• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Genç İşadamı Mafya Kurbanı

Genç İşadamı Mafya Kurbanı
Sponsor olduğu festivale plaket almak için Fethiye Günlüklü Koyu'na giden genç işadamı Demokan Özkaynak plaket yerine Burhan Ataalp'in kurşunlarına hedef olarak yaşamını yitirmişti.

Sponsor olduğu festivale plaket almak için Fethiye Günlüklü Koyu'na giden genç işadamı Demokan Özkaynak plaket yerine Burhan Ataalp'in kurşunlarına hedef olarak yaşamını yitirmişti. Marmaris'in sevip saydığı genç işadamı Demokan Özkaynak'ın vefatının ardından cinayet ve Burhan Ataalp ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Yer altı dünyasının önemli isimlerinden adı Susurluk Çetesi'ne de karışan Ümit Ölmez'le uzun yıllar beraber ve iş ortağı olan Burhan Ataalp'in kurşunlarıyla ölen genç işadamının mafya kurbanı olduğu apaçık ortaya çıktı. Özellikle cinayete tanık olanlar, Burhan Ataalp'in genç işadamını öldürmek amaçlı vurduğunu ve olay sonrasında cinayet delilerini karartmaya çalıştığını ifade ettiler.

Olaya tanık olanların ifade ettiklerine göre; olayın gerçekleştiği otoparka hızla giden Burhan Ataalp kendi adamları bile tanımadan silah çekiyor. Vurulacaklarından korkan adamları “biziz Burhan amca” diyerek kendilerini kurtarıyor.

Tanıkların ifade ettiklerine göre; adamlarına kendisinin genç işadamı Demokan Özkaynak'ı vurmadığını söylemeleri için tanıklık etmelerini istemiş. Olay yerinden otel sahibiyim diyerek herkesi uzaklaştırıp boş kovanları toplamaya çalışmış.

Bir çok ajans ve internet haber siteleri Genç İşadamına Mafya kurbanı diye haberi yayınlarken, Burhan Ataalp'in yer altı dünyasıyla ilişkileri 12 yıl önce gazetelere haber olmuş. Ayrıca 1998 yıllarında Uğur Dündar, Fatih Altaylı, Enis Berberoğlu ve daha bir çok yazar karanlık ilişkileri köşe yazılarına taşımış.

Gelecek olayların haberi 12 yıl önce yazılmış

Karanlık güçlerin Fethiye sahillerini yurt edindikleri ve gelecek olan karanlık cinayetlerin haberini 18 Nisan 1998 tarihli zaman gazetesi 12 yıl önce yayınlamış.

18 Nisan 1998 tarihli Zaman Gazetesi'nin haberi

Mafyanın gözü turizmde
Kurban Bayramı'nın birinci günü Bolu Gerede'de yakalanan Ankara yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Kasım Gençyılmaz'ın turizm bölgelerine yöneldiği ve faaliyetlerini Fethiye üzerinde yoğunlaştırdığı öğrenildi. Gençyılmaz'ın turizm bölgelerinde hakimiyet kurabilmek amacıyla, gecen sene Fethiye-Ölüdeniz'de Kumburnu'nu işleten Burhan Ataalp'in bir süre iş ortağı olan Veli Sözdinler'i Datça'da öldürdüğü bildirildi.

Ankara mafyası Fethiye sahillerinde
Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Ankara mafyası Fethiye sahillerinde turizm sektörüne yeni acılan yerlerin isletmesini almak için seferber oldu. Özellikle Ölüdeniz sahilleri isimleri Susurluk raporunda gecen Ölmez ailesinin dikkatini çekti. Ölüdeniz plajı ve Kumburnu'nu işletmeğe başlayan Ümit Ölmez bir mafya hesaplaşmasında öldürülünce yerine kardeşi Celal Ölmez geçti. Celal Ölmez'in de öldürülmesi üzerine Kumburnu İşletmesi uzun yıllar yanında çalışan Burhan Ataalp'e geçti.

Sözdinler bir süre Ölüdeniz ve Kumburnu'nun işletme hakkını alan Yeşilotağ şirketinin sahibi Ataalp'in ortaklığını yaptı. Polis, Sözdinler'in geçen sene kendilerinden haraç isteyen Kasım Gençyılmaz ve adamları tarafından, haraç vermeyi kabul etmediği ve haraç vermeyi kabul etmeyen diğer işletme sahiplerine gözdağı olması amacıyla öldürüldüğü ortaya çıkardı. Ege bölgesinin sahil kesimleri, önceki yıl Susurluk'ta hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'nın da dikkatini çekmiş, Çatlı ve arkadaşlarının kazadan önce Fethiye'ye geldikleri ve turistik tesis yapmak için araştırmalar yaptıkları iddia edilmişti. ISTANBUL (Zaman)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141