• BIST 9580.51
  • Altın 2476.787
  • Dolar 32.4924
  • Euro 34.5723
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 27 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C

Gol düellosu Galatasaray'ın

Gol düellosu Galatasarayın
Galatasaraya İsviçre 1. Ligi'nde dibe demir atan Bellinzona karşısında gol düellosunu galibiyetle kapattı.

BELLİNZONA: 3-4 :GALATASARAY

UEFA Kupası'ndaki temsilcilerimizden Galatasaray, İsviçre'nin Bellinzona ekibi karşısında beklenen performansı sergilemeyedi ama kazanmayı başardı.

Güçsüz rakibi karşısında 2 kez yenik duruma düşen Sarı kırmızılılar, uzatmanın son anlarında Lincoln'ün golüyle sahadan 4-3'lük galibiyetle ayrıldı.

MÇIN İLK YARISI

3. dakika. G.Saray atağı sol kanattan gelişti. Volkan'ın pasında topla buluşan Lincoln ceza sahasına sokulup önünü boşaltmaya çalıştığı anda rakibi yatarak ayağındaki topu çeldi.

7. dakika. Bellinzona atağında, Gürkan Sermeter kesti altı pasa Lincoln uzaklaştırdı tehlikeyi.

8. dakika. G.Saray rakip kalede Milan Baros ile etkili oldu. Sol kanattan ters bir topla Milan Baros Bellinzona savunmasının arkasına sarktı. Bu futbolcu ceza sahasına sağ kanattan girip kale sahasına yerden sert bir top kesti. Nonda'nın uzak kaldığı pozisyonda meşin yuvarlak kaleye pralel giderek ters kanattan taça çıktı.

10. dakika. G.Saray oyunu Bellinzona yarı sahasına yıkma çabasında. 0-0 eşitlik devam ediyor.

11. dakika. G.Saray Nonda ile gole çok yaklaştı. Ceza sahasına hareketlenen Nonda, sağ kanattan Lincoln'ün harika ortasıyla savunmanın arkasında topla buluştu. Bu futbolcunun ayağının içiyle dokunduğu meşin yuvarlağı kaleci Gritti ayaklarıyla çıkartarak gole izin vermedi.

14. dakika. Bellizona sol kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına etkili gelen ortayı Kaleci De Sanctis çıkarak son anda rakibinin başının üzerinden yumruklayarak uzaklaştırdı.

17. dakika. G.Saray oyunu rakip yarı sahaya yıkmış durumda. Nonda sol kanattan bindiren Kewell'ı savunmanın arkasına hareketlendirdi. Bu futbolcunun ön direğe yerden kestiği ortaya Milan Baros'tan önce Bellizona savunması ayak koyarak gole izin vermedi. Top kornere çıktı.

20. dakika. G.Saray rakip kaleye yine etkili indi. Nonda, savunmanın arkasına hareketlenen Kewell'a ara pasını bıraktı. Bellizona savunmasında Mangiarratti son anda ayak koyarak Kewell'ın kaleciyle karşı karşıya kalmasına izin vermedi.

21. dakika. Nonda Bellinzona savunmasının arasına derinlemesine oynadı! Haydi Kewell yap bu golü! Kaleci Grifti terketti kalesini. Kewell'dan önde Grifiti ayak koydu.

27. dakika. G.Saray oyunda üstün olan taraf. Sarı-Kırmızılı ekip sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Kewell ile kullandı. Ceza sahasına inen topa yükselen Emre Aşık rakibine faul yaptı.

28. dakika. G.Saray sol kanattan gelişen atakta Nonda ile gole yaklaştı. Kewell'ın yerden ön direğe kestiği ortaya Nonda haraketlendi. Bellizona savunmasında La Rocca son anda ayak koyarak topu kalenin üzerinden kornere gönderdi.

31. dakika. G.Saray bu kez Lincoln ile gole yaklaştı. Sol kanattan Volkan tek topla Kewell'ı gördü. Bu futbolcu sıfırdan kale sahasına ortasını yaptı. Kale sahasında Lincoln topun gelişine sert vurdu. Meşin yuvarlak Gritti'n ellerinde kaldı.

GOL... 32. dakika. Bellizona Lustrinelli ile golü buldu. Hızlı gelişen atakta G.Saray savunması bir anda arkaya atılan pasta Lustrinelli'yi kaçırdı. Bu futbolcu bomboş pozisyona ceza sahasına girip De Santics ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcu köşeye plase bir vuruşla topu ağlara bıraktı.

Bellizona, Lustrinelli ile G.Saray karşısında skoru 1-0 yaptı.

36. dakika. G.Saray oyunun mutlak hakimi olduğu bir anda kalesinde şok bir gol gördü. Sarı-Kırmızılı ekip şimdi beraberlik golü için rakip kaleye yükleniyor. Sol kanattan Kewell şık çalımlarla topu Nonda'ya kazandırdı. Ceza sahası önünde topla buluşan Nonda, sağından savunmanın arkasına hareketlenen Milan Baros'a pasını aktaramadı. Bellizona savunması kritik bir müdahale ile kalesinde tehlikeye izin vermedi.

38. dakika. G.Saray Nonda ile rakip savunmanın arkasına sarktı. Bellizona kalecisi zamanında kalesini terk ederek ceza sahasının dışından yatarak topu Nonda'nın ayaklarına yatarak tehlikeyi karşıladı.

GOL... 39. dakika. G.Saray Kewell ile beraberliği yakaladı. Sağ kanattan Bellizona ceza sahasına gönderilen ortayı arka direkte kontrol eden Kewell çarprazdan harika bir şut çıkarttı. Meşin yuvarlak köşeden ağlara takıldı.

G.Saray, Kewell'in harika volesiyle Bellizona deplasmanında skoru 1-1 yaptı.

43. dakika. G.Saray'da Kewell rakibine sert girince sarı kartı gördü.

44. dakika. G.Saray Milan Baros ile inanılmaz bir fırsattan sonuç alamadı. Lincoln'ün ara pasıyla ceza sahasına giren Baros, Kaleci Gritti ile karşı karşıya kaldığı anda sol ayağıyla topu kalecinin ellerine bıraktı.

45. dakika. Maçta ilk yarı için normal süre tamamlandı. Hakem 2 dakika uzatma ilave etti.

45+2. dakika. G.Saray Nonda ile uzaktan Bellizona kalesini yokladı. Nonda'nın yerden sert şutunu Kaleci Gritti son anda uzanarak topu dışarı çeldi. Hakem bu net pozisyonda aut kararı verdi.

İlk yarıda başka gol olmadı. İlk 45 dakika. 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

GOL.. 47. dakika. Bellizona Türk oyuncusu Gürkan ile 2. golü buldu. G.Saray savunmasının seyrettiği pozisyonda savunmanın arkasında topla buluşan Gürkan ceza sahasının hemen üzerinden ayağının dışıyla yerden köşeye vuruşunu yaptı. De Sanctis'in uzandığı pozisyonda top köşeden ağlara takıldı.

Bellizona Gürkan'ın şık golüyle G.Saray karşısında 2-1 öne geçti.

50. dakika. Bellizona 3. gole Wahab ile çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına sokulan Wahab yerden şutunu yaptı. Köşeye giden topu De Sanctis harika uzanarak parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.

GOL... 51. dakika. G.Saray Milon Baros ile beraberlik golünü buldu. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu Lincoln kullandı. Ceza sahasına inen topa Milan Baros harika yükselerek kafayı vurdu. Top köşeden ağlara takıldı.

G.Saray, Milan Baros'un şık kafa golüyle Bellizona karşısında 2-2'lik eşitliği yakaladı.

54. dakika. Kewell sağdan getirdiği topu kale önüne gönderdi. Rakip güçlükle kornere çeldi. Kullanılan korner atışında Servet yüzde yüzlük bir gol kaçırdı.

58. dakika... Meira itirazlarından dolayı sarı kart gördü..

60. dakika... Emre'ye topsus alanda kasıtlı faul yapan Gashi hakem tarafından kırmızı kartla oyundan atıldı. Şimdi rakip 10 kişi

61. dakika... Galatasaray'da oyuncu değişikliği... Nonda yerini Aydın'a bıraktı...

64. dakika... Galatasaray yine yüzde yüzlük bir gol kaçırdı. Milan Baros'un kale sahasına kadar sürdüğü topu Aydın'a verdi. Aydın da Servet'e uzattı. Ancak servet çalımı tercih edip topu tekrar Aydın'a verdi. Aydın'ın vurduğu top kalecide kaldı.

67. dakika... Aydın'ın oyuna girmesi ile Galatasaray atak üstüne atak buluyor. Kewell'in sert şutunu kaleci güçlükle önledi.

68. dakika... Diarra (Girdi) - Garrido (Çıktı) (Bellinzona)

70. dakika... Kewell uzaktan çok güzel vurdu Grifti ve korner!..

71. dakika... Sağdan kazandığımız kornerde ceza alanına gelen topa Servet'in kafa vuruşu yandan auta çıktı...

72. dakika... Diarra sert faulü sonrası sarı kart gördü..

73. dakika... Yaser Yıldız Serkan Kurtuluş'un yerine oyuna girdi...

75. dakika... Bellinzona'da Neri, Lustrinelli'nin yerine oyuna girdi.

76. dakika... Ani atakta sağ kanattan Gürkan'ın ceza alanınımızda uzak kale direğine doğru kestiyi ortaya Wahab dokundu ama iyi vurmayınca derin bir oh çektik.

77. dakika... Baros ceza alanına soldan girdi ama pozisyonunu kaybedince rakibine faul yaptı.

80. dakika... Gol... Ve beklediğimiz gol Milan Baros'tan geldi. Karşı karşıya kaldığı kaleciyi çalımlayan Baros, topu ağlara bıraktı. 2-3

82. dakika... Servet'in büyük hatası ile rakip bir anda kalemizde belirdi. Ancak De Santis gole izin vermedi...

85. dakika... Yaser bomboş kaleye vuramadı... Baros'un çalımlarla ceza sahasına girip topu verdiği Yaser Yıldız, topa vuracağı sırada ayağı çime takılıp düştü...

87. dakika... Baros yine aldığı top ile ceza sahasına girmek üzereyken, düşürüldü. Kewell'in kullandığı atış rakip defansa çarpıp dışarı çıktı.

89. dakika... Gol... Servet'in kornere gönderdiği top kalemizde gol olarak girdi. 3-3

9+4. dakika... Gol... Cassio Lincoln'un ceza sahasının dışından vurduğu top rakibe çarparak kaleye girdi... 3-4

9+5 dakika... Ve hakem maçı bitiren düdüğü çaldı. Galatasaray deplasmandan 4-3 galibiyet ile ayrıldı...

Stat: St. Jakob-Park
Hakemler: Sorin Corpodean, Cristian Constantin Nica, Octavian Sovre (Romanya)

Bellinzona: Gritti, Siqueira, Mangiarratti, La Rocca, Bernardet, Gürkan, Wahab, Garrido, Gashi, Kalu, Lustrinelli

Galatasaray: De Sanctis, Emre Aşık, Meira, Servet, Volkan, Serkan Kurtuluş, Ayhan, Lincoln, Kewell, Baros, Nonda

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141