• BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • Muğla 6 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 5 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

GÖNÜLLÜ KÜLTÜR ELÇİSİ; 'DR. ZEKERİYA BİNGÖL'

GÖNÜLLÜ KÜLTÜR ELÇİSİ; DR. ZEKERİYA BİNGÖL
Birçok etkinliğe imza atmış olan Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulumuzun unutulmaz Kurucu Müdürü etkinliklerine yenisini ekledi.
Birçok etkinliğe imza atmış olan Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulumuzun unutulmaz Kurucu Müdürü etkinliklerine yenisini ekledi. 
İlkini Ekim 2017 tarihinde Marmaris’te, başarılı bir şekilde gerçekleştirilen Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi’nin ikincisini Dr. Zekeriya Bingöl tarafından Şanlıurfa’da gerçekleştirdi. 07-11 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılan kongrenin, açılışı 08 Kasım 2018 saat 10.00 Harran Üniversitesi Kongre salonunda, Kültür ve Turizm Bakan Yrd. Ömer Arısoy, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Bandırma Onyedi Eylül Üni. Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve kıymetli Eşleri, Şanlıurfa Rektör V. Prof. Dr. Recep Çiğdem, Mogilistan Khovda Univ. Rektöru Prof. Dr. Khinalhan Jylkhyaıdar, Azerbaycan Milli Elmler Akademiyasi Rektörü Prof. Dr. İsmail Haciyev, Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, MSKU. Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Eda Üstünel, MSKÜ. Turizm Fak. Doç. Dr. Hüseyin Çeken,  ve Tabi Kongrenin Başkanı UNESCO Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, İl ve İlçe Belediye Başkanları ve Parti Başkanları, Şanlıurfa Protokolü ve kongre katılımcılar ile gerçekleştirildi. 
300.jpg
Kongrenin Başkanlığını iki dönem Milletvekilliği yapmış, UNESCO Yönetim Kurulu Üyesi ve Çankaya Üni. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu üstlendi. 
Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı görevini yürüten Dr. Zekeriya Bingöl ile yaptığımız görüşmede şunları söyledi: İlkini Ekim 2017 tarihinde Marmaris’te, başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz Kongremizin temel düsturu, “Kültürel Mirasına Sahip Çık” teması çerçevesinde farklı konular ele almaktır. 
Sağ olsun ilk kongremize Şanlıurfa Belediye Başkanımız Av. Nihat Çiftçi Marmaris’e Sıra Gecesi ekibi göndererek bizleri gururlandırmıştı. Sayın Vekilimiz kıymetli dostum Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu da davetli konuşmacı olarak kongremize iştirak etmişti. Bu defa Sayın Uslu kongremizin başkanı ve bana çok desteği oldu. 
Kongrenin ikincisini ise Şanlıurfa da yapmaktan gurur duyuyorum. Bunun iki sebebi var birincisi ben aslen Şanlıurfa Birecikliyim. İkincisi Şanlıurfa Peygamber şehri, medeniyetlerin beşiği, dünyanın ilk kurulduğu yer olarak kültür mirasımızın her alanda yaşandığı bir şehrimiz. Her anlamda benim için önemli …
400.jpg
Kongremizde, farklı ülkelerden bilim insanlarının bir araya gelerek turizm ve kültürel miras ekseninde çalışmalarını sunmaları ve görüş alışverişinde bulunmaları amaçlanmaktadır. Bu bağlamda kongremize sözlü sunum ve sergi ile katılım olmuş ve Türkçe ve İngilizce sunular yapılmıştır.
Kongremize Türkiye’den, Azerbaycan’dan, Kazakistandan, Moğolistandan, İran ve Arnavutluk’tan katılımcılar olmuştur. Kongremize toplamda 76 bildiri gönderilmiş bunların 55’i hakem sürecinden geçerek kongrede sunulmasına karar verilmiştir. 
Açılışımız muhteşem oldu. Birçok davetlimiz ve Akademisyen hocalarımız vardı. Bildirilerimiz harikaydı. Gezilerimiz harika ve özellikle yemekler daha da harikaydı. 
Şanlırfa’yı, Harran’ı, Bireciği ve Halfeti’yi gezdik. Tekne turu ya Halil-i Rahman Kompleksi, Eyyüp Peygamberin çile doldurduğu mağarayı, Göbekli Tepeyi, Şanlıurfa Çarşılarını, Harran Antik Kenti ve Hayati Harrani Hz. Türbesini, Birecik Köprüsünü ve Kalesini, Kelaynak Kuşlarını, Halfeti ve Rumkaleyi gördük. 
500.jpg
Bu kongrede Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Nahçivan Üniversitesi ve Moğolistan Khovda Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirdik. Kongremize birçok kurum yardımcı oldu. Hepsine buradan en içten teşekkürlerimi sunarım. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Omer Arısoy, Moğolistan Khovda Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khinalhan Jylkhyaidar, Azerbaycan Milli Elmler Akademiyası Başkanı Prof. Dr. İsmail Haciyev, Bandırma Onyedi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Çiğdem, Kongre Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Şanlıurfa Valisinin de katıldığı program oldukça verimliydi.
200.jpg
 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141