lik derecesiyle birinci, Süleyman Çelikkaya 2.05.10,8'le ikinci, Mehmet Kanat da 2.06.20'yle yarışı üçüncü sırada tamamladı. Kadınlarda Pınar Arpınar Avşar 2.48.44'lük derecesiyle ilk sırada yer alırken, İdil Mengü 2.52.41'le ikinci, Nihal Özdemir Köse ise 2.53.27'yle üçüncü oldu.

İHSAN EVREN HAYATINI KAYBETTİ

Organizasyonun 65 kilometrelik kısa etabında yarışan ve 3’ünü kez katılan 37 yaşındaki sporcu İhsan Evren,  Bayır köyü yakınlarında bisikletinden düştü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri İzmirli yarışmacının hayatını kaybettiği belirlendi. Evren'in kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği tahmin edildiği, kesin ölüm sebebinin otopsi sonucu belirleneceği öğrenildi.

ÖDÜL TÖRENLERİ İPTAL EDİLDİ

Haber, bir bisiklet markasının organize ettiği etkinliğin heyeti tarafından öğrenilir öğrenilmez, tüm katılımcılara duyuruldu. Yazdan kalma bir günde şenlik havasında geçen yarışların üzerine birden karabulutlar çöktü.  Ödül törenleri iptal edildi.

KAPSAMLI RAPOR TEPKİSİ

Öte yandan bazı sporcular, organizasyona katılacaklardan kapsamlı bir rapor istenmediğini ileri sürerek durumdan yakındı, özetle şu ifadeleri kullandı: "İhsan arkadaşımız, büyük ihtimalle bizler gibi gittiği aile hekiminden tetkikler dahi yapılmadan kolayca sağlık raporu almıştır. Oysa kapsamlı bir tetkik yapılsaydı belki yarışmaya katılamayacak ve hayatta olacaktı"    

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141