• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

GAZETECİ MUSTAFA SARIİPEK TURİZMCİ KIZI ÇAĞRI ÇAĞIN BERME İLE RESİM SERGİSİ AÇTI

GAZETECİ MUSTAFA SARIİPEK TURİZMCİ KIZI ÇAĞRI ÇAĞIN BERME İLE RESİM SERGİSİ AÇTI
Marmaris İlçesi, Doğan Haber Ajansı temsilcisi Mustafa Sarıipek ile turizmci kızı Çağrı Çağın Berme’nin eserlerinden oluşan “Babalı kızlı-İz düşüm” adlı resim sergisi Belediye Kültür ve Sanat Evi’nde açıldı.

 80 pastel ve yağlı boyadan oluşan resim sergisi bir hafta süreyle sergilenecek

Doğan Haber Ajansı Marmaris Temsilcisi Mustafa Sarıipek ile turizmci kızı Çağrı Çağın Berme’nin eserlerinden oluşan “Babalı Kızlı -İzdüşüm” adlı resim sergisi, Belediye Kültür ve Sanat Evi’nde açıldı. 28 Mart akşamına kadar kapısı açık tutulacak sergide Mustafa Sarıipek’in 40 pastel, Çağın Berme’nin ise 40 yağlı boya olmak üzere toplam 80 eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Halil Gökovalı, siyasi parti, STK ve dernek temsilcilerinden oluşan yaklaşık 100 kişi katıldı.
Açılış konuşması yapan Muğla Valisi Amir Çiçek, “ Sanat ve sanatçılara herkesin destek vermesi gerekmektedir. Sanatı seven, sanatı bilen insanların her geçen gün arttığını ve aileden gelecek nesillere aktarıldığını görmek çok güzel” dedi. Marmaris Belediyesi tarafından hazırlanan teşekkür sertifikası Muğla Valisi Çiçek tarafından Mustafa Sarıipek ve kızı Çağrı Çağın Berme’ye verildi.
Serginin açılış kurdelesi Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris DHA Temsilcisi Mustafa Sarıipek, Çağrı Çağın Berme ve kızı Dağsu Berme tarafından kesildi. Sergide ki eserlerin tanıtımı sonrası kokteyl düzenlendi.
MUSTAFA SARIİPEK KİMDİR? 
Mustafa Sarıipek 1955 yılında Tokat’ta doğdu. Gazeteciliğe 1972 yılında lise yıllarında İstanbul’da haftalık bazı yerel gazetelerde başladı. 1974 yılında Son Havadis ile başlayan profesyonel gazetecilik yaşamında 41’nci yılına geldi. Dünya Spor Yazarları (AİPS) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Sürekli Basın Kartı sahibi Mustafa Sarıipek, yazı ve fotoğraflarıyla Türkiye Spor Yazarları Derneği(TSYD) ile çeşitli yerli ve yabancı basın yayın kuruluşlarının yanı sıra özel sektörlerden çok sayıda ödül kazandı. İstanbul’da “Şampiyon Fenerbahçe” isimli aylık dergiyi çıkardı. 1991 yılında İstanbul’da Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte Radyo Fener’i yayın hayatına sokarak genel müdürlüğünü yaptı. 1994 yılında Marmaris’e yerleşti. Kanal 48’in Marmaris’te yayına başladığı dönemde Genel Yayın Yönetmenlik görevini üstlendi. Marmaris’te haftalık Çizgi ve Egeli gazeteleri ile Caria Times isimli aylık dergi çıkardı. 1996 yılında Hürriyet Haber Ajansı ve peşinden de Doğan Haber Ajansı Bölge temsilciliği görevini üstlendi ve hala aynı görevini sürdürüyor. Şu ana kadar 11 belgesele imza atan Sarıipek bu dalda da çok sayıda ödüller kazandı.
Resimle ortaokul yıllarında tanışan Mustafa Sarıipek gençliğinde okuduğu Teksas, Tommiiks çizgi romanlarının kahramanlarını karakalem çizdi. İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nde ünlü ressam Mehmet Pesen’in öğrencisi olarak pastel resim çalışmalarıyla liselerarası ödüller kazandı. Gazeteciliğinin yanı sıra resim çalışmalarını da sürdürerek İstanbul’da 3 kişisel serge açıp 4 de karma sergiye katıldı. 20 yılın üzerinde ara verdiği resme kızı Çağın’ın desteğiyle yeniden başladı.
ÇAĞRI ÇAĞIN BERME KİMDİR? 
80’li bir İstanbul’lu. 94’ten bu yana Marmaris’te yaşıyor ve turizm sektöründe çalışmakta. Turizm İşletmenliği önlisans mezunu ve Sosyoloji 4.sınıf öğrencisi. Resimle olan dostluğu çocuk yaşlarda babası sayesinde başlamışken birebir alakası ise, lise yıllarında baş gösterip üniversitede pekişmiştir. İlk olara k karakalem ve pastel figüratif çalışmalarla başlayan resimleri, yerini, İngiltere’de aldığı suluboya eğitimi ile farklı bir tekniğe kayarak yön değiştirmiştir. Türkiye’ye döndükten sonra resime uzun süre araveren Çağın’ın, eski dostu resimle yeniden buluşması ise Annesi Oya Dirikcan ile Analı Kızlı resim sergileri serisiyle yağlı boya tekniği ile gerçekleşmiştir. Toplam 2 analıkızlı ve 2 karma olmak üzere 4 resim sergisinin yanı sıra bir diğer hobisi olan fotoğraf sanatı alanında da eşi ile kızlarının model olduğu 1 fotoğraf sergisi mevcuttur.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141