• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Gazoz parasına tatil

Gazoz parasına tatil
İngiliz tur operatörü Thomas Cook, Türkiye'de 1 sterlinden (2.5 TL) başlayan fiyatlarla tatil satmaya başladı.

Sabah gazetesinden Dilek Taş'ın haberi turizmin içler acısı halini bir kez daha gözler önüne serdi. Dilek Taş'ın haberine göre, İngiliz tur operatörü Thomas Cook, krizde işler kötü gidince zararını minimuma indirip uçaklarını doldurmak için Türkiye'de 1 sterlinden (2.5 TL) başlayan fiyatlarla tatil satmaya başladı.

Ekonomik kriz nedeniyle turizmin kötü gitmesi başta İngiliz olmak üzere yabancı tur operatörlerini günlüğü 1 sterline kadar düşen fiyatlarla oda satmaya yöneltti. İngiliz Tur operatörü Thomas Cook, Türkiye'de 2- 3 ve 4 yıldızlı otellerle anlaşarak, dolmayan uçaklarını boş kaldırmamak ve zararını en aza indirmek için adına internet sitesinde” Türkiye'nin ucuz otelleri” ismiyle günlüğü 1 sterlinden başlayan fiyatlara tur satmaya başladı. Antalya, Dalaman ve Bodrum bölgelerinde iki kişi için haftalığı 10.5 sterline oda kahvaltı oteller satan acente Eylül ve Ekim aylarında bu fiyatları uyguluyor.

Thomas Cook'un Türkiye temsilcisi olan Diana Turizm'in Genel Müdürü Burak Tonbul, “Geçirdiğimiz en kötü sezonlardan biri. Biz Türkiye'ye kendi uçaklarımızda uçuyoruz. Haftada 100'e yakın uçuşumuz var. Bu fiyatları vererek uçağı boş uçrmak yerine zararımızı minimuma indirmeye çalışıyoruz. Boş uçsak 150 sterlin zarar edeceksek alabileceğimiz en iyi fiyatı vererek bunu zararı 90 sterline indiriyoruz” diye konuştu.

UÇAKLAR BOŞ KALDI
Tonbul, 1 sterlinlik fiyatları otellerden alınmış fiyatlar olmadığını söyleyerek en makul fiyatları vererek zararı minimuma indirmeye çalışıyoruz” dedi. Thomas Cook'un Türkiye'de bu yıl için toplam 703 bin koltuk kapasitesi bulunuyor. Tonbul, “Bugün itibariyle bu koltukların çoğu boş. Bir oran veremem ama ciddi oranda boşluk var” dedi. Sadece oda başına (pax) sayıda değil bu sene acentelerin cirolarında da ciddi düşüşler yaşadıklarını dile getirdi.

BİR HAFTA 10 STERLİN
Thomas Cook'un internet sitesinde eylül ve ekim aylarında verilen fiyatlarda aynı otellerde Türk müşterilere uygulanan fiyatlar ise 40 TL'den başlıyor. Genellikle eylül ve ekim ayları için geçerli olan bu fiyatlarda iki İngiliz turist oda kahvaltı bir tatil fiyatı 10.50 sterline (26 TL) tatil yapabiliyor.
BEDELİNİ ÖDESİNLER
Yüksek sezona girilmesine rağmen ''bedava” denilebilecek kadar ucuz tatile Muğla ve Marmaris'in Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, sert tepki gösterdi. Daha önce de benzeri haberlere tepkisini dile getiren Şükrü Ayyıldız, şunları söyledi:
Böylesine ucuz teklifler, insanlarımızı, ülkemizi küçük düşürmekten başka bir sonuç doğurmaz. Ne işletmeciye ne de Türkiye'ye bir fayda sağlar. Biz, bedava tatil yapan insanların çöpünü toplamak istemiyoruz. Böylesine güzel bir ülkeye, hak ettiği bedeli ödeyen turistlerin gelmesini bekleriz”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141