• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Görevine dönen Başkan Kocadon’a sevgi seli

Görevine dönen Başkan Kocadon’a sevgi seli
“Kaldığımız yerden devam ediyoruz” diyerek bugün görevine başlayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, belediye önünde ve meydanda toplanan binlerce vatandaşın kendisine gösterdiği sevgi seli arasında, durmak bilmeyen alkışlarla belediyeye giriş yaptı
2006 yılındaki Bodrum Belediyesi tarafından yıkım kararı alınan bir duvarın geç yıkıldığı gerekçesiyle yargılandığı dava sonucunda, 38 günlük hak mahrumiyeti nedeniyle görevine ara veren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bugün makamına geri döndü. 4 Ekim 2018 Perşembe günü sabah saatlerinde, makam aracı ile Bodrum Belediye Meydanı’na gelen Başkan Mehmet Kocadon’u, meydanı dolduran binlerce seveni karşıladı. Karşılaştığı sevgi seli karşısında yoğun duygular yaşayarak gözyaşlarını tutamayan Başkan Kocadon, herkesi yürekten selamladı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Orman, Taner Uslu ve Turgay Kaya ile çok sayıda dernek, oda, spor kulübü ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte 3000 civarında vatandaş, Başkan Mehmet Kocadon’u karşılamak için belediye önünde ve meydanda toplandı.
 
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, halka seslenişinden önce beraberindekilerle birlikte Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önüne, ardından da Şehitlik Büstüne selam durarak çelenk sundu. Etrafını çevreleyen insanlar ile birlikte Bodrum Belediye binasına doğru ilerleyen Başkan Mehmet Kocadon’a vatandaşlar, büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar, Başkan Kocadon’a geçmiş olsun dileklerini iletmek için adeta sıraya girdi. Başkan Kocadon, neredeyse tüm vatandaşlarla tek tek sarılıp tokalaştı.
 
Başkan Mehmet Kocadon, Bodrum halkını selamlayarak başladığı konuşmasında, "Yolu hoşgörüden geçenler, inananlar, mücadele edenler, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Daha önce de yaşamıştık, bugün de yaşıyoruz. İcap ederse gelecekte de yaşarız, yılmayız, mücadele etme ruhumuzdan asla vazgeçmeyiz! Hatırlayalım. Bir dönem de böyle bir süreçten geçtik. Yine Bodrum halkı sokaktaydı yine Bodrum halkı afiş asıyordu yine Bodrum halkı dimdik duruyordu. Hatta köşe yazıları yazılıyordu ama hep engellenmeye çalışıldı. Bodrum halkı şunu demek istiyordu; bir tehlike geliyor arkadaşlar, dikkat edin! Değerli büyüklerimize buradan mesaj yolluyorlardı ama maalesef hiç kimse oralı olmadı. Hatta yasaklar getirildi. Sizler ise inanmaktan hiçbir zaman vazgeçmediniz. O zaman da beni böyle karşıladınız. Ve size şunu söylemiştim: ‘Halkıma ve devletime asla küsmüyorum. Bana bunu yapanların hepsini Allah’a havale ediyorum’ demiştim. Ve tam 3 yıl sonra arkadaşlar, Bodrum’un sokaklarında yükselen sesi, halkın gücünü, siyasi büyüklerimiz seçilmiş büyüklerimize yapılan haince saldırıyı yine bu halkı sokağa dökerek engellediler. İşte o halk bu halk. Halkın seçtiğini ancak halk götürür. Darbelerle kötü niyetlerle kumpaslarla bir yere götüremezsin. Gel demokrasiden yana ol! Seçilmişlere takdir hakkını biraz daha fazla kullanma hakkını sağla. Niçin bu kesintilere uğruyoruz arkadaşlar? Bütün takdir hakkımı halkımdan yana kullandığım için, halkımdan yana!" dedi.
 
Konuşmasının devamında Başkan Kocadon, bu süreçte yanında olan vatandaşlara da teşekkür ederek, "Bodrum halkı sokaklarda resimler astı. Altına ufak ufak yazılar eklediler. Fakat yine bazı art niyetliler -daha doğrusu, bunlara içindeki kin ve nefreti bırakamayanlar diyeyim ben- eleştirilere başladılar. Yazıyorlar. Halbuki oradakinin ne demek olduğunu anlamaya çalışmıyorlar, arkadaşlar. Bakın, ne diyor Bodrum halkı resimde? ‘Seninleyim’ diyor. Niçin seninleyim diyor? ‘Daha fazla adalet için seninleyim’ diyor. Niçin seninleyim diyor? ‘Daha fazla demokrasi için seninleyim’ diyor. Niçin seninleyim diyor? ‘Bireysel hak ve özgürlükler için seninleyim’ diyor. Niçin seninleyim diyor? ‘Ulu Önder Atamızın gözündeki medeniyet yolu, ışık yolu olduğu için seninleyim’ diyor. Niçin seninleyim diyor? ‘Yurtta barış dünyada barış’ dediğimiz için seninleyim diyor. Niçin seninleyim diyor? ‘Ekonomik güç için seninleyim’ diyor. Niçin seninleyim diyor? ‘Daha modern eğitim için seninleyim’ diyor. Niçin seninleyim diyor? ‘Gelecek nesiller sağlıklı nesiller yetiştirmek için seninleyim’ diyor. Ama o hala anlayamıyor! Ve bir gün gelecek; bu adalet, bu demokrasi, bu özgürlük ona da lazım olacak. Bodrum’un gönlü zengin insanları olarak artık yüzdelere takılı kalmıyoruz. %51, %49, %30, %10 gibi rakamlarla işimiz yok bizim. Üye delegeyle de işimiz yok bizim. Bizim işimiz, halk ile halk! Halk nerede, biz oradayız! O güzel kardeşime de sesleniyorum: Defalarca elimizi uzattık, yetmedi. Şimdi kucağımızı açıyoruz, bağrımızı açıyoruz ve ‘Gel artık’ diyoruz. Çünkü kin ve nefretle bir yere varamazsın. Halk ile bütünleş, kucaklaş. Biz ‘Sevgi dolu bir Türkiye yaratalım’ diyoruz. Bunun da gününü bugün Bodrum’dan veriyoruz. Önce Bodrum’umuza sonra da güzel Muğla’mıza. Ve Muğla’mızdan dalga dalga Anadolu’ya yayılması dileğimle. İyi ki varsınız. Hepinize sevgi ve saygılarımla kaldığımız yerden görevimize devam! Halk ‘Yeter’ deyinceye kadar devam!" şeklinde konuştu.
 
Batman'da yaşanan hain saldırıda  şehit düşen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet dileyen Başkan Kocadon, "Şehitlerimize bu vatan için kendilerini feda ettiği için bir defa daha minnet borcumuzu göstermeliyiz. Onlar bizim için orada mücadele ediyorlar. Ve hepsine Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene!” dedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141