• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Gazeteciler engellenmeye devam ediliyor

Gazeteciler engellenmeye devam ediliyor
Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü yönetimi ile birlikte 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi.
Ünlü gazetecilere yaptığı açıklamada, demokrasinin fikir özgürlüğüne dayanan bir rejim olduğunu dikkat çekerken, Türkiye'de sansürün ismen engellendiğini çalışan gazetecilerin görevini yapması engellenmeye devam edildiğini söyledi. 
Portofino Restaurantta düzenlenen programa CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, Kadın Kolları Başkanı Dilay Uçar, Gençlik Kolları Başkanı Hasan Yücel, ilçe yönetimi ve gazeteciler katıldı.
Gazetecilerin gününü kutlayan Ünlü, açıklamasında “ Basın insanların bir şeylerden haberdar olmasını sağlar. Bu yüzden basın çok önemli bir kamu görevini yerine getirir. Gazetecilerimizin bunun bilincinde olarak hareket etmesi gerek. Önceki dönemlerde basınımıza sansürle ilgili uygulamalar yapılmıştı. Bu sonradan belli bir düzen ve seviyeye gelmişti. Maalesef ki ülkemizde sansür ismen belki engellendi ama çalışan gazetecilerin görevini yapması engellenmeye devam etti. Kimi zaman öldürüldü, kimi zaman bombayla patlatıldılar, kimi zamanda katledildiler. Bugünde gazetecilerimiz içeri atılıyor. İtibarsızlaştırılıyorlar. İşten çıkartılıyorlar. Dün katledilen gazeteciler, bugünde bu muameleye maruz kalıyorlar. Tabi ki bu kabul edilebilir bir tutum ve davranış değildir. Bununla ilgili mücadelemiz sürecek" dedi. 
Basın emekçilerinin kendi görevlerinin farkında olması gerektiğini hatırlatan Ünlü, sözlerine şöyle devam etti, "Basın çalışanları halkın haber alma özgürlüğünü sağlaması gerekiyor. Tabiki herkesin bir dünya görüşü ve bununla beraber bir siyasi görüşü de olabilir ama basın da çalışan bir basın görevlisi kamu adına görev yaptığını unutmayarak herkesin görüşüne yer vermesi gerekir. Herkesin görüşünü dinlemesi gerekir. Ülkemiz için son derece önemli olan anayasa görüşmeleri yapılırken, bununla ilgili faaliyetler tartışılırken basınımızın buna kayıtsız kalması çok doğru bir davranış değil. Ülkemizin geleceğini ilgilendiren konuların halkın bilgisine sunulması gerekiyor. Ben buradan bütün basın emekçilerini ve basın kurumlarını uyarıyorum" 
Ünlü, bu günleri tarihin yazdığını vurgularken, "Biz bugün yaptıklarımızı yarın çocuklarımıza torunlarımıza miras olarak bırakıyoruz. Nasıl anılacağımız bugün yaptıklarımızla alakalı. Kimi güzel anılıyor Uğur Mumcu gibi, Hasan Tahsin gibi, Abdi ipekçi gibi. Bu insanlar güzel anılıyorlar. İşte bugünkü bu sınavı bu gazetecilerimiz veriyorlar. Yarın çocuklar tarafından nasıl anılacağını toplum tarafından nasıl değerlendirileceğini bugün yaptığı görev ve hareketler belirleyecek. Bu vesileyle ben çalışan tüm gazetecilerimizin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum” diye konuştu.  (Ahmet Irmak)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141