• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Gel gel elini kirletme gel

Gel gel elini kirletme gel
Özetle "başladığı gibi bitti" demek mümkün. Yani sonuç yok. Ama çok renkli notlar var. İşte ilk düellomuzdan akılda kalanlar.

Günlerdir beklenen düello sonuçlandı. Hem de beklenenin aksine oldukça centilmence, sakin ve hakaret içirmeyen sözcüklerle geçti. Toplantı öncesi tansiyonu düşürmek için TBMM başkanı Köksal Toptan ve Moderatör Uğur Dündar'ın çabaları sonuç verdi.


KEMAL BEY ELİNİ KİRLETME: Toplantı sırasında Dündar fazla yorulmadı. Toplantı öncesi ve sonrası iki şovalye tokalaştı. Finaldeki tokalaşma CHP'liler pek hoşuna gitmedi. Kılıçdaroğlu'nun Fırat'ın elini sıkmasını istemeyen vekiller, “Kemal bey gel. Sıkma elini , kirletme” diye seslendiler.

BU NE İLGİ BÖYLE: Toplantı salonuna ilk gelen Uğur Dündar oldu. Bu sırada DTP, AK Parti ve CHP'li bazı milletvekili de salona geldi. AK Partililer basın mensuplarına ait koltuklara oturdular. CHP'liler ise ayakta durdu. Hatta kalabalık görüntü sırasında CHP'liler, salon dışına çıkıp TV'den izlemek istediler. Uğur Dündar da milletvekillerinin salonu boşaltmalarını rica etti.

BİRİ 3 DAKİKA ERKEN DİĞERİ 2 DAKİKA GEÇ: Kılıçdaroğlu 3 dakika erken geldi. Dündar'la selamlaşıp, sağına oturdu. Elinde kırmızı kalemi, önünde üzerinde 'Fırat Dosyası' yazılı bir dosyası dikkat çekti. Fırat, 2 dakika gecikmeli olarak salonda yerini aldı ve rakibi ile selamlaşıp, Dündar'ın soluna oturdu. O da dosyalarını önüne yerleştirdi.

HAVASIZLIK BUNALTTI: Salon hınca hınc doluydu ve sürekli gürültü, yıkılan sandalyeler, tripotlar, spot ışıkları ve çakan flaşlar ile giderek, sıcak ve boğucu bir atmosfere büründü. Toplantının ilk dakikalarında ses sorunu yaşandı. Canlı yayına ses gitmeyince Dündar'ın mikrofonu konuşmacılara çevrilerek sorun çözülmeye çalışıldı. Sıcak için de klimalar, Dündar'ın uyarısı ile açıldı. Ancak yine de ortamın ısısı düşmedi.

TAM BİR HESAP UZMANI: Kılıçdaroğlu, renk vermeyen, ciddi, sakin ve kendine güvenli bir yüz ifadesi takınmıştı. Fırat suçlama yaparken mimik değişikliği göstermedi.

FIRAT BİRAZ ASABİYDİ: Ancak Kılıçdaroğlu iddilarda bulunurken, Fırat sürekli olarak yüz ifadesiyle tepkilerini sergiledi. Kılıçdaroğlu, her sözcüğü net telafuz ederken, Fırat özellikle belge okurken kelimeleri yuvarladı. Bazı ifadeler anlaşılmayınca Dündar müdahale edip, belgeleri okumaktansa özetlemesini rica etti.

DEDEYE UZANAN MAL VARLIĞI: Fırat'ın mal varlığını 16. dedesine kadar uzatması, fıkra ve annesinin deyimleri ile yöresel öykülerle kendisini savunmaya çalışması dikkat çekti. Kılıçdaroğlu ise hesap uzmanı tavrını toplantının sonuna kadar muhafaza etti.

DÜELLONUN GALİBİ KİM?: Toplantı sonrasında tokalaşıp ayrıldılar. Ve geriye yeni sorular, yeni belgeler ve yeni iddialar kaldı. Basın mensupları ve basın koridorunda kalan birkaç vekil birbirlerine “kim galip?” diye sordular.


Kimin galip olduğuna, her zamanki gibi halk karar verecek…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141