• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Galatasaray maçında büyük hata

Galatasaray maçında büyük hata
Galatasaray -Hacettepe maçında bir hakem skandalı yaşandı. Hakem Abay kartlarına davrandı ama bakın yanlışı neydi?

Galatasaray - Hacettepe maçı hakem skandallarından birine sahne oldu. Hakem Süleyman Abay yanlış kişiye sarı kart gösterdi. Siyah futbolcu topu elle oynamıştı, hakem ise beyaz futbolcuya kartı çıkardı. Hakem hocası Ertuğrul Dilek pozisyonun kural hatası olduğunu ve maçın tekrar edilmesi gerektiğini söyledi...





TOPU ELLE ÇIKARAN HACETTEPE'NİN ZENCİ FUTBOLCUSU ZOKO'YDU...



ZOKO ELLE ÇIKARDI, TELİ SARI KART GÖRDÜ

Maçın ikinci yarısı oynanıyordu. Ceza sahası içindesiyahi futbolcu Zoko topa eliyle müdahale edince hakem penaltı düdüğünü çaldı.
Galatasaray bir penaltı kazandı. Fakat hakem Abay topu kimin elle çıkardığını görememişti. O yüzden sarı kartı hiç alakasız birine, beyaz tenli Teli'ye çıkardı... Üstelik de Abay pozisyondan sonra sarı kart göstermek için 1 dakika kadar beklemişti.

TELİ'YE İKİNCİ KARTI DA ÇIKARDI

Teli'nin "ben orada değildim" itirazları itibar görmedi... Hakem Abay kararından dönmedi...

Daha sonra Teli 76. dakikada Lincoln'ü ceza sahası dışında yere düşürdü. Hakem Abay bir kez daha sarı kartına davrandı ve iki kart gören Teli oyun dışında kaldı.

TELİ: ORADA DEĞİLDİM BİLE

Zoko ise maçı kartsız tamamladı.

Maç sonrasında NTV'nin Yüzde Yüz programına konuşan Teli "Ben pozisyondan oldukça uzaktım. Pozisyonun içinde bile değildim. Hiçbir şekilde itiraz da etmedim. Ben eminim hakem de bana verdiği sarı kartın haksız yere olduğunu biliyor"


KURAL HATASI MI, HAKEM HATASI MI?

NTV'de Yüzde Yüz Futbol programına konuşan hakem hocası Ertuğrul Dilek hakemin gösterdiği kartın kural hatası olduğunu ve maçın tekrar edilmesi gerektiğini söyledi.

Dilek şunları söyledi:

Bu kural hatasıdır. Ali Aydn Fenerbahçe'yi yönettiği maçta Victoria'nın pozisyonunda çift sarı karttan bir oyuncuyu atmadı. 6 dakika fazla oynattı oyuncuyu ve Maçı tekrar baştan başlattı.

MAÇ TEKRAR EDİLİR Mİ?

Burada da oyuncuyu ikinci kez sarı kart göstererek oyundan attı. 17 dakika bir takımı eksik futbolcuyla oynattı. Tabii ki kural hatasıdır. Oyunun tekrar edilmesi gerekir... Federasyon bunu kural hatasına sokmazsa yanlış yapar."

Rıdvan Dilmen'in "ama burada hakemin raporuna ne yazdığı önemli. Ya hakem Abay 'ben öyle gördüm' derse, ya da 'bana arkadan hakaret etti futbolcu. O yüzden sarı kart verdim" derse ne olur" diye sordu. Dilek'in cevabı şöyle oldu.

"Oyuncunun ikrarı var. Burada biri ben vurdum diyor, diğeri ben vurmadım diyor. Bir centilmenlik var burda. Buna rağmen kart veriyor... Eğer öyle yazarsa hakem hatası olur. Ama görüntülere göre 'elle attın o yüzden kendi raporuna böyle bir şey yazamaz. Bu maç federasyona gider. Ve bence tekrarlanır...

ERMAN TOROĞLU: siyah ile beyaz
Erman Toroğlu'na göre hata var ama bu kural hatası sayılmıyor. Toroğlu, “Pozisyon o kadar bariz ki, gece ile gündüz gibi.. Penaltıyı yaptıran adam siyah, sarı kartı gösterdiğin adam beyaz. Hocam gece ile gündüzü göremezsen ben sana 'pardon'derim” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141