• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

"Fırat’la tesadüfen karşılaştık ve yemek yedik"

Fırat’la tesadüfen karşılaştık ve yemek yedik
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin Katıldığı Sürpriz Yemeğin Üzerinden 24 Saat Geçmeden Taraflar Bu Buluşmayı, "Tesadüfi Bir Karşı

'TESADÜFEN KARŞILAŞTIK' DİYORLAR

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin Katıldığı Sürpriz Yemeğin Üzerinden 24 Saat Geçmeden Taraflar Bu Buluşmayı, "Tesadüfi Bir Karşılaşma" Olarak İzah Etmeye Çalıştı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin katıldığı sürpriz yemeğin üzerinden 24 saat geçmeden taraflar bu buluşmayı, "Tesadüfi bir karşılaşma" olarak izah etmeye çalıştı.
Müdür yalanladı Tarafların buluştuğu Yıldız Marina'nın İşletme Müdürü Gürbüz Dağlı, gerek Hürriyet muhabirlerine gerekse de Kanal D mikrofonlarına, şu bilgiyi verdi: "DTP'li milletvekilleri tarafından önceden rezervasyon yapıldı. 5 kişi olacaklarını belirttiler. Konuklarının da Dengir Mir Mehmet Fırat olduğunu söylediler."

Ankara'yı hareketlendiren yemeğin Hürriyet muhabirleri tarafından haberleştirilmesi süreci ise şöyle gelişti:

Yazmayın ricası DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, cuma gecesi yemeğin yendiği Yıldız Marina'da kendilerini bulan Hürriyet muhabirine,"Türkiye'nin selameti açısından bu görüşmeyi yazmayın" ricasında bulundu. Muhabirimizin, "Buluşmanız haber niteliği taşıyor" ısrarı üzerine ise Türk, "Fırat, üniversiteden beri arkadaşımızdır. Sohbet için bir araya geldik" dedi.

Yanlış anlama var gözüm Yemekle ilgili önceki gün bilgi veren DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise "AKP'nin iki numarası, bir numaranın bilgisi olmadan böyle bir görüşmeye gelir mi?" diyerek, buluşmanın Başbakan'ın bilgisi çerçevesinde gerçekleştiğini ima etti. Ancak Sakık, ANKA Ajansı'na dünkü açıklamasında, "Fırat'la tesadüfen karşılaştık ve yemek yedik" dedi. Sakık, Hürriyet muhabirine ise "Dün, (önceki gün) beni kahvaltıda aramıştın. Herhalde karşılıklı bir yanlış anlaşılma oldu, gözüm" diye konuştu.

Garaj kapısından çıktı AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat ise o gece Yıldız Marina'nın kapısında bekleyen Hürriyet muhabirlerine açıklama yapmak yerine, restoranı garaj kapısından terk etti. Fırat dün ANKA Ajansı'na, "Söz konusu yemekte DTP'lilerle tesadüfen karşılaştık. Ahmet benim okuldan arkadaşım. Selamlaştık, oturduk aynı masada yemek yedik, okuldan, anılardan bahsettik. Elbette gündeme ilişkin" açıklamasını yaptı.

Başbakan'ın bilgisi yok Başbakan'a yakın kaynaklar ise dün Hürriyet'e, şunları söylediler: "Fırat ile DTP'liler orada tesadüfen karşılaşıp bir yemek yemişler. Dolayısıyla bu karşılaşmanın öncesi ve sonrasıyla ilgili olarak Başbakan'ın hiçbir bilgisi söz konusu değildir."


  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141