• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Finlandiya'dan sevgi ve barış götürüyorlar

Finlandiyadan sevgi ve barış götürüyorlar
Sokak çocukları için dünyayı dolaşıyorlar...

Finlandiya'daki Turku Üniversitesi Sanat ve Edebiyat bölümünde görevli iki öğretim üyesi ve sanatçı sokak çocukları için çıktıkları Avrupa ve Asya gezisinde 3 ayda Bodrum' a ulaştı. 60'a yakın ülkede kimsesiz çocuklar yararına eğlence ve animasyon gösterileri düzenleyen iki öğretim üyesi 55 bin km. lik güzergahta 500'den fazla gösteri düzenleyerek sokak çocukları yararına kitap ve belgesel çekimi yapacak.
Finlandiya'daki Turku Üniversitesi Sanat ve Edebiyat Bölümü'nde öğretim üyesi olan modern dans sanatçısı Gabriel Rakkaus (28) ile aynı üniversitede öğretim üyesi olan tiyatro ve fotoğraf sanatçısı Freia Marttila (29) korunmaya muhtaç sokak ve kimsesiz çocuklar yararına 3 ay önce Helsinki' den çıktıkları “Sevgi ve Barış Yolculuğu” nda 6 bin km. yol yaparak Bodrum'a ulaştılar.
Gittikleri yerlerde okullarda ve korunmaya muhtaç çocukların kurumlarında ücretsiz ve gönüllü olarak sekiz dilde animasyon , tiyatro , çocuk oyunları ve gösteri yapan Marttila ve Rakkaus üç ayda 24 ülkede 210 gösteri yaptı.
1973 model ve üzerinde gittikleri ülkelerin çocuklarının resimleri ile donattığı eski bir Mersedes marka otobüs ile yola çıkan Rakkaus ve Marttilla Bodrum'da tarihi ve ören yerlerini gezdi. Bodrum'dan sonra yolculuklarına Muğla , Antalya , Mersin , Hatay ve Hakkari'de devam ettikten sonra Irak ve İran'dan devam ederek yaklaşık 55 bin km. yol yaparak Hindistan' da sona erecek seyahatleri sırasında 60'a yakın ülkede 600'e yakın gösteri yapacaklar.
Gösterilerde çekecekleri fotoğraf ve görüntülerle “Dünya Çocukları ve UNİCEFF” yararına bir kitapta toplayıp , 50 dakikalık belgesel film yaparak kurumlar aracılığı yardıma muhtaç çocukların projelerinde değerlendirileceğini belirten Rakkaus “Avrupa ülkelerinin bir çoğunda bakıma muhtaç çocuk yok denilecek kadar az. Ancak refah seviyesi yüksek ülkelerden çok, birçok dünya ülkesinde açlıktan, eğitimsizlikten ,ve sevgiden yoksun büyüyen çocuklar dünya barışı ve geleceği içinde ileri dönemlerde tehlike oluşturuyorlar. Bu nedenle çocuklara küçük yaştan itibaren hak ettikleri, ilgi sevgi ve eğitimi vererek, onlarla birlikte dünyaya sevgi yayarak dünya barışı için küçükte olsa ama anlamlı bir adım atmaya çalışıyoruz. Dünyanın farklı ülkelerinde gezerek dağıttığımız sevgi ve barış tohumlarının ileride büyüyerek işe yarayacağından hiç kuşkumuz yok. Dünya çocuklarını korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek adına verilen mücadeleye katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Her iki yılda bir 6 ayımızı bu tür etkinliklere ayırıyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141