• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Firariler, her yerde aranıyor

Firariler, her yerde aranıyor
MARMARİS'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırdıktan sonra 14 gündür aranmalarına rağmen bulunamayan 11 firari askerin yakalanması için çalışmalar aralıksız devam etti.

Marmaris ve Ula ilçelerinin çevresinde, köylerinde, ormanlık alanların yanısıra havadan ve denizden de kontroller aksatılmadan sürdürüldü. İhbar üzerine Akyaka Körfezi'ne giden sahil güvenlik botu, denize açılan teknelerde arama yaptı. 


TSK içerisindeki FETÖ üyesi askerlerin darbe girişiminde bulunduğu gece, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilini geçirdiği otele saldırı düzenlendi. Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan Marmaris'e gelen SAT ve MAK timleri, iki şehit veren polisin karşı ateşi üzerine kaçtı. Ormanlık alanda gizlenmek zorunda kalan bu askerlerden Çiğli Ana Jet Üssü'nün imamı 'Paşa' lakaplı Zekeriya Kuzu, Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat, Hava Piyade Kıdemli Çavuş, Ömer Faruk Göçmen ile Hava Piyade Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gül Erdem, günler süren takip sonrasında, geçen pazartesi günü yakalandı. Gözaltındaki askerlerden İlyas Yaşar ile Gökhan Güçlü, gönderildikleri adliyede tutuklandı. 

TAMAMI SUBAY

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen'in, önceden aynı birlikte eğitim alıp görev yapan askerlerden seçtiği timin tüm üyelerinin isimleri ve rütbeleri belirlendi. Askerlerden Şükrü Seyman'in binbaşı, İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, Ergün Şahin'in yüzbaşı, Murat Köse, Burkay Karatepe, Mehmet Demir, Enes Yılmaz'ın üsteğmen rütbesinde olduğu tespit edildi. Daha önce hangi rütbede oldukları saptanamayan firari darbecilerden Muhammet Burak İpek'in teğmen, ismi en son belirlenen Bahadır Sagun'un da yüzbaşı rütbesinde olduğu belirlendi.

İHBAR, AKYAKA'DA KÖRFEZİ'Nİ HAREKETLENDİRDİ

Orman köyü olan Şirinköy'de bir askerini görüldüğü bilgisi üzerine bu noktaya kaydırılan arama ve tarama faaliyetleri, elde edilen yeni bilgiler doğrultusunda tekrar Akyaka'ya yönlendirildi. Marmaris ve Ula ilçelerinin çevresinde, köylerinde, ormanlık alanlarında jandarma komando ile özel harekat timleri aramalarını sürdürdü. Bu aramalara havadan uçak ve helikopterler de destek verdi. Bunun yanı sıra firara askerlerini deniz yoluyla kaçacakları yönünde bilgi üzerine Akyaka Körfezi'nde denetim başladı. Aksaz deniz Üssü'nden harekete edene Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bot, körfez girişinde önlem aldı. Teknelerde arama yaptı. İçerisindeki kişilerin kimliklerini kontrol edip arananlar listesiyle karşılaştırdı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141