• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Gözyaşları sel oldu

Gözyaşları sel oldu
Bostancı'daki Operasyon Sırasında Şehit Olan Emniyet Amiri Semih Balaban (34) İçin İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki Yerleşkesinde Tören Düzenlendi.

Bostancı'daki Operasyon Sırasında Şehit Olan Emniyet Amiri Semih Balaban (34) İçin İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki Yerleşkesinde Tören Düzenlendi.



Bostancı'daki operasyon sırasında şehit olan Emniyet Amiri Semih Balaban (34) için İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde tören düzenlendi.


GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehit Emniyet Amiri Semih Balaban için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, Ankara İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Ergenekon savcıları Zekeriya Öz ve Fikret Seçen, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek katıldı. Törene ayrıca, Terörle Mücadeleden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Tufan Ergüder, Terörle Mücadele Şube Müdürü ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve mesai arkadaşları katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi çelenk gönderdi.


BABAYA SON ÖPÜCÜK

34 yaşındaki 12 yıllık polis Semih Balaban'ın Türk bayrağına sarılı tabutu öğle saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Semih Balaban'ın polis memuru eşi Filiz Balaban, 2 yaşındaki kızı Serap Elif ve 4 yaşındaki kızı Şevval Beyza'yı kucaklayarak tabutun başına getirdi. Serap Elif ve Şevval Beyza, babalarının tabutunu öpmeleri, duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Semih Balaban'ın annesi ve mesai arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

“OLUMSUZ YORUMLARDAN KAÇINILMALI"

Törende bir konuşma yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, "Terörle mücadele bu milletin tüm fertlerinin, devletin bütün kurumlarının, hepimizin, herkesin üzerine düşen bir takım görevler vardır. Yapılan değerlendirmelerde güvenlik güçlerinin moral ve motivasyonunu etkileyecek beyan ve davranışlardan kaçınılması gerekmektedir." dedi. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'da yaptığı konuşmada,"Ülkesinin bütünlüğü, bayrağının yüceliği, vatandaşlarının huzur ve güvenliği için bir evladımızı, bir fidanımızı şehit vermenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tek temennimiz ülkemizin bölünmez bütünlüğü, bayrağımızın yüceliği, cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumak ve vatandaşlarımızın huzur ve güvenini sağlamaktadır. İşte kardeşimizde bu amaçla dün yapılan operasyonda şehit olmuştur." dedi.

“TELSİZİNİ VERMEDİ"

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, "Silahlı ve bombalı saldırıya polisimiz anında karşılık vererek şehitlerimizin kanını yerde bırakmamış ve terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca terör örgütü ile ilgili diğer hücre evlerine yaptığımız baskınlarda mermi, doküman ve bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmiştir. Semih kardeşimiz bu mücadelede üstün bir başarı göstermiş ve diğer arkadaşlarının yaralanmasının ardından büyük bir fedakarlıkla teröristi ele geçirmek için her türlü yolu denemiş ancak orada maalesef şehit olmuştur. Ayrıca Türk polisi silahını namusu bilmiştir. Telsizini namusu bilmiştir. Telsizini de teröriste kaptırmamıştır. Teröristin anons ettiği telsiz kendisine ait olan telsizdir. Benim şehidimin telsiz ve silahı arkadaşları tarafından şehit olduğun noktada, yanında bulunmuştur." dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış yaptığı konuşmada, "Sayın Başbakanımızla birlikte gerek şehit kardeşimizin gerekse çatışmada ölen kardeşimizin ailelerine ziyaret ettik. İki ayrı noktada gördüğümüz o metin gözler, o kararlı gözler, bu ülkenin birlik ve beraberliğine kardeşliğine hiç ama hiç kimsenin halel getiremeyeceğini bir kez daha gösterdi." dedi. Şehit Semih Balaban, Fatih Camii'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'ne götürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, yaralı polis memurları Mehmet Ayhan Özer, İbrahim Tonyalı, Muhammet Gültekin, Ayhan Kıraslan, Çetin Çimen, Arif Buran ve Muhittin Atçı'nın tedavilerinin Haydarpaşa ve Göztepe Eğitim ve Arastırma Hastaneleri'nde devam ettiğini ve durumlarının iyi olduğunu söyledi. Cerrah, NTV kameramanı İlhan Kandaz'ın taburcu edildiğini, İbrahim Ağaoğlu'nun tedavisinin sürdüğünü söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141