• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • Muğla 8 °C
  • İzmir 8 °C
  • Aydın 10 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

Gen Koleji’nden “Gelişim Tarama” ve “Başarıyla İlkokula Geçiş” Envanteri

Gen Koleji’nden “Gelişim Tarama” ve “Başarıyla İlkokula Geçiş” Envanteri
“GEN Gelecek Nesiller Eğitim Kurumları” çatısı altında büyüyen GEN Koleji, velilerin çocukları için en doğru eğitim programını seçmelerine yardımcı olacak “Gelişim Tarama” ve “Başarıyla İlkokula Geçiş” Envanteri yapmaya başladı.

34 yıldan bu yana 200,000’i aşkın öğrenciyi Türkiye’nin ve dünyanın en prestijli lise ve üniversitelerine yerleştiren; bugünün en başarılı bilim insanı, doktor, mühendis, avukat, sanatçı, girişimci gibi birçok alanda önde gelen iş insanlarının eğitim hayatlarına katkı sağlamış bir yönetim ve uzman kadrosuna sahip olan GEN Koleji, ana okulu ve ilk okula yeni başlayacak çocuklar için “Gelişim Tarama” ve “Başarıyla İlkokula Geçiş” envanterleri yapmaya başladı. Ücretsiz olarak yapılan “Gelişim Tarama” ve “Başarıyla İlkokula Geçiş” envanterleri, velilerin 3-6 yaşındaki çocukları için en doğru eğitim programlarını seçmelerine yardımcı olacak.

 

30-66 Ay için “Gelişim Tarama” Envanteri

Eğitim hayatına yeni başlayan 30-66 aylık çocukların geleceğe doğru bir başlangıç yapmaları için Gelişim Tarama Envanteri (GET) testini uzmanlarla beraber uygulayan GEN Koleji, çocukların genel gelişimi, dil-bilişsel, ince motor, kaba motor ve sosyal beceri-özbakım konularında çocuğu kapsamlı olarak değerlendirme imkanı veren gelişim envanteri sunuyor. GEN Koleji Anaokulu Koordinatörü Esra Uysal Güçlü ana okulu çağına gelmiş her çocuğa ücretsiz olarak yaptıkları Gelişim Tarama Envanteriyle ilgili;

“Okul öncesi eğitim, başarılı bir hayatın temellerini oluşturur. Öğrencileri iyi tanımak, bireysel yetenek, eğilim ve ilgilerini tespit ederek doğru zamanda en iyi şekilde geliştirmek, onların mutlu ve başarılı bir hayata sahip olmalarını sağlar. GEN Koleji GET (Gelişim Tarama) Envanteri ile 30-66 ay arası öğrencilerimize en doğru eğitim programını oluşturmak için her aileye ücretsiz olarak çocuklarımızın detaylı gelişim raporlarını çıkarıyoruz.” dedi.

 

5-6 yaş için “Başarıyla İlkokula Geçiş” Envanteri

66-72 ay arasındaki birinci sınıfa başlayacak çocukların bilişsel, fiziksel, sosyal ve psikolojik olarak ilkokula geçiş sürecinde beklenen “Okul Olgunluğu Düzeyini” Başarıyla İlkokula Geçiş (BİG) Envanteri testiyle ölçen GEN Koleji, uzmanlarla beraber değerlendirdiği veriler doğrultusunda çocukların ilkokula daha hazır ve doğru zamanda başlaması sağlıyor.

 

 

1. 2. ve 3. Sınıflar için yetenek odaklı GEN Haritası

Dünyanın teknoloji ve dijitilizasyonla hızlı gelişimini yakından takip eden ve eğitim koordinatörlerinin öncülüğünde eğitim programını sürekli geliştiren GEN Koleji, özgün “Gelecek Nesil Eğitim” modeliyle öğrencilerinin bilgi, değer, beceri ve tutum döngüsünde yetkinliklerini artırmayı hedefliyor. Yeni Nesil veya Dijital Yerliler olarak tanımladığı bugünün öğrencilerini daha yakından tanımak ve potansiyellerini keşfetmek amacıyla bilişsel, fiziksel, sosyal ve psikolojik alanlarda her öğrencisinin GEN Haritasını çıkaran GEN Koleji, Endüstri 4.0’a ve geleceğin yeni mesleklerine hazır olan bireyler olarak yetişmeleri hedefiyle kurgulanan GEN+More kapsamında gerekli öğrenme, uygulama ve deneyimleme ortamlarını yaratıyor.

 

Okul öncesinden itibaren İngilizce eğitimi

Okul öncesinden itibaren İngilizce dil eğitimine büyük önem veren GEN Koleji Genel Müdür Yardımcısı ve Yabancı Diller Koordinatörü Rozi Arat, velilerin okul öncesi eğitim kurumu seçimlerinde dikkat etmesi gerekenleri ve İngilizce dil eğitimiyle ilgili şunları aktardı;

“Aileler okul öncesi kurumları seçerken öncelikle çocuklarını iyi tanıyarak, onların ilgi alanlarının bilincinde olarak anaokulu seçimi yapmaları çocuk açısından çok önemli. Bu yüzden velilerin çocuklarını daha iyi tanıyarak okul seçmeleri için 30. aydan itibaren GET ve BİG Envanteri yapılması çok önemsiyoruz. Okul öncesi kurumlar çocuğunuzun büyürken daha keyifli vakit geçirmesi, oyunla öğrenmeye başladığı ve diğer çocuklarla iletişim kurarak çocuğun sosyalleşmesine destek olan ortamlardır. Çocukların gelişimlerinin doğru takip edilmesi, yaşanan olumsuz durumlarda hem aileye hem çocuğa destek verilmesi açısından anaokulunda bir pedagogun görev alması dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan. Okulun branş derslerine yer vermesi; İngilizce, spor ve sanatsal aktiviteler için yeteri kadar materyalleri aktivite saatleri var mı, sanat dallarına dair dersler, etkinlikler bulunuyor mu? Tüm bu sorular okul seçiminde önemli. Okul öncesi kurumlar sadece zihinsel ve motor becerileri geliştirmeye yönelik olmamalı. Birçok farklı alanı içinde kapsayan detaylı bir programa sahip olan, seçenekler sunan anaokulları tercih edilmeli.

 

Yabancı dil eğitiminde, öğrencilerimizin kendi konuştukları anadili dışında başka bir yabancı dilin ve kültürün varlığını fark ettirme ve İngilizce öğrenmeleri için gerekli ilgiyi uyandırmak öncelikli hedeflerimiz arasında geliyor. Yabancı dilleri öğretirken başka kültürlerin ve yaşam biçimlerinin farkındalığını yaratıyoruz. İngilizceyi kelimeler, kavramlar, günlük hayatta sık kullanılan basit cümleler, oyunlar, şarkılar, yarışmalar ve değişik faaliyetlerle desteklenerek, yaşayarak edindirmeyi hedefliyoruz. İkinci bir dili kullanmaya başlayan çocuklar, geleceğe güven duyguları gelişmiş olarak hazırlanıyorlar. Matematiksel ve sosyal gelişim alanlarında da ikinci dil, çocukların daha başarılı olmalarını sağlıyor.”

 

 

 

Ataşehir Kampüsü Açıldı.

Eğitim sektöründeki tecrübesi 34 yıla dayanan ve köklü bir eğitim kurumu olarak devlete her alanda destek olmak ve gelecek nesillerin eğitimi için çalışan GEN Koleji Bakırköy okulu kapılarını 2019-2020 eğitim döneminde ortaokul ve lise kademesi öğrencileriyle beraber büyük bir mutlulukla açmıştı. Eğitim, 2020-2021 eğitim döneminde GEN Koleji Ataşehir kampüsünde de anaokulu ilkokul ve ortaokul kademeleri başlayacak. GEN Koleji’nin tüm sınıflar ve kampüslerinde yeni kayıtlar, 2 Ocak 2020’de başladı.

 

Bugün hem Avrupa hem Anadolu yakasında bulunan GEN Koleji, 4 yıl içinde İstanbul’un seçkin semtlerinde eğitim hizmeti sunmayı ve ilerleyen yıllarda Türkiye genelinde GEN Koleji ve GEN Kurs Merkezleri ile yer almayı hedeflerken kontrollü büyüyecek. GEN Eğitim Kurumları’nın özgün programını destekleyen ve GEN Koleji uzman öğretmenleri tarafından hazırlanan GEN Yayınları, anaokulundan lise son sınıfa kadar, çeşitli materyallerle desteklenen ve STEAM kitleri, uygulamalı projeler ve dijital içeriklerle zenginleştirilmiş GEN Etkinlik Ders Kitapları sunuyor. GEN Yayınları’nda LGS ve YKS hazırlık için yeni nesil nitelikli soruların yer aldığı Türkiye’nin en iyi Soru Bankaları, Hata Kitapçığı, Akademik Başarı Takip Dosyası, Test ve Deneme Sınavları bulunuyor.

 

Ortaokul ve Lise için %100’e varan Bursluluk Sınavı 22-23 Şubat’ta

22-23 Şubat 2020 tarihinde gerçekleşecek GEN Bursluluk Sınavı (GBS) ile ortaokul ve lise öğrencilerine başarı bursu ile kaydolma imkanı sunulacak. Başvurular online olarak https://kayit.gen.k12.tr web sitesinden yapılabiliyor. Anaokulu ve ilkokul öğrencileri için GEN Koleji’nin okul tanıtım günleri düzenleniyor ve öğrencilerin GEN Haritaları çıkarılıyor. Veliler, https://bilgi.gen.k12.tr resmi web sitesi üzerinden bilgi alabiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141