• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • Muğla 8 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Gökçek'in üslubu sertleşiyor

Gökçekin üslubu sertleşiyor
DSP'nin CHP adayığını desteklemesi, havayı iyice ağırlaştırdı. Gökçek ise daha da sertleşti!

Başkentte siyasi hava giderek ağırlaşıyor. AK Parti'nin aday adayı Gökçek ve CHP'nin adayı Karayalçın, söz düellosuna tutuştu. Akşam'da karşılıklı atışan adaylar, birbirlerini "projesizlikle" suçlarken, en ağır eleştiri yine Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'ten geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın arasında iki seçimdir devam eden savaş 2009'a da sıçradı. İşte Akşam'ın manşetine sıçrayan seçim yarışı;

İlk söz sırası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'te;

Gökçek'in büyükşehir adaylığı: Başbakanımıza ne böyle bir soru sordum, ne de bir duyum aldım. Ben yeniden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayıyım. Partimin kararını bekliyorum.

Gökçek'e göre Karayalçın projeleri: Karayalçın'ın ayakları yere basan hiçbir projesi yok. Kendi döneminde başlayıp bitirdiği bir eserin ismini versin. Bir Mevkii Hastanesi'nin önündeki üst geçit var.

Ya metro inşaatı: Metronun temelini atan rahmetli Mehmet Altınsoy'dur. Altınsoy, 428 milyon dolara metro ihalesi yaptı. Karayalçın iptal edip aynı firmaya 709 milyon dolara verdi ihaleyi. Biz hâlâ onun borçlarını ödüyoruz. Karayalçın proje üretemez. Fakirlere yardım diyor. Adama demezler mi 'Görev yaptığın beş yıl içinde aklın neredeydi? Hangi fakire 5 kuruş dağıttın?' Karayalçın sadece konuşuyor.

Gökçek'ten Karayalçın'a fıkra: Size bir fıkra anlatayım. Avcının biri felaket palavra atarmış. Arkadaşıyla birlikte avcıların toplantısına gitmeye karar vermişler. Arkadaşı, 'Beni mahcup etme, büyük palavra atarsan öksüreyim küçült' demiş. Palavracı avcı başlamış anlatmaya, 'Geçen gün bir tilki kaçırdım. kuyruğu tam 20 metreydi.' Arkadaşı öksürünce, '20 değilse de 15 metre vardı' demiş. Arkadaşı yeniden öksürmüş, bizimki bunun üzerine 'Yanlış görmüş olabilirim biraz sis vardı, ama tilkinin kuyruğu rahat 5 metre kadardı' demiş. Diğeri bir daha öksürünce palavracı avcı sinirlenmiş ve 'Yetti gari, kuyruğu yok mu bunun' demiş. Karayalçın'ın durumu aynen böyle. Tabirimi mazur görsün ama, habire atıyor.

Kayalçın'dan sıkılmadınız mı?: Hiç sıkılmadım, aksine Murat Karayalçın gibi bir adayı mumla arasam bulamam. Adaylığından çok mutluyum.

Kayalçın ve HADEP: Bizim sözlerimiz hiçbir zaman Kürt kardeşlerimize karşı değil. Kürtler ve Türkler et ve tırnak gibidir. Kürt Türk ayrımını yapmak vatan hainliğidir, alçaklıktır. Ama terör örgütünün yandaşlarıyla işbirliğini, kalkıp Kürt meselesi olarak kabul etmek kadar yanlış da olamaz. Bizim tavrımız terör örgütünün yandaşı olan siyasi partiyle işbirliği yapan Karayalçın'adır.

MHP'nin tavrı ve Gökçek: Ben hiçbir zaman MHP'li bir arkadaşla karşı karşıya gelmem. MHP'liler benim kardeşim. Deniz Bey istiyor diye, ağzıyla kuş tutsa böyle bir tartışmanın içine girmem. MHP'liler senelerce benimle birlikte değişik yerlerde mücadele ettiler. MHP ile RP arasında ittifakı kuran Melih Gökçek'tir. MHP'li kardeşlerimle arama Bölükbaşı giremez.

Gökçek'in Ankara'daki en büyük rakibi CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın ise iddialı konuşuyor. Karayalçın'a göre Ankara acilen Gökçek'ten kurtulması gerekiyor. İşte Karayalçın'ın açıklamaları;

Kayalçın "sol"un adayı mı?: Aslında yalnızca sol için demiyorum. Evet merkez solun ortak adayı olmayı umuyorum ama başka partilere oy vermiş hemşerilerimin de adayı olacağımı düşünüyorum. Daha iyi bir belediye arzulayan herkesi dikkate almak lazım. Yoksa oylar yine Sayın Gökçek'e armağan edilecek.

Deniz Baykal'la bir araya geldiğimizde yaptığımız konuşma çok ilginçti. Eskiden çok daha geniş kapsamlı hedefler koyar, bir türlü mutabakata varamazdık. Şimdi yalnızca 29 Mart'ı konuştuk. Ne öncesi ne de sonrasını. Bir mutabakat yaptık, bunun gereklerini yerine getiriyoruz. Belki ileride daha büyük birliktelikler ortaya çıkar.

Gökçek bölünmüşlükten kazandı: Sayın Gökçek geçen seçimleri bölünmüşlük nedeniyle kazandı. Şimdi böyle olmayacak. O yüzden ben kazanacağım. Ankara'nın havasını, suyunu kirleten, ekonomisini gerileten, insanlarını fakirleştiren ve kimliğini kaybettiren bir belediye yönetimi var. Bundan kurtulmalıyız. Ankara'ya itibarını geri kazandırmalıyız.

Biz yardımlara karşı değiliz ki!: Benim gördüğüm havanın değiştiği. Bunun sebebi hizmet yetersizliği. Bir de ekonomik kriz çok olumsuz etkiledi psikolojileri. Ben Ankara'ya önemli hizmetler verdiğimi düşünüyorum. 2.5 milyar dolarlık proje paketi gerçekleştirdim. Muhalefet partisinden aday olmanın avantajı da var.

Akşam- Deniz GÜÇER / Nagehan ALÇI

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141