• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

GELECEKTEN UMUTLU OLMAK HERKESİN HAKKIDIR

Halil CANDA

                Günler günleri izlerken, baş döndürücü olaylar birbirini takip ederken, hiçbirimiz geleceğimizden kendimizi geçtik, çocuklarımızın geleceğinden emin olamadığımız karamsar günler içindeyiz.

                Daha on yıl önce aklımıza bile getiremeyeceğimiz şeyler şu an yaşıyoruz. Askere Sırtına dayayan bir sistem varken ülkenin Genelkurmay Başkanı bile tutuklandı, cezaevine girdi.  Twitter, Youtube yasaklandı. Artık  Kuzey Kore’yi Avrupa’dan daha yakın hissediyoruz kendimize. Seçim yapılıyor elektrikler kesiliyor, oylar çöplerden çıkıyor, bakanlar seçim kurullarına müdahale ediyor, hakim fırçalıyor saysam gazetenin sayfaları yetmez.

                Geleceğe nasıl güvenle bakabiliriz?

                Seçim süresince kaç tane arası bozulan eş dost akraba var?

                Sadece siyaset mi?

             Her gün bir cinayet, her gün bir felaket.

             Kadın cinayetlerinin haddi hesabı yok. Adalet yok. Ülkede  hakimlerin savcıların avukatların bile kaçta kaçı adaletin tecelli ettiğine inanıyor?

             Şu siyasi ortamda polisten, hakimden, savcıdan   görevini yaparken  politikacıların etkisinden uzak kalmalarını ne kadar bekleyebilirsiniz?

             Buna rağmen iyi şeyler yok mu hayatımızda ? Mutlaka vardır.

             En azından teknoloji o kadar ilerlemiş ki devlet twitteri yasaklasa bile insanların twitteri kullanmasının önüne geçemiyor.

             Bu seçimlerde bir de güneydoğu meselesi mi dersiniz, Kürt meselesi mi dersiniz bir tabu olmaktan çıkmış görünüyor. Ben Kürt meselesi demek istemiyorum. Çünkü bu ülkede bayrağına düşkün, vatanına düşkün milyonlarca Kürt var. Kürt meselesi dediğimde onlara haksızlık ettiğimi düşünüyorum.

            En azından  milletin önemli bir kısmı bu konuda bir tabuyu yıktı. Sırrı Sakık’ın Ağrı’da seçimi kazandığının ilan edilmesi AKP ye oy vermeyen ama BDP ye de sıcak bakmayan çoğu insan tarafından bile memnuniyetle karşılandı. Çünkü iktidarın göstere göstere yaptığı haksızlıklar var, yanlışlar var. Vicdanlar bunu kaldırmıyor.

            Bu kadar ayrışmaya  , bu kadar fenalığa ne gerek var?

            Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Adalete ihtiyacı var. Hepimiz insanız. İnsan yaşamak, gelecekten umutlu olmak hepimizin hakkıdır.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141