• BIST 9645.02
  • Altın 2418.15
  • Dolar 32.5564
  • Euro 34.8009
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Fırat'dan iddialara cevap

Fıratdan iddialara cevap
Perşmebe günü CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu ile yapptığı toplantıda hakkındaki iddiaları cevaplayan AKP'li Mehmet Fırat, bir basın toplantısı düzneliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mir Dengir Fırat basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulunuyor.

İşte satırbaşları;

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun benimle ilgili iddiası iki konu üzerinde idi. Bunu gerek televizyonlarında gerek meclis'te dile getirdi. Benim bu iki konuda konuşacağımızı söylememize rağmen olay böyle gelişmedi. Temel konular o tarihte ortağı olduğum ama yönetiminde yer almadığım Menas şirketinin yaptığı ihracat nedeniyle, Bayram Çolak tarafından düzenlenen soruşturma raporuyla benimde sanık olarak gösterildiğim olaydı. Birinci konu buydu. TBMM'de de bu konu tartışılmıştır.

Mersin Cumhuriyet Savcılığı'nın kararıyla kovuşturmaya yer olmadığına dair karar ile Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi'nin incelemesi sonucunda bu karar kesinleşmiştir.

Şimdi bu kesin karar gösterilince o ana kadar hep Ukrayna Ukrayna diye başlayan kılıçdaroğlu bu kez, daha evvel hiç dile getirilmeyen bir Danıştay kararından bahsedilmiş, bu bu belge tarafımdan istenmiş ve basın mensuplarına benim tarafımdan dağıtılmıştır. Bu dosya incelendiğinde, konuyla ilgili olmadığı tarafımca iddia edilmiş, bu belgeyi CHP'de milletvekili aday adayı olan biri tarafından hazırlanmıştır.

Daha evvel dile getirilmeyen ve 14 sene öncesine ait bir iddia hakkında o anda bir şey söylemem beklenemez.

İhracat 1994'te olmasına rağmen inceleme 2000 yılında başlatılmıştır. İktisat Bankası'nın hesaplarının incelenmesi sonucu ortaya çıktığı görülmektedir. Zaten şirketin kusuru bulunmadığı için herhangi bir cezai işlem yapılmamıştır. Hayali ihracat olması için belirtilen malın ihrac edilmemiş olması gerekir. Hayali ihracat ile ilgili tahkikat gümrük müsteşarlığı tarafından yapılır ve bu dosya müsteşarlığa gönderilerek inceleme konusu yapılmıştır.

Dün bu belgeye ulaştım. Bu olayla ilgilenen müfettiş beni arayarak kendisinin bağımsız bir devlet memuru olduğunu ancak ondan bir gün önceki tartışmayı izlediğinde vicdan azabı çektiğini ve bu yüzden beni aradığını söyledi. Kendisinden bu dosyayı istediğinde bayram tatili nedeniyle ailesiyle bir ilde bulunduğunu, bayramdan sonra bu raporuda göndereceğini beyan etti.

NEDEN BENİ HEDEF ALDILAR?

Neden Dengir Fırat hedef alındı? çok önemli.... Alsında çok basit, ben iki tane üç tane çok basit soru soruyorum bu sorudan kaçabilmek için bu sorulardan kurtulmak için yapıyorlar. Bunlarla ilgili haftada 3 veya 4 kez basın toplantısı yapacağızm.

BAYKAL NEDEN YASAYA UYGUN MAL BEYANI AÇIKLAMIYOR

İstediğim şu, Baykal neden şuana kadar kendisinin ve eşinin aynı anda ve kanunda belirlenen format içerisinde mal beyanı bildirmekten niye kaçıyor. Formatın ne olduğunu bilmiyorsa, orda sayın başbakan ve eşinin mal beyanı var. O yasaya uygun bir formattır, oradan incelesin...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141