• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Göz Altı Morlukları

Göz Altı Morlukları
Genellikle yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle göz çevresinde oluşan koyu renkli görünen halkalardır.

Görüntüsü ile kişinin rahatsız olmasına neden olabilmektedir. Tabi ki bu oluşan rahatsız edici halkalar vücudunuzun verdiği bazı sinyaller olabilmektedir . Aşırı kahve tüketimi, sigara gibi nedenlerden kaynaklandığı için düzenli beslenme ve bazı alışkanlıkların kontrol altına alınmasıyla giderilebilir.Ancak bazı göz altı morlukları kalıtsal sebeplerden kaynaklanabilir ve durum böyle olunca da  uzman bir doktordan yarım alınması daha sağlıklı sonuçlar elde etmenize yarar. Rahatsızlığa neden olan bu morluklar kişiyi Göz Altı Morlukları hastalığı nedir sorusuna yanıt aramaya yönlendirir.

 

Göz altı morlukları nedenleri nelerdir ?

   Göz altı morlukları, göz çevresinde yer alan derinin kılcal altında bulunan kılcal damarların daha belirgin hale gelmesi durumudur. Hassas bir yer olan göz çevresindeki bu dokuda yaş ile paralel olarak incelmeler oluşur, bunlar da morluk ve halkalara neden olmaktadır. Kişinin olduğundan daha yaşlı görünmesi ve bazı estetik sorunlara  neden olan bu rahatsızlığa birçok etken eşlik etmektedir. En başta gelen nedenler arasında da göz çevresinde bulunan pigmentlerin artması, yağ katmanının değişmesi, ve göz çevresinde olması gereken kan dolaşımının yavaşlaması yer almaktadır. Genellikle nedenleri arasında çok fazla yorgunluk ya da yeterince dinlenememedir. Bu alışkanlıkların kontrol altına alınması dahilinde iyi bir sonuç elde etmeleri muhtemeldir.

 

 Göz altı morluğu tedavisi

   Altında genetik bir rahatsızlık dışında ciddi herhangi bi rahatsızlığa neden olmayan bu morluklar yaşantımızda kendimizi ihmal etmekten kaynaklı meydana gelen bazı sorunlardır. Bunların dışında bir de sık rastlanılan göz altı morluğu nedeni de göz altında ve göz çevresinde bulunan derinin çok daha ince olmasından kaynaklı altta bulunan kas ve damar görüntüsünün dışa dönük renkli bir izlenim vermesidir.  Göz Altı Morlukları nasıl tedavi edilebilir konusunda da halk arasında bilinen bazı doğal çözümler de yer almaktadır. Örneğin; patatesin içinde bulunan potasyum , nişasta gibi maddelerin göz altı morluklarına iyi geldiği düşünülmektedir, bir başka örnek de soğuk buz kompleksinin göz çevresine uygulanarak çözüme ulaşmak, gül suyu, salatalık, elma kabukları da göz altı morluklarının giderilmesi konusunda doğal yöntemler olarak kullanılmaktadır.

Tedavi altta yatan bazı nedenlere bağlı gelişebimektedir; sistematik hastalıklarda nedenler yok edilebilir fakat onun aksine genetik kalıtsal bozukluklarda altta yatan hastalığın düzeltilmesi konusunda sorun tam anlamıyla çözümlenemeyebilir.

 

Risk grubundakiler kimlerdir ?

Açık tenli kişiler hiperpigmentasyon ve muhtemel bu göz altı morlukları nedeniyle daha fazla risk grubundadırlar. Ayrıca güneş gözlüğü kullanmadığınızda,dışarıya çıkarken güneş kremi kullanılmaması durumunda,menopoz ve gebelik gibi belli başlı hormonal değişiklikler geçirdiğinizde, genetik bir durum söz konusu ise, ya da doğumsal bir göz kapağı sorununa sahipseniz göz altı morlukları ile karşılaşma oranınız oldukça yüksektir. 

 

Göz altı morlukları için hangi bölüme gidilir?

    Bu göz altı morluğu hastalığını bir tür deri ve cilt sorunu olarak ilişkilendirildiğinde  dermatoloji hastaneleri Konya oldukça önemli bir rol oynar. Göz altınıza dermatoloğunuzun size önermiş olduğu  uygun kremler morlukları aza indirgeyebilir. Bu rahatsız edici  halkalanmaya neden olan faktör tespit edilerek en iyi ürün seçilir. Hücreler arasında bir araya gelerek şişkinliği oluşturan  su miktarını azaltmak için kafein, genişlemiş damarları azaltmak amacıyla K vitamini, hücrelerin oksitlenerek zarar görmesine izin vermeyen C vitamini, ve hücre yenileyici olarak içerisinde retinoik asit barındıran  kremler morlukların azalmasında yardımcı olmaktadır.

 

Göz altı morluklarını geçirme yöntemleri

 

  •  Gerekli vitamin ve protelinin alınması,  dengeli ve düzenli beslenmek gerekir.
  • Sigara, kahve, alkol tüketimine son verip, bol su tüketmeye özen gösterin.
  • Uyku vücudunuzun kendisini yenilediği ve dinlenmeye aldığı zaman olduğu için ; günde 7-8 saat uyku sizi bu konuda rahatlatacaktır.
  • Televizyon ve bilgisayar karşısında geçirilen vakte dikkat etmelisiniz.
  • Bazı mevsimlerde alerjileriniz artabilir ve bu gibi durumlarda alerji giderici ilaçlar ile  göz altı şişliklerinin önüne geçebilirsiniz.
  • Uykudaki pozisyonunuz da zaman zaman  göz altı torbalarının artmasında rol oynayabilir.Sırt üztü pozisyonlar dışında  yerçekimi etkisiyle göz altlarında sıvı birikimi salgılanabilir. Mümkün olduğunca başınızı yükselterek sırtüstü yatmaya özen göstermeniz yararlı olacaktır
  •  Eğer makyajınız var ise mutlaka yatmadan önce makyajınızı temizlemeyi unutmayın.
  • Gözlerinizi güneşten korumak adına güneş kremi, güneş gözlüğü, şapka kullanımı sizleri biraz da olsa koruyacaktır.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141