• BIST 9709.14
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Aydın 31 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Gırgıriye hem güldürdü hem coşturdu

Gırgıriye hem güldürdü hem coşturdu
İçmeler Belediyesi Kültür Sanat Salonu'nda sergilenen “Gırgıriye Müzikali” izleyenleri kahkahaya boğdu

MUFAD Sahne Tiyatrosu oyuncuları tarafından 21 Haziran “Babalar Günü'nde” İçmeler Belediyesi Kültür Sanat Salonu'nda sergilenen “Gırgıriye Müzikali” izleyenleri kahkahaya boğdu. Salonu dolduran kalabalık, oyun boyunca gülmekten kendini tutamazken, oyunun sonunda, kıvrak müziklerin ritmine kendini kaptıran seyircilerden bazıları, final dansını oyuncularla birlikte yaptı.


Oyunun Yönetmeni Utkan Özüpak tamamı amatör oyunculardan oluşan Mufad Sahne Tiyatrosu'nda, Gırgıriye Müzikaline soyunmanın, tamamen bir çılgınlık olduğunu, ancak bu çılgınlığa ortak olan 36 amatör oyuncunun heyecanı ve tiyatro sevgisi ile bu işin üzerinden başarı ile geldiklerini söyledi. Özüpak bu oyunla halk tiyatro ile bir kez daha bütünleşmiş, oynadığımız her yerden grubumuza katılmak üzere genç sanatçı adayları bize başvurmuştur dedi.
Oyunun Marmaris'te sergilenmesine katkı koyan Kalimerhaba Derneği Başkanı ünlü tiyatrocu Selma Sonat, gençlere “Emeğinize sağlık, bir geldiniz düşündürdünüz, bir geldiniz güldürdünüz, herhalde bir dahaki gelişinizde de ağlatacaksınız, bu işi bırakmayın, çok çalışın, sizi yürekten kutluyorum” diye seslendi.
Mufad Sahne Tiyatrosu bu Mart ayında gerçekleşen, 4. Kadın ve Sanat Festivalinde ayni sahnede Yazar Refik Erduran'ın 2. Baskı oyununu sergileyerek alkışlanmıştı.
Oyunu konuk olarak izleyen Tiyatro sanatçısı Ümran Ertok'un elinden başarı plaketini alan oyuncular, kendilerini övgü dolu sözlerle yüreklendiren Ertok'un Marmaris'te sahneye koyacağı bir oyunda rol alma sözü verdiler.
İçmeler Belediye Meclis Üyesi, folklorcu Ayhan Topal'ın elinden teşekkür plaketini alan organizasyon sahibi Ajans Villa Ekip'in yöneticisi Umur Özlüer ise şöyle konuştu:

“Bu oyunu izlemek için salona sığmayan tüm tiyatro severlere teşekkür ediyor, bu tablonun Marmaris'i yönetenlere en anlamlı mesajı verdiğini sanıyorum. Artık, öncelikle bir Kültür Merkezi kazandırma zamanı geldi güzel kentimize. Bu konuda öncülük yaparak diğer Belediye Başkanlarına güzel bir örnek teşkil eden bu salonu İçmeler Beldesine kazandıran İçmeler Belediye Başkanımız Zeki Eren'e teşekkür ediyor, Gırgıriye Müzikalinin İçmeler'de sergilenmesi adına her türlü desteği bir an bile düşünmeden verdiği için kendisini kutluyorum. Ayrıca bu müzikalin sergilenmesi sırasında, tatillerini feda ederek özveri ile çalışan tüm İçmeler Belediyesi personeline, sponsorlukları ile destek veren Grand Yazıcı Clup Mares, Hotel,Aqua Hotel, Munamar Hotel, Marbas Hotel, Kürkçü Ticaret/Madran Su firmalarına ve gösterimize renk katan Roman Ateşi/Serkan Grubu ile Sihirbay Grubuna şükranlarımı sunuyorum” dedi.
İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren adına teşekkür plaketini Umur Özlüer'in elinden alan İçmeler Belediyesi Meclis Üyesi ve Başkan vekili turizmci Hasan Şahin de “Gırgıriye Müzikalinin İçmelerde sergilenmesine katkı koyan herkesi kutluyor, bu tür sanat etkinliklerinin sürekli olması adına, İçmeler Belediyesi olarak, her zaman için destek vereceğimizin, halkımız ve değerli sanatçılarımız tarafından bilinmesini istiyorum” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141